Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Προχωράει» με νέο προπονητή

προχωράει-με-νέο-προπονητή-899791

Η επόμενη μέρα και η τέταρτη χρονιά του Βόλου στη μεγάλη κατηγορία έχει αρχίσει να σχεδιάζεται από καιρό έστω κι αν όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ και δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, κάποιες συζητήσεις έχουν προχωρήσει.

Στο πλαίσιο αυτό κάποια θέματα μπαίνουν στην τελική ευθεία υλοποίησης και ένα από αυτά είναι του προπονητή, με τη βολιώτικη ΠΑΕ, παρά την ικανοποίησή της από τη δουλειά του Κώστα Μπράτσου, να φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε συμφωνία με νέο τεχνικό που προέρχεται από το εξωτερικό.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για να επιλέξουν κάποιον προπονητή και φαίνεται να έχουν καταλήξει σε κάποιους και ένας από αυτούς βρέθηκε χθες στην Ελλάδα για μια κατ’ ιδίαν συζήτηση.

Ο Βολιώτης προπονητής Κ. Μπράτσος θα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της ομάδας, όπως ξεκίνησε τις δύο προηγούμενες σεζόν στον Βόλο, δίπλα στους Ισπανούς Άνχελ Λόπεθ και Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Η ελληνοποίηση…

Περισσότερο ελληνικό στοιχείο και πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας θα θελήσει να έχει τη νέα χρονιά ο Βόλος. Παρ’ ότι η πλειονότητα των μεταγραφών θα είναι από το εξωτερικό, το γεγονός ότι σε 4 παιχνίδια στα playouts ο Βόλος ξεκίνησε με τέσσερις Έλληνες και κάποιους στην 11άδα χωρίς ήττα, έδειξε ότι και οι «επενδύσεις» σε αυτόν τον τομέα είναι σε καλό δρόμο.

Μάλιστα στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Λαμία ο Βόλος έκανε ρεκόρ και με τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας τη φετινή χρονιά και στο ξεκίνημα και στο τέλος του αγώνα.

Η 11άδα που ξεκίνησε είχε μ.ο. 25 χρόνων, 9 μηνών και 2 ημερών και στο τέλος του αγώνα οι 11 είχαν μ.ο. 25 χρ., 6 μην., και 20 ημερών.

Στη φετινή χρονιά ο μεγαλύτερος μ.ο. ηλικίας της 11άδας για τον Βόλο ήταν με Ιωνικό (29 χρ., 9 μην. 13 ημ.) στο ξεκίνημα και με ΟΣΦΠ (29 χρ. 5 μην., 30 ημ.) στο τέλος του ματς.

Στο πρώτο ματς των playouts ο Βόλος κόντρα στον Αστέρα ξεκίνησε 11άδα μόνο με ξένους: Κλέιμαν, Άλχο, Ρίνερ, Γκιουλέν, Φεράρι, Σοάρες, Μπαριέντος, Φερνάντες, Ορός, Κορέα, Φαν Βέερτ (στο β’ μέρος έπαιξε ο Νίνης), αλλά μετά στα ματς με Λαμία, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και ΟΦΗ ξεκίνησαν στην 11άδα τέσσερις Ελληνες και θα μπορούσαν να είναι και παραπάνω αφού στα παιχνίδια αυτά έπαιξαν από την αρχή οι Παπαδόπουλος (3), Σιέλης (3), Τσοκάνης (3) Μεταξάς (4), Τριανταφύλλου (2), Λογαράς (1).

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πάνω απο 10 παιχνίδια υπήρχε μόνο ένας Ελληνας (Τσοκάνης) και μόνο σε ένα ματς στο Περιστέρι υπήρξαν τέσσερις Ελληνες στην 11άδα αλλά στο τέλος του ματς.

Άλλες δυο φόρες στο πρωτάθλημα ξεκίνησε η 11άδα μόνον με ξένους και ήταν στο Ολυμπιακός-Βόλος 2-1: Κλέιμαν, Πουρίτα (58’ Γκιουλέν), Ρομέρο, Ράινερ, Φεράρι, Ροσέρο (74’ Βοϊτκόφσκι), Ορός (74’ Νίνης), Σοάρες (66’ Τσοκάνης), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο και στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 1-2: Κλέιμαν, Ρομέρο, Ρίνερ (50’ Βοϊτκόφσκι), Γκρίλο, Φεράρι, Ρεγκατέν, Σοάρες (77’ Νίνης), Μπαρτόλο, Ορός (77’ Τσοκάνης), Ροσέρο (66’ Τερεζίου), Φαν Βέερτ.

«Ολοι δίπλα στην Εθνική μας»

Η ΠΑΕ Βόλος, εκτός από τις κινήσεις για την ομάδα, απεύθυνε κάλεσμα προς τους φιλάθλους της Μαγνησίας να δώσουν βροντερό «παρών» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στα δύο παιχνίδια που θα δώσει η Εθνική, με Κύπρο και Κόσοβο, για το Nations League. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Βόλος ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με Κύπρο και Κόσσοβο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (9/12-6), καλεί όλους του Βολιώτες φιλάθλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας και να δώσουν δυναμικό «παρών» και στους δύο αγώνες.

Η εθνική μας ομάδα είναι πάνω από χρώματα και οπαδικές προτιμήσεις και μας χρειάζεται όλους δίπλα της.

Μη λείψει κανείς από αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου που θα γίνει στην πόλη μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου