Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κινείται … με δύο πλάνα

κινείται-με-δύο-πλάνα-894774

Με δύο πλάνα κινείται η ΠΑΕ Βόλος για την τέταρτη χρονιά της στη Super League 1, καθώς είναι πολύ κοντά στην αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ φροντίζει να είναι σε ετοιμότητα και στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, επεσήμανε πως εκτός απροόπτου η ΠΑΕ είναι κοντά στο να μεταβιβαστεί σε επενδυτικό όμιλο από το εξωτερικό με Έλληνες συνεργάτες, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως την εβδομάδα που έρχεται είναι πιθανό να πέσουν οι υπογραφές, προκειμένου να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις μέσω συνέντευξης Τύπου.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά και το μόνο που μένει είναι να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, που είναι η αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τα λοιπά. Το «τρέχουν» οι δικηγόροι και πιστεύω πως την άλλη εβδομάδα θα κληθούμε να βάλουμε τις υπογραφές», ανέφερε χαρακτηριστικά και όλοι περιμένουν πως η ΠΑΕ Βόλος θα αλλάξει χέρια, περνώντας σε ξένο επενδυτικό όμιλο, ο οποίος στην Ελλάδα εκπροσωπείται από δύο γνωστούς Έλληνες μάνατζερ τους κ.κ. Τραυλό και Κόντη.

Πάντως, πριν οριστικοποιηθεί αυτή η μεγάλη αλλαγή στη βολιώτικη ΠΑΕ, έχουν φροντίσει να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που κάτι «στραβώσει»…

Ηδη ο Βόλος έχει ανακοινώσει τρεις μεταγραφές, που είναι ο 24χρονος πρώην δεξιός μπακ από τον ΠΑΣ Γιάννινα Αντώνης Οικονομόπουλος, ο συνομήλικός του Ισπανός μεσοεπιθετικός Βίκτορ Φερνάντες, που πέρσι αγωνίστηκε στην ισπανική Κορνεγιά, ενώ έχει «περάσει» από την αγγλική Νιουκάστλ και ακόμα από Βιτορούλ, Μποτοσάνι στη Ρουμανία, και ο νεότερος Στάθης Τάχατος, 21 χρόνων, που τη χρονιά που πέρασε αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ 2 με τον ΠΑΟΚ Β’.

Είναι γεγονός ότι ο Βόλος πρέπει να καλύψει αρκετά κενά, καθώς από την περσινή ομάδα έχουν αποχωρήσει ο Σωτήρης Νίνης, οι Αργεντινοί Νικολάς Όρος, Εμιλιάνο Πουρίτα, Χούλιαν Μπαρτόλο, Χόρχε Κορέα, ο Μαροκινός Αντριάν Ρεγκατέν, ο Ουρουγουανός Φράνκο Ρομέρο, ο Πορτογάλος Άλεξ Σοάρες, ο Ελβετός Ζαν Ρινέρ, ο Κολομβιανός Κέβιν Ροσέρο, ο Ολλανδός Νταν Ριένστρα και ο Παύλος Λογαράς, που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια και για άλλους!

Αν δεν ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την πώληση της ΠΑΕ, είναι σίγουρο πως ο Βόλος, όπως έκανε κάθε χρόνο, θα είχε καλύψει ήδη τα κενά, ενώ και τώρα είναι σε ετοιμότητα να το κάνει, αν δεν υπάρξει νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς!

Μάλιστα εδώ και μέρες έχει γίνει γνωστή και η συμφωνία με τον 26χρονο Γάλλο μέσο, με ρίζες από τη Γουαδελούπη, Ζορντάν Λεμπόρν, που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ροντέ και αποτελεί εισήγηση του επίσης Γάλλου νέου προπονητή Οσβάλντ Τανσό, ο οποίος και αυτός δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Ελληνα διεθνή Κυριάκου Παπαδοπούλου, που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και έχει παίξει στην Αλ-Φαϊχά της Σαουδικής Αραβίας, στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, σε Σάλκε, Λεβερκούζεν Αμβούργο και Λειψία στη Γερμανία και φυσικά στον ΟΣΦΠ.

Οι άνθρωποι του Βόλου έχουν προχωρήσει και άλλα οργανωτικά θέματα, αλλά είναι αβέβαιο αν οι νέοι επενδυτές θα «κρατήσουν» ό,τι έχει ετοιμαστεί ή έχουν ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό τους ακόμη και στο θέμα προπονητή.

Δυνατά φιλικά

Με την πρώτη συγκέντρωση να ορίζεται για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και την προετοιμασία να γίνεται φέτος στην Ελλάδα, ο Βόλος ανακοίνωσε και τα φιλικά που ξεκινούν, όπως κάθε χρόνο με τον Θησέα, ενώ τα υπόλοιπα είναι όλα με «άρωμα» Super League 1.

Μεταξύ άλλων οι κυανέρυθροι θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου και θα κάνουν πρόβα τζενεράλε στον Βόλο με την ΑΕΚ στις 13 Αυγούστου, μια εβδομάδα πριν από τη σέντρα για την 4η χρονιά της ομάδας στη Super League 1 (πρεμιέρα στις 20 Αυγούστου).

Ο Βόλος προχθές ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φιλικών που θα δώσει φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν, μια προετοιμασία, που όπως δείχνουν οι ημερομηνίες των αγώνων, θα γίνει εν Ελλάδι.

Στις 10 Ιουλίου θα έχει το πρώτο χαλαρό φιλικό με τον Θησέα στον Βόλο ή στην Πορταριά, ενώ την Κυριακή 17/7 θα δώσει το πρώτο δυνατό τεστ στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Ιωνικό, για να ακολουθήσει ένα ακόμη την Τετάρτη 20/7 με τον Ατρόμητο.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου θα παίξει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, με την επιστροφή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την Αυστρία, ενώ μετά από 15 μέρες η ομάδα του Βόλου έχει προγραμματίσει τουρνουά στο Πανθεσσαλικό, φιλοξενώντας τους ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης.

Την Κυριακή 7/8 ο Βόλος θα παίξει αρχικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Τρίτη 9/8 είτε με τον Αστέρα Τρίπολης είτε με τον ΟΦΗ, ενώ τελευταίο φιλικό και πρόβα τζενεράλε θα είναι στον Βόλο με αντίπαλο την ΑΕΚ το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Συνάντηση Μπέου στην ΕΠΟ

Συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον και με πρωτοβουλία του Αχιλλέα Μπέου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, μεταξύ του νέου προέδρου της, Τάκη Μπαλτάκου, και των οχτώ «μικρών» της Superleague. Στη συνάντηση, από την οποία θα απουσιάζουν τα μέλη της Big 5, θα τεθούν επί τάπητος διάφορα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ακόμη και ο αριθμός των ομάδων.

Στη Super League Interwetten εδώ και κάποιες μέρες έχει αρχίσει η κουβέντα για την πιθανή αλλαγή του format του πρωταθλήματος, αλλά και το ενδεχόμενο διαφοροποίησης για τον αριθμό των ομάδων (για μικρότερο ή και πιο μεγάλο). Επί τάπητος τέθηκαν εκδοχές με 12, 14 και 16 ομάδες, αλλά και φόρμουλα για play offs και play outs.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου