Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Φαν Βέερτ: «Αν μπορέσω, να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο»

φαν-βέερτ-αν-μπορέσω-να-παίξω-σε-υψηλ-893227

Δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο το φινάλε της σεζόν για τον Βόλο, που συνέτριψε με 5-0 τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playouts και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 40 βαθμούς, αλλά κυρίως με ένα ιστορικό αποτέλεσμα, αφού για πρώτη φορά οι κυανέρυθροι πέτυχαν πέντε γκολ στη Σούπερ Λιγκ 1.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Βόλος έπιασε εκπληκτική απόδοση και αυτό έκανε τον Τομ Φαν Βέερτ να αναρωτηθεί γιατί η ομάδα του δεν έπαιζε έτσι και στα προηγούμενα ματς. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός φορ, ο οποίος περιμένει να δει αν με τα 17 γκολ που έχει πετύχει, θα αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ στη μεγάλη κατηγορία, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Ηταν ένα φανταστικό παιχνίδι και ένα φανταστικό τέλος της σεζόν και τώρα σκεφτόμαστε γιατί δεν παίξαμε έτσι και στα προηγούμενα παιχνίδια.

Προσωπικά έδειξα τι μπορώ να κάνω και μου δίνει κίνητρο για τη νέα σεζόν. Εχω συμβόλαιο ενός χρόνου. Δεν θα έλεγα όχι να μείνω στον Βόλο, αλλά, αν μπορέσω να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο, θα είναι καλό. Εκανα το καλύτερο και τώρα θέλω να απολαύσω τις διακοπές μου. Το μυστικό μου είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά και ότι έχω φιλοδοξίες».

Η συγγνώμη του Μπράτσου στον Νιόπλια

Ο Κώστας Μπράτσος ρωτήθηκε μετά το ματς αρχικά για τη στιγμή μικροέντασης που υπήρξε με τον προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Νιόπλια, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και το συγγνώμη που του ζήτησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τον 45χρονο τεχνικό να τονίζει: «Κάποιες στιγμές έντασης μπορεί ανθρώπινα να ξεφεύγουμε, αλλά δεν δικαιολογείται. Ημουν αδικαιολόγητος και έπρεπε να απολογηθώ». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του Βόλου έδειξε ανωτερότητα, μιας και ο Νιόπλιας ήταν αυτός που έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, καθώς ειρωνεύτηκε τον συνάδελφό του κατά τη στιγμή του αγώνα που ο Μεγιάδο χτύπησε τον Τσοκάνη εκτός φάσης και ο Κώστας Μπράτσος είπε στον Αργεντινό ότι δεν χρειάζονται τέτοιες ενέργειες στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Στη συνέχεια Ο 45χρονος προπονητής έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς: «Αν θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς, ο πρώτος στόχος ήταν να μπούμε στα playoffs. Αυτό δεν επιτεύχθηκε και στη συνέχεια έπρεπε να γίνει επαναπροσδιορισμός, εφόσον είχαμε και μία βαθμολογική ασφάλεια.

Ο στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το στυλ της ομάδας, να δώσουμε χρόνο σε νέους ποδοσφαιριστές και να αξιολογήσουμε το ρόστερ. Αυτό λοιπόν βάσει της εικόνας της ομάδας επιτεύχθηκε και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος και να δώσω τα συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, και στα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί είχαν μία πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, αλλά και στους ποδοσφαιριστές που είχαν χρόνο συμμετοχής, γιατί τους ενέταξαν αρμονικά στο σύνολο».

Για το αν τη νέα σεζόν θα είναι και πάλι πρώτος προπονητής: «Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη, τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, και πάνω από όλα τους ποδοσφαιριστές, που είναι πρωταγωνιστές και σ’ αυτούς οφείλουμε τα πάντα. Από κει και πέρα το μέλλον δεν το γνωρίζω και η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει».

Για το αν θέλει να μείνει: «Βεβαίως, γιατί όχι;».

Ακόμη ο κ. Μπράτσος σχολίασε και το γεγονός ότι στο προχθεσινό ματς για πρώτη φορά μία γυναίκα διαιτητής διηύθυνε παιχνίδι Α’ Εθνικής: «Να ευχηθώ στην κ. Αντωνίου να έχει ορθές διαιτητικές αποφάσεις και καλή συνέχεια στην καριέρα της», είπε.

Νιόπλιας: «Σε διακοπές

από την αρχή του ματς»

Τέλος, ο Νίκος Νιόπλιας, τεχνικός του ΟΦΗ, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Πρώτα από όλα πρέπει να συγχαρώ την ομάδα του Βόλου, η οποία κέρδισε δίκαια. Το σκορ τα λέει όλα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κριτική στο παιχνίδι και όλοι είδαμε τι έγινε.

Η καριέρα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής είναι μεγάλη και θέλω να πω ότι αυτός ήταν ο πιο δύσκολος μήνας της καριέρας μου. Είχαμε πολλά θέματα να λύσουμε και κάποια στιγμή θα μας έβγαινε αυτό. Ευτυχώς μας βγήκε την τελευταία αγωνιστική και θα πάμε διακοπές, αν και πιστεύω ότι από την αρχή του παιχνιδιού ήμασταν σε διακοπές. Εχω όχι μόνο την εντύπωση αλλά και την πεποίθηση ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στο μέλλον, γιατί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται συναισθηματισμός.

Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και δεν νομίζω ότι μπορεί να παρουσιάζεται έτσι. Σίγουρα δεν θα παρουσιαστούμε έτσι την επόμενη χρονιά και σίγουρα θα πάρουμε αποφάσεις, γιατί αυτόν τον μήνα ήμασταν συνεχώς με προβλήματα κι αυτό φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι. Γι’ αυτό και είπα ότι ευτυχώς που μας βγήκε αυτή η εμφάνιση στο τελευταίο μας παιχνίδι. Αλλά θα το ξαναπώ: δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί, χρειάζεται επαγγελματισμός».

Πάντως, οι οργανωμένοι του ΟΦΗ Snakes πήραν πολύ βαριά το προχθεσινό αποτέλεσμα και σε ανάρτησή τους χαρακτήρισαν ένα μάτσο ρόμπες τους παίκτες του ΟΦΗ και τους ζήτησαν σε ανακοίνωση τους να βγάλουν τα … φουστάνια τους και να φύγουν.

Αποτελέσματα (7η)

Playouts

Ιωνικός-Παναιτωλικός 3-1

(9’ Ντάλσιο, 62’ Τουράμ, 86’ Μάντζης – 47’ Καρέλης)

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων2-2

(49’ Μπαράλες, 74’ Ιγκλέσιας – 69’ Τσιλούλης, 90’ Ντάουντα)

Λαμία-Ατρόμητος 0-0

Τελική βαθμολογία

  1. Ιωνικός 45
  2. ΟΦΗ 44
  3. Αστέρας Τρίπολης 41
  4. Βόλος 40
  5. Παναιτωλικός 37
  6. Ατρόμητος 33
  7. Λαμία 26
  8. Απόλλων Σμύρνης 22

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου