Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σενάριο για Κυριάκο Παπαδόπουλο και Βόλο

σενάριο-για-κυριάκο-παπαδόπουλο-και-β-896938

Ενας παίκτης, που έκανε σε πολύ μικρή ηλικία το «μπαμ» και έχει 35 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος σε επίπεδο ανδρών, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον Βόλο. Ο λόγος για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που επέστρεψε πέρσι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρομήτου μετά από 11 χρόνια στο εξωτερικό.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με αθηναϊκή εφημερίδα (Sportime), συζήτησε με τον Αχιλλέα Μπέο στον Βόλο στον απόηχο των παιχνιδιών της Εθνικής, με τους δύο άνδρες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να δίνουν τα χέρια, κάτι που θα αποδειχτεί ή όχι τις επόμενες μέρες, με τον ποδοσφαιριστή που κατάγεται από την Πιερία να παίρνει ένα ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ, αν υπογράψει.

Ο Αχιλλέας Μπέος χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση Κυριάκου Παπαδόπουλου και θεωρεί πως θα βγει κερδισμένος. Πάντως, η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Ατρόμητο δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού έκανε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, οι δέκα εκ των οποίων από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Ο 30χρονος υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Σβορώνο Κατερίνης, ωστόσο οι φήμες για τις τεράστιες δυνατότητές του δεν άργησαν να φτάσουν στην Αθήνα και αμέσως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έσπευσαν να τον αποκτήσουν σε ηλικία 15 ετών, ενώ και η Τσέλσι με την Εσπανιόλ είχαν τσεκάρει τον νεαρό αμυντικό.

Ο Ολυμπιακός το 2007 έκανε δικό του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών και 283 ημερών στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη Super League, περνώντας ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε στον Πειραιά, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη Σάλκε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2010, με τους ανθρώπους των «βασιλικών μπλε» να βλέπουν στο πρόσωπό του ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό διαμάντι, το οποίο θα μπορούσε να αφήσει εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Παπαδόπουλος στη Σάλκε άφησε το κέντρο της άμυνας, για να αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος και η ποδοσφαιρική Ευρώπη έμεινε… άφωνη από τις εκπληκτικές εμφανίσεις του «Κούλη», όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες στη Γερμανία!

Ο διεθνής άσος κατάφερε να φτάσει με τη Σάλκε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ενώ παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας ως συμπαίκτης του… τεράστιου Ραούλ, με τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους γι’ αυτόν. Πλέον η τιμή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπερνούσε το 2011 τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε στη γερμανική ομάδα τέσσερα χρόνια, από το 2010 έως το 2014, αλλά δεν έφυγε από τη Γερμανία, αφού συνέχισε την επόμενη εξαετία σε Μπάγερν Λεβερκούζεν (δυόμισι χρόνια), Λειψία (ένα εξάμηνο) και Αμβούργο (τρία χρόνια, εκ των οποίων τα δύο στη δεύτερη κατηγορία).

Το 2020-21 έπαιξε στην Κροατία με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ, έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Αλ Φεΐχα της Σαουδικής Αραβίας και έπειτα ήρθε στον Ατρόμητο, που ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Ο Βόλος, έχοντας ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα να υλοποιεί τον σχεδιασμό του για την νέα περίοδο και την 4η συνεχόμενη χρονιά στη Super League περιμένει από την Τρίτη αφίξεις ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό, με τους οποίους έχει έρθει σε συμφωνία και με την οριστικοποίηση των μεταγραφών θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις.

Ήδη ο Βόλος έχει ανακοινώσει μεταγραφές, που είναι ο 24χρονος πρώην δεξιός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντώνης Οικονομόπουλος, και ο συνομήλικός του, Ισπανός μεσοεπιθετικός Βίκτορ Φερνάντες, που πέρσι αγωνίστηκε στην ισπανική Κορνεγιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου