Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κίνηση που μπορεί να δείχνει και το αύριο

κίνηση-που-μπορεί-να-δείχνει-και-το-αύρ-898901

Σε μια πρώτη κίνηση, που μπορεί να δείχνει και το αύριο, προχώρησε η ΠΑΕ Βόλος, την ώρα που υπήρχαν σενάρια για την επόμενη μέρα και την τέταρτη χρονιά του Βόλου στη Super League 1, με τον Αχιλλέα Μπέο και την εβδομάδα που διανύουμε ν’ αναφέρει πως υπάρχει μια διαδικασία μεταβίβασης του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Βόλος ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Γάλλο προπονητή Οσβάλντ Τανσό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος Γάλλος τεχνικός Oswald Tanchot, που ήταν την τρέχουσα εβδομάδα στον Βόλο, απάντησε θετικά στην πρόταση των κυανέρυθρων και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα καθίσει στον πάγκο του Βόλου τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Οσβάλντ Τανσό είναι 49 χρόνων (7/8/73) και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2007 σε ομάδες της Γ’ Εθνικής (Λα Βιτρίν και Βέντε Πουαρέ), για να κάνει το μεγάλο βήμα το 2015, όταν κάθισε στον πάγκο της Χάβρης (Β’ Εθνική), αρχικά ως βοηθός και από το 2016 έως το 2019 ως πρώτος προπονητής.

Την περσινή περίοδο ο Τανσό ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αμιάν, με την οποία τερμάτισε στην 7η θέση της Β’ κατηγορίας της Γαλλίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι διοικούντες τον Βόλο εξακολουθούν να εμπιστεύονται προπονητές με υψηλές φιλοδοξίες, με τη διαφορά ότι ο Τανσό έχει περισσότερες και σημαντικότερες παραστάσεις τόσο από τον Ανχελ Λόπεθ όσο και από τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, οι οποίοι είχαν επιλεγεί τα προηγούμενα χρόνια.

Με την πρόσληψη του Οσβάλντ Τανσό και εφόσον φυσικά δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, θα δρομολογηθούν και οι όποιες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στον μεταγραφικό σχεδιασμό εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι το ρόστερ θα είναι ριζικά αλλαγμένο.

Το σίγουρο για τις αλλαγές είναι ότι από τους 28 παίκτες που αγωνίστηκαν όλη τη χρονιά, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, αποτέλεσαν ήδη παρελθόν οκτώ ποδοσφαιριστές, οι Νικολάς Ορός, Αντριάν Ρεγκατέν, Φράνκο Ρομέρο, Εμιλιάνο Πουρίτα, Άλεξ Σοάρες, Σωτήρης Νίνης, Ζαν Ρινέρ, Χόρχε Κορέα και σ’ αυτούς προστίθενται και οι Χούλιαν Μπαρτόλο και Νταν Ριένστρα, που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό τους και δεν ανακοινώθηκε ανανέωση, αλλά και ο Παύλος Λογαράς, που ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Έτσι από τη στιγμή που άφησε τόσους παίκτες ελεύθερους ο Βόλος, είναι ξεκάθαρο και το τι θα ακολουθήσει, καθώς οι αλλαγές θα είναι ριζικές και οι μεταγραφές πολλές, με το ερώτημα φυσικά να είναι και το αν θα υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή, που να έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ερώτημα αποτελεί και το αν θα υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτών με μεταγραφή, αφού οι Φαν Βέερτ , Φερνάντες, Φεράρι που έχουν συμβόλαιο με τον Βόλο, είναι στο στόχαστρο άλλων ομάδων!

Για τον Ολλανδό πρώτο σκόρερ Τομ Φαν Βέερτ, για τον οποίον τις τελευταίας μέρες «εμφανιζόταν» έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ, από χθες διαρρέεται πως στην Ένωση κοιτούν στο εξωτερικό για φορ, γιατί τα νέα στελέχη της ομάδας έχουν άλλα και νέα ονόματα στη μεταγραφική λίστα!

Στην ΠΑΕ Βόλος έχει ακουστεί πως στην περίπτωση που μεταβιβαστεί, θα γίνει ολικό restart σε όλους τους τομείς, καθώς η πλευρά των Αμερικανών επενδυτών έχει διαφορετική φιλοσοφία από τη νυν διοίκηση, που έχει πετύχει σε όλα, αλλά και κάνει και κινήσεις για το αύριο!

Αν, όμως, δεν υπάρξει και πάλι αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα φανεί η ετοιμότητα της ΠΑΕ με συνεχείς ανακοινώσεις, ενώ όπως και πέρσι, έτσι και για φέτος έχει «κλειδώσει» για το διάστημα 7-9 Αυγούστου το τουρνουά που διοργανώνει η ομάδα του Βόλου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μάλιστα από την ΠΑΕ ΟΦΗ, που και πέρσι είχε πάρει μέρος σ’ αυτό, έγινε γνωστό πως αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βόλου για συμμετοχή.

Αυτό το γεγονός, όπως και η συμφωνία με τον Γάλλο τεχνικό, δείχνει ότι η ομάδα, παρότι δεν έχει κάνει ανακοινώσεις, έχει κάνει τον σχεδιασμό της, που έχει καταρτιστεί τους τελευταίους μήνες και σ’ αυτόν ήταν ξεκάθαρη η απόφαση για πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στο αμυντικό κομμάτι.

Έτσι την επόμενη σεζόν υπό προϋποθέσεις η τετράδα της άμυνας θα μπορούσε να είναι ακόμη και διαφορετική κατά τα 4/4. Ο μοναδικός έμπειρος στόπερ που έχει απομείνει, είναι ο Γκιουλέν. Στον Σιέλη έγινε μία τροποποίηση στο συμβόλαιό του και παραμένει, ενώ από τους νεαρούς, εκείνος που άφησε καλύτερες εντυπώσεις στο φινάλε της σεζόν ήταν ο Τριανταφύλλου. Φυσικά θα αποκτηθούν και παίκτες για το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Στην Καρδίτσα οι «μικροί»

Στην Καρδίτσα θα βρεθούν αύριο Κυριακή οι μικροί της ΠΑΕ Βόλος, με την τοπική Αναγέννηση να διοργανώνει τουρνουά ακαδημιών με τη συμμετοχή της ίδιας, του Βόλου, της Βέροιας και του Απόλλωνα Λάρισας.

Στο τουρνουά θα αγωνιστούν τα τμήματα Κ13, Κ14 και Κ15.

Δευτέρα το ΔΣ της Super League

Με βασικό θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας των playouts, θα συνεδριάσει μεθαύριο Δευτέρα (6/6, 15:30), μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Μετά την οριστική απόρριψη και από την Επιτροπή Εφέσεων, της ένστασης του Απόλλωνα Σμύρνης κατά του Αστέρα Τρίπολης (για αντικανονική συμμετοχή του Χερόνιμο Μπαράλες) και την τιμωρία μόνο με πρόστιμο στον Παναιτωλικό, η διοργανώτρια αρχή καλείται να επικυρώσει την τελική κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 7-14, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, για να οριστεί το μπαράζ της Λαμίας με τη -δεύτερη της Super League 2- Βέροια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου