Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στην πρώτη του χρονιά …πρώτος σκόρερ

στην-πρώτη-του-χρονιά-πρώτος-σκόρερ-902619

Με την ολοκλήρωση την περασμένη Τρίτη όλων των αγώνων του πρωταθλήματος Super League Interwetten, ο Ολλανδός επιθετικός Φαν Βέερτ, στην πρώτη του χρονιά στον Βόλο και στην Ελλάδα, αναδείχθηκε και τυπικά πρώτος σκόρερ της σεζόν με 17 γκολ, που είναι και τα περισσότερα που σημειώνει σε μια χρονιά παίκτης της βολιώτικης ομάδας…

Ο 31 ετών Ολλανδός επιθετικός του Βόλου, Τομ Φαν Βέερτ, με τα δύο τέρματα που πέτυχε εναντίον του ΟΦΗ, στο τελευταίο παιχνίδι των playouts, έφτασε τα 17 και το βράδυ της Τρίτης 17/5 ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε μεγάλη προσπάθεια να τον φτάσει, έκανε χατ τρικ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αλλά τερμάτισε δεύτερος στο -1, με την τριάδα να κλείνει με τον Γιάσμιν Κούρτιτς, που σταμάτησε στα 15 της κανονικής διάρκειας, αφού δεν σκόραρε στα playoffs.

Οι πρώτοι σκόρερ

17 γκολ Τομ Φαν Βέερτ (Βόλος),

σε 31 αγώνες, σε όλους βασικός

16 γκολ Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός),

σε 34 ματς (21 βασικός/13 ως αλλαγή)

15 γκολ Γιασμίν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

σε 31 παιχνίδια (26/5)

14 γκολ Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

σε 32 ματς, όλα στην αρχική ενδεκάδα

12 γκολ Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)

σε 27 αγώνες (23/4).

Ο Φαν Βέερτ είχε ήδη αποδείξει την αξία του στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Βόλου και τώρα έβαλε και τη σφραγίδα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός χαρισματικός επιθετικός, που φάνηκε από την αρχή ότι έχει το γκολ, σκόραρε σε 13 ματς της βολιώτικης ομάδας, ενώ είχε και ασίστ, προσθέτοντας μάλιστα και πολλά άλλα στοιχεία στα 31 παιχνίδια, που σε όλα είχε βασικό ρόλο.

Ο Φαν Βέερτ έδειξε ποδοσφαιριστής που ξέρει να παίρνει την πρώτη μπάλα, κρατώντας την, για να δώσει ανάσες και να ανέβουν στο γήπεδο οι συμπαίκτες του, ενώ ξέρει να τη «σπάει» και να αποτελεί το… σκαλοπάτι για το χτίσιμο των επιθέσεων, όπως και φυσικά να τη στέλνει στο «πλεκτό» έξυπνα και γρήγορα!

Στα υπέρ του πρώτου σκόρερ της βολιώτικης ομάδας πως από τα 17 γκολ (13 στην κανονική διάρκεια, 4 στα πλέι άουτ), μόνο 4 ήταν με εκτελέσεις πέναλτι (11 με σουτ, 2 με κεφαλιά), ενώ ο Ελ Αραμπί είχε τρία ματς περισσότερα και 5 από τα γκολ του ήταν με πέναλτι (8 σουτ, 3 κεφαλιά), τη στιγμή που ο Κούρτιτς είχε τα 9 με εκτελέσεις πέναλτι!

Ο Τομ Φαν Βέερτ ήρθε πέρσι το καλοκαίρι στον Βόλο και πιο πριν η καριέρα του πάντα είχε γκολ… Η Ντεν Μπος ήταν η πρώτη του ομάδα, στην οποία και έγινε επαγγελματίας το 2008 και έως το 2014 είχε σκοράρει 41 φορές.

Από το 2014 ώς το 2016 είχε σκοράρει 24 φορές με την Εξέλσιορ και ακολούθησε για δυο περιόδους η Χρόνινχεν, με την οποία σε 48 αγώνες είχε 17 γκολ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Δανία για λογαριασμό της Άαλμποργκ και ο Φαν Βέερτ βρήκε δίχτυα 31 φορές και έδωσε 9 ασίστ, δείχνοντας τη διάρκειά του σ’ αυτό που λέγεται …εκτελεστική δεινότητα.

Στην Ελλάδα στην πρώτη του χρονιά στη Super League Interwetten, ο Ολλανδός επιθετικός είχε ένα «κενό» στο σκοράρισμα το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, καθώς μετά τα δύο τέρματα στο ΟΑΚΑ (30/1) με την ΑΕΚ (1-2), «γύρισε» στα γκολ πάλι στην Αθήνα (2/4) απέναντι στον Ιωνικό (1-1).

Για την ιστορία του Βόλου, από το περασμένο Σάββατο ο Τομ Φαν Βέερτ πήρε κι άλλο ένα ρεκόρ, αυτό του παίκτη με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν.

Στη Super League πέρσι ο πρώτος σκόρερ του Βόλου, Τάσος Δουβίκας, πέτυχε 11 γκολ, ενώ την περίοδο 2019-20 πρώτοι σε γκολ για τη βολιώτικη ομάδα ήταν οι Μουνίθ και Τόρες, που είχαν σκοράρει από 5 φορές…

Το προηγούμενο ρεκόρ με περισσότερα γκολ σε μια χρονιά για τον Βόλο ήταν στις πιο μικρές κατηγορίες, όταν ο Βασίλης Μάντζης σκόραρε 16 φορές την περίοδο 2017-18 στην Γ’ Εθνική και ο ίδιος είχε την «πρωτιά» και το 18-19 με 14 γκολ στη Β’ Εθνική.

Ο Φαν Βέερτ, όπως τόνισε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ολλανδία, δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, καθώς το πρωτάθλημα διαθέτει ομάδες με πολύ πιο σφιχτές άμυνες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά. Γι’ αυτό και δήλωσε ξαφνιασμένος από τις επιδόσεις του τη φετινή σεζόν.

Ποιο είναι όμως το μέλλον του στον Βόλο; Είναι δεδομένο ότι ο Φαν Βέερτ έχει «γυαλίσει» μέσα στη σεζόν σε όλους τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως οι Βολιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να τον χάσουν εύκολα…

Ο Ολλανδός επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο και μόνο σε περίπτωση που έπεφτε ένα ικανοποιητικό ποσό στο τραπέζι, ο Βόλος θα έμπαινε σε διαδικασία να συζητήσει την πώλησή του.

Τα 600.000 ευρώ που τον κοστολογεί το Transfermarkt για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι μια νορμάλ τιμή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει φτάσει καμία πρόταση στην ομάδα και οι όποιες κρούσεις έχουν υπάρξει είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Πρόθεση του Βόλου είναι να διατηρήσει τον Φαν Βέερτ στο ρόστερ και να αποτελεί τη βασική επιλογή στη γραμμή κρούσης και την επόμενη σεζόν. Και ο ίδιος μάλιστα νιώθει εξαιρετικά στον Βόλο, έχοντας εγκλιματιστεί απόλυτα και είναι χαρούμενος στην ομάδα, αν και βέβαια μετά το ματς με τον ΟΦΗ δήλωσε ότι, αν μπορέσει, θα ήθελε να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και η πιθανότητα ο Βόλος να συζητήσει μαζί του την επέκταση του συμβολαίου του, προκειμένου να μην υπάρχει φόβος να χαθεί ελεύθερος την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, από την άλλη είναι και το θέμα της ηλικίας, καθώς σε λίγες εβδομάδες γίνεται 32 και για να πωληθεί με ικανοποιητικά χρήματα, η καλύτερη περίοδος είναι στο καλοκαιρινό παζάρι που έρχεται. Για να γίνει κάτι τέτοιο πάντως πρέπει να μετουσιωθεί το θεωρητικό ενδιαφέρον σε πρόταση και αυτό έως τώρα δεν έχει συμβεί. Ο Βόλος καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν τη δεδομένη στιγμή με τον Φαν Βέερτ να έχει κεντρικό ρόλο σ’ αυτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου