Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Προανήγγειλε αποχώρηση από την ΠΑΕ Βόλος ο Αχιλλέας Μπέος

προανήγγειλε-αποχώρηση-από-την-παε-βό-903575

Το προτελευταίο του παιχνίδι για τα playouts της Super League 1 έχει μπροστά του ο Βόλος, που το Σάββατο (19:30) για την 6η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό, θέλοντας και την πρώτη νίκη στο Αγρίνιο, ενώ χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προανήγγειλε προς το τέλος του μήνα συνέντευξη Τύπου, στην οποία δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τις σκέψεις του για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και τη δική του αποχώρηση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις του στον 98.6, ανέφερε πως όχι μόνο δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά σκοπεύει να αποσυρθεί και από τον χώρο του ποδοσφαίρου γενικότερα και να ασχοληθεί αποκλειστικά ως δήμαρχος με την πόλη του: «Σκοπός μου είναι τα επόμενα πέντε, έξι, επτά χρόνια, όσο μπορώ, να προσφέρω στην πόλη μου, γιατί μεγαλώνοντας ο άνθρωπος κουράζεται πιο εύκολα.

Θέλω να δώσω τις δυνάμεις μου τα επόμενα χρόνια, για να φτιάξω την πόλη που εγώ οραματίζομαι μαζί με τους συνεργάτες μου. Ό,τι ήταν να δώσω στο ποδόσφαιρο το έδωσα και έχω γράψει τη δική μου ιστορία. Όπως το πάρει ο καθένας, πολλοί θα τη ζήλευαν, πολλοί θα την κατηγορήσουν», ανέφερε ο Αχ. Μπέος «μεταφέροντας» τις εξελίξεις για το τέλος του μήνα ή αρχές Ιουνίου.

Συνέχεια στα playouts

Ο Βόλος συνεχίζει να είναι αήττητος σε 4 ματς στα playouts, αλλά και ετοιμάζεται για την τέταρτη χρονιά του στο πρωτάθλημα της Super League 1, αρχικά με λύσεις συμβολαίων παικτών, αλλά και έχοντας από καιρό εντοπίσει και κάποιους μεταγραφικούς στόχους, για να κάνουν τη διαφορά.

Το σαββατιάτικο παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον ούτε για τη βολιώτικη ομάδα αλλά ούτε και γι’ αυτήν του Αγρινίου, αλλά για τον Βόλο και τους παίκτες που έχουν απομείνει στην ομάδα προκύπτουν κίνητρα, αφού κάποιοι νεαροί θέλουν να συνεχίσουν να δείχνουν τα θετικά στοιχεία και ο Ολλανδός φορ Τομ Φαν Βέερτ θα ήθελε ακόμη περισσότερα γκολ, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός επιθετικός έχει σκοράρει δυο φορές και στα playouts, παίζοντας σε όλα τα ματς, και έφτασε τα 15 γκολ, ενώ στο μίνι πρωτάθλημα δεν έχουν λείψει από αγώνα και οι Αλχο, Μπαρτόλο, Ροσέρο και Φερνάντες, ο οποίος επίσης έχει πετύχει δυο γκολ.

Στο Αγρίνιο πάντως θα υπάρξει ένα επιπλέον κίνητρο, που είναι η πρώτη νίκη εκεί απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος είναι τώρα ισόβαθμος στην ειδική βαθμολογία των playouts και την περασμένη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη του νίκη!

Μάλιστα ο Παναιτωλικός, νικώντας στην Κρήτη τον ΟΦΗ, σημείωσε την έκτη εκτός έδρας νίκη του στη σεζόν κι ενώ από τις 6 Μαρτίου, όταν νίκησε στη Νεάπολη τον Ιωνικό, είχε κάνει ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία με πέντε «διπλά».

Ο Παναιτωλικός, που κέρδισε φέτος και στον Βόλο στον α’ γύρο του πρωταθλήματος στις 4/12/21 με 1-2 (7’ Ρεγκατέν – 3’ Μόρσεϊ, 33’ Καρέλης), δεν φημιζόταν για τις εκτός έδρας νίκες του σε όλη την ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League και είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ δεν είχε πάνω από τέσσερις και συνολικά σε 11 σεζόν πριν τη φετινή μετρούσε συνολικά 20 νίκες εκτός έδρας, ούτε δύο δηλαδή μέσο όρο τον χρόνο.

Ο Βόλος, που πέρσι στο πρωτάθλημα είχε 4 νίκες εκτός έδρας (και 5 ισοπαλίες), στο Αγρίνιο είχε γνωρίσει τη μοναδική ήττα του στην επαρχία, ενώ φέτος στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό οι δυο ομάδες τον περασμένο Φεβρουάριο έμειναν σε ισοπαλία 0-0.

Τώρα χωρίς άγχος το Σάββατο (19:30) ο Βόλος θα επιδιώξει την πρώτη του νίκη στο Αγρίνιο, την ώρα που για τα playouts της Super League 1 θα γίνει κι ένα ματς που μπορεί να κρίνει μια θέση υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο (7/2)

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία (19:30)

Ατρόμητος-Ιωνικός (19:30)

Παναιτωλικός-Βόλος (19:30)

Κυριακή (8/2)

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης (16:00)

Λύση συμβολαίου με Ρινέρ

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Βόλου κι αυτός είναι ο Ζαν Πιερ Ρινέρ, με την ανακοίνωση των κυανέρυθρων να αναφέρει: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Ζαν Πιερ Ρινέρ, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ο Ρινέρ, που έπαιξε φέτος 15 παιχνίδια, πριν έρθει στον Βόλο ανήκε στην ισπανική Κάντιθ, απ’ όπου και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού σε Καρταγένα και Εμεν. Ο Ελβετός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του στη Γκρασχόπερς και ακολούθησε η Σαφχάουζεν, ενώ έχοντας Περουβιανή καταγωγή το όνομά του τελευταία ακούστηκε και για κλήση στην Εθνική ομάδα του Περού.

Οι έως τώρα αποχωρήσεις ήταν αυτές με κοινή συναινέσει λύση συμβολαίων των Ορός, Ρεγκατέν, Κορέα, Νίνη, Ρομέρο και Πουρίτα, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Σοάρες.

Το πιο θετικό στη βολιώτικη ομάδα είναι ότι η προεργασία έχει ξεκινήσει νωρίς και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη λήξη της μιας αγωνιστικής περιόδου, γίνονται οι κινήσεις για τη νέα αρχή…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου