Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δημιουργική αγωνία για την 4η χρονιά

δημιουργική-αγωνία-για-την-4η-χρονιά-900487

Για την 4η χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία ετοιμάζεται ο Βόλος και μετά τη «σιωπή» αρκετών ημερών, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου η βολιώτικη ομάδα αναμένεται να έχει μπει και πάλι σε ρυθμούς δημιουργικότητας, αφού όπως ανέφερε στην τελευταία της ανακοίνωση μετά το τέλος του πρωταθλήματος η ΠΑΕ «η ομάδα θα διατηρήσει ψηλά τον πήχη.

Αυτό που πρώτα από όλα αναμένεται με αγωνία είναι η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο ίδιος έχει τονίσει ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα καθήκοντά του στον δήμο. Το ενδεχόμενο πώλησης της ΠΑΕ υφίσταται και αν θα προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

Είναι δεδομένο ότι η παρουσία του Βόλου στην Super League, έχει την… υπογραφή του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πολύ προσεγμένο σύνολο, με οργάνωση και επιτυχίες που «μεγάλωσαν» τη βολιώτικη ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα.

Φυσικά η προσπάθεια πώλησης του Βόλου δεν είναι κάτι καινούργιο, μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και έναν χρόνο πριν, ο Αχιλλέας Μπέος είχε σχεδόν συμφωνήσει, ώστε να παραχωρήσει τις μετοχές σε Αργεντινούς επενδυτές, που είχαν έρθει και στην πόλη φέρνοντας και δυο παίκτες, με το deal όμως να χαλάει την τελευταία στιγμή.

Το τελευταίο διάστημα διαρρέεται πως φέτος υπήρξε πιο… έτοιμη συμφωνία και γίνεται λόγος για επενδυτές από τις ΗΠΑ, που είναι έτοιμοι να αγοράσουν την ομάδα, με πολλούς να αναφέρουν πως αυτή τη φορά το deal δύσκολα να χαλάσει, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν, όταν ανοίξει τα χαρτιά του ο Αχιλλέας Μπέος.

Στην ΠΑΕ έχουν γίνει οι κινήσεις σχεδιασμού αν και στο θέμα στελέχωσης του ρόστερ υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα. Ο Βόλος κινήθηκε από νωρίς να γίνει «ξεκαθάρισμα» του ρόστερ με τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν για τη νέα χρονιά και χωρίς πάντα να αποκλείεται και αποχώρηση που θα αποφέρει νέα έσοδα στην ΠΑΕ!

Απο τις πρώτες αποχωρήσεις ήταν αυτή του Νικολάς Ορός, αφού ο Αργεντινός είχε έρθει στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού από τη Ράσινγκ, είχε 18 συμμετοχές και 5 γκολ αλλά δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς, όπως δεν υπήρξε ανανέωση στο συμβόλαιο του Πορτογάλου Αλεξ Σοάρες που κι αυτός έπαιξε 20 ματς.

Ο παίκτης που αποχώρησε παίζοντας και τρία παιχνίδια στα playouts, ενώ ως τότε είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή (έπαιξε συνολικά σε 29 ματς) ήταν ο Μαροκινός γεννημένος στη Γαλλία, Αντριάν Ρεγκατέν, ενώ χωρίς να ανακοινωθεί κάτι μετά από δύο χρόνια στον Βόλο έμεινε ελεύθερος ο 26χρονος Aργεντινός μεσοεπιθετικός Χούλιαν Μπαρτόλο, που βρήκε τη νέα του ποδοσφαιρική «στέγη» στην Τρίπολη και στον Αστέρα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Super League. Ο Μπαρτόλο με τη φανέλα του Βόλου κατέγραψε 66 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και έντεκα ασίστ.

Αποχώρηση με κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου ήταν και αυτή του Σωτήρη Νίνη, που στον Βόλο ξεπέρασε τους 300 αγώνες στην καριέρα του, αφού τις δυο χρονιές στη βολιώτικη ομάδα έπαιξε 40 ματς και έχει τώρα 316 αγώνες και 27 γκολ σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Ακολούθησαν λύσεις συνεργασίας με τον Αργεντινό Χόρχε Κορέα, που ήρθε τον Γενάρη και έπαιξε 10 παιχνίδια στα οποία βασικός ήταν μόνο σε 3, ενώ 25 παιχνίδια αγωνίστηκε ο Ουρουγουανός Φράνκο Ρομέρο και την πόρτα της εξόδου πέρασαν ακόμη ο Ελβετός αμυντικός Ζαν Ρινέρ, που έπαιξε φέτος σε 17 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων και σημείωσε ένα γκολ, στο 4-4 της Τούμπας, ενώ ο Βόλος γνωστοποίησε και την ολοκλήρωση συμβολαίου του 25χρονου Αργεντινού μπακ Εμιλιάνο Πουρίτα.

Στον Βόλο δεν θα συνεχίσει και ο νεαρός αμυντικός Παύλος Λογαράς, που από το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκε στον ΠΑΟΚ, ενώ τελειώνει και το συμβόλαιο του Ντάαν Ριένστρα και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την ανανέωσή του!

Μέσα στη χρονιά ο Βόλος «έδεσε» τον Ζαν Μπαριέντος, από πέρσι είχε επεκτείνει ως το 2023 τα συμβόλαια των Φεράρι, Τσοκάνη, Κλέιμαν, ενώ είναι σε ισχύ και για τη νέα χρονιά αυτά του πρώτου σκόρερ φέτος Ολλανδού Φαν Βέερτ και του Ισπανού Πάολο Φερνάντες.

Υπάρχουν ακόμη οι Αλχο και Γκιουλέν, οι νεαροί Μεταξάς, Τριανταφύλλου, Σιέλης, Τερεζίου, Ροσέρο, ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, αλλά και ο τραυματίας Κότνικ.

Οι αποχωρήσεις δείχνουν και ενίσχυση σε διψήφιο αριθμό, ενώ από τα πολλά ως τώρα μεταγραφικά ταξίδια υπάρχει μυστικότητα για τις όποιες επαφές – συζητήσεις και συμφωνίες και δεν έχουν διαρρεύσει ονόματα πέρα από ένα σενάριο που δεν έγινε πραγματικότητα πέρσι και αφορούσε παίκτη που η Ρεάλ Μαδρίτης όταν ήταν 17 χρόνων, δαπάνησε οκτώ εκατομμύρια ευρώ!

Επίσης φημολογείται ότι έχει κλείσει παίκτης από το γαλλικό πρωτάθλημα προερχόμενος από άλλη χώρα, ενώ το όνομα που έγινε γνωστό -μέσω Ρουμανίας- πως ενδιαφέρει τον Βόλο είναι του 25χρονου Ισπανού χαφ Έντερ Γκονθάλεθ.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα στη Ρουμανία, ο 25χρονος Ισπανός χαφ της ρουμανικής Σέπσι, που έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του άξονα της μεσαίας γραμμής, είναι στη μεταγραφική λίστα του Βόλου. Ακόμη όπως αναφερόταν, ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου βρέθηκε στο ματς Κραϊόβα-Σέπσι, για να τον δει να αγωνίζεται. Ο 25χρονος χαφ μπορεί να προσφέρει σε αρκετές θέσεις. Τόσο στο «8» και στο «10», αλλά και στο «6» και οι κυανέρυθροι φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωσή του με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται.

Ο Ισπανός μέσος προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στη Ρουμανία με τη Σέπσι, ενώ είχε αγωνιστεί και στα δύο ευρωπαϊκά ματς κόντρα στη Σπάρτακ Τρνάβα στα προκριματικά του Europa Conference League το περσινό καλοκαίρι. Συνολικά φέτος μέτρησε 39 εμφανίσεις με ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Ο Έντερ Γκονθάλεθ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μαγιόρκα. Αγωνίστηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Κορνεγιά, στη συνέχεια υπέγραψε στην Τεράσα και από το 2017 βγήκε εκτός Ισπανίας πηγαίνοντας στη Ρουμανία. Φόρεσε τη φανέλα της Τσικσερέντα, όπου και παρέμεινε για 3,5 χρόνια και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν στην Σέπσι.

Επίσης, πολύ νωρίτερα είχε γίνει λόγος για μια μεταγραφή στα σκαριά για τον Βόλο και αφορούσε στον 25χρονο Γιώργο Σερβιλάκη, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ αλλά και αριστερός χαφ. Αγωνίζεται στον Εργοτέλη και φέτος στο πρωτάθλημα της Super League 2 μέτρησε με την ομάδα της Κρήτης 28 παιχνίδια και τέσσερις ασίστ. Συνολικά στα δύο χρόνια που αγωνίζεται ο Σερβιλάκης στον Εργοτέλη έχει καταγράψει 51 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο Ελλάδος. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, δίχως να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, για να φορέσει στη συνέχεια τη φανέλα του Κισσαμικού, της Επισκοπής και την περίοδο 2019-20 του Θεσπρωτού, παίζοντας σε 20 παιχνίδια στη Football League.

Επίσης από την ελληνική αγορά φήμες ήθελαν τον Βόλο να θέλει νεαρό επιθετικό που ανήκει σε μεγάλη ομάδα, αλλά φέτος αγωνίζεται περισσότερο με την ομάδα στη SL2, έχει διψήφιο αριθμό γκολ και έχει και καταγωγή από τη Μαγνησία!

Φυσικά στη μεταγραφική λίστα υπάρχουν παίκτες από την Αργεντινή, αλλά και την Ισπανία, αλλά όπως και τα θέματα προπονητή, προετοιμασίας θα παραμένουν στον «πάγο» μέχρι ο Αχ. Μπέος ξεκαθαρίσει την επόμενη μέρα της ΠΑΕ.

Στην Κύπρο ο Μελισσάς

Η Νέα Σαλαμίνα θα είναι ο νέος σταθμός του Νίκου Μελισσά με τον κυπριακό σύλλογο να ανακοινώνει την απόκτησή του. Ο 29χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό, αγωνίστηκε φέτος σε 16 ματς, ενώ πριν πάει στο Αγρίνιο είχε παίξει 11 ματς με τον Βόλο. Εχει παίξει ακόμη σε ΠΑΟΚ, Φωκικό, Ηρακλή Ψαχνών, Λαμία και Σπάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου