Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Διέλυσε τον ΟΦΗ με «πεντάρα»

διέλυσε-τον-οφη-με-πεντάρα-893405

Ιδανικό φινάλε στη σεζόν 2021-22 για τον Βόλο, που σήμερα στο Πανθεσσαλικό σκόρπισε… στους πέντε ανέμους τον ΟΦΗ, συντρίβοντάς με σκορ 5-0 για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playouts της Σούπερ Λιγκ 1 και φτάνοντας τους 40 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Φαν Βέερτ πέτυχε δύο τέρματα, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τα 17, ενώ ακόμη δύο πρόσθεσε ο Ροσέρο και ένα ο Φερνάντες στην πρώτη «πεντάρα» του Βόλου στη μεγάλη κατηγορία.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στη χθεσινή αναμέτρηση η βράβευση πριν την έναρξη του Φράνκο Φεράρι για τα 100 παιχνίδια που συμπλήρωσε χθες με την κυανέρυθρη φανέλα, αλλά και της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του ΝΠΣ Βόλος για την άνοδό της στη Β’ Εθνική.

Ασφαλώς, δεν περνά απαρατήρητο ότι το ματς Βόλος-ΟΦΗ ήταν το πρώτο ιστορικά στη μεγάλη κατηγορία που διηύθυνε γυναίκα διαιτητής κι αυτή ήταν η Ελένη Αντωνίου του συνδέσμου Αχαΐας, που είχε ένα πλατύ χαμόγελο πριν την έναρξη για το επίτευγμά της.

Η διάταξη των ομάδων

Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος προτίμησε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Αλχο, Φεράρι ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ, με τους Τριανταφύλλου και Γκιουλέν στόπερ. Μεταξάς, Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν οι τρεις του άξονα του κέντρου, ενώ Ροσέρο, Φερνάντες βοηθούσαν από τα πλάγια τον φορ Φαν Βέερτ.

Για τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα μπροστά από τον γκολκίπερ Μανδά, αποτελούμενη από τους Διαμαντή, Βούρο και Πασαλίδη, ενώ όλη την πλευρά έπαιζαν οι Ουές (δεξιά) και Μπαλογιάνννης (αριστερά). Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο και Μπουζούκης τοποθετήθηκαν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Τοράλ έπαιζε λίγο πίσω από τον κλασικό προωθημένο Ντουρμισάι.

«Καθάρισε» από το πρώτο με 3-0

Στο 12’ ήρθε το πρώτο γκολ. Σκόρερ ο Φαν Βέερτ, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα με πλάτη στην εστία μετά τη βαθιά μπαλιά του Αλχο, την άφησε για τον Φερνάντες κι αυτός του την έδωσε ξανά με τη μία, με τον Φαν Βέερτ να τη φέρνει από το δεξί στ’ αριστερό και να εκτελεί σωστά. Η μπάλα «αναπαύθηκε» στη δεξιά γωνία του ΟΦΗ κι έτσι έγινε το 1-0.

Στο 29ο λεπτό οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ουές γύρισε προς τα πίσω την μπάλα με το κεφάλι και ο Βούρος επιχείρησε να κάνει το ίδιο στον Μανδά. Όμως, δεν σιγούρεψε τη μεταβίβασή του και παρενεβλήθη ο Φαν Βέερτ, που με προβολή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σημειώνοντας στο 29’ το 2-0.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ήταν απόλυτα κυρίαρχη και στο 36’ έφτασε και σε τρίτο τέρμα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες. Ο Ισπανός με το αριστερό έδωσε φάλτσα στην μπάλα, που πήγε πρώτα στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και από κει στα δίχτυα για το 3-0.

Εδωσε διαστάσεις στην επανάληψη

Στο 54’ ο Φελίπε είχε σουτ στο δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να μειώσουν, αντίθετα δέχθηκαν και τέταρτο τέρμα, καθώς ο Ροσέρο στο ύψος της μικρής περιοχής πρόλαβε τον Μαντά και με κεφαλιά έγραψε το 4-0 μετά τη σέντρα του Φερνάντες.

Ο Ροσέρο δεν σταμάτησε εκεί, αφού και πάλι με κεφαλιά στο 81’ στο πρώτο δοκάρι μετά την ωραία σέντρα από τα δεξιά του Φαν Βέερτ βρήκε τον τρόπο να γράψει το 5-0.

Μάλιστα, ο Μανδάς αρνήθηκε το έκτο γκολ στους γηπεδούχους και το τρίτο στον Φαν Βέερτ στο 86’, με τον Βόλο να πετυχαίνει πάντως μία ιστορική όσο και θριαμβευτική νίκη.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Φεράρι, Άλχο, Τριανταφύλλου, Γκιουλέν, Μεταξάς, Τσοκάνης (76’ Λογαράς), Μπαριέντος (55’ Ριένστρα), Ροσέρο, Φερνάντες, Φαν Βέερτ

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Μαντάς, Ουές, Διαμαντής (46’ Τσιλιανίδης), Βούρος (37’ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (61’ Στάικος), Μπουζούκης, Τοράλ (60’ Νέιρα), Ντουρμισάι (46’ Φελίπε).

Περιχαρής ο Φεράρι για τη βράβευσή του

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου