Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Συνάντηση Μπέου – Μπαλτάκου στην ΕΠΟ

συνάντηση-μπέου-μπαλτάκου-στην-επο-893872

Στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος συζητώντας σημαντικά θέματα για τη ΣΛ1 και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Οι προαναφερόμενοι ζητούν να καθιερωθεί από τη μεθεπόμενη σεζόν η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αίτημα που όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ έγινε αποδεκτό. Πάντως, φέτος ο Ολυμπιακός και ο Αρης υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο σε Cosmote και Nova αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι των επτά ΠΑΕ ζήτησαν την τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν «εν τοις πράγμασι» τα επεισόδια αυτά.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον επόμενο μήνα.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται: «Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με προέδρους και εκπροσώπους ομάδων της Super League 1.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. μετείχαν οι Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ε.Π.Ο. η τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν «εν τοις πράγμασι» τα επεισόδια αυτά.

Ζητήθηκε, επίσης, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθιερωθεί συνολικά και με την αντίστοιχη ποινολόγηση κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την UEFA, την ολιστική μελέτη και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο., που αποδέχθηκε το αίτημα.

Τέθηκαν, τέλος, θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον επόμενο μήνα».

Στον αέρα ο Κλάτενμπεργκ

Στον αέρα είναι η παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της ΚΕΔ, καθώς όπως ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική απόφασή του σχετικά με την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του Άγγλου. Ενα συμβόλαιο που λήγει στις 30/7.

Μάλιστα σημείωσε πως σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA θα εξετάσει και άλλα ονόματα ξένων αρχιδιαιτητών και εν συνεχεία θα αποφασίσει.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7.

Εν των μεταξύ, η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησης τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία-ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές.

Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου