Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο Γάλλος προπονητής Οσβάλντ Τανσό είπε το «ναι» στον Βόλο

ο-γάλλος-προπονητής-οσβάλντ-τανσό-είπ-898971

Ο Βόλος έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον 48χρονο Γάλλο προπονητή, Οσβάλντ Τανσό, ο οποίος σήμερα Παρασκευή απάντησε θετικά στην πρόταση των κυανέρυθρων.

Οι Βολιώτες βρίσκονταν σε προχωρημένες επαφές μαζί του, προκειμένου ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας τους, και είχαν φέρει τον Τανσό στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για συζητήσεις.

Ο Τανσό έχει θητεία στους πάγκους ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ομάδες της τρίτης κατηγορίας, όπως τη Λα Βιτρίν και την Βέντε Πουαρέ.

Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χάβρης, στην οποία έμεινε για μια τριετία. Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας στη χώρα του ήταν η Αμιάν, στην οποία ανέλαβε πρώτος προπονητής τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέμεινε στον πάγκο της ως το καλοκαίρι του 2021, τερματίζοντας στην 7η θέση της Β’ Γαλλίας.

Ο Τανσό παίζει συνήθως με σχηματισμό 4-1-4-1. Στον πάγκο της Χάβρης σε 119 ματς είχε 51 νίκες, 32 ισοπαλίες και 36 ήττες, ενώ στην Αμιάν σε 35 αναμετρήσεις είχε 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Το βιογραφικό του είχε αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Βόλου και με τη θετική απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο 48χρονος Γάλλος τεχνικός προχωρά η διαδικασία της επισημοποίησης της πρόσληψής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου