Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μαθηματική εξασφάλιση σωτηρίας και ικανοποίηση για τους νέους στον Βόλο

μαθηματική-εξασφάλιση-σωτηρίας-και-ι-28429

Στο ματς που οι Σιέλης, Λογαράς και Μεταξάς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως βασικοί και στο οποίο Ριένστρα και Τριανταφύλλου πραγματοποίησαν την παρθενική τους συμμετοχή για τη φετινή σεζόν, προερχόμενοι από σοβαρό τραυματισμό (σ.σ. ρήξη χιαστών) από την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Βόλος επικράτησε προχθές Σάββατο της Λαμίας με 3-0 στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου στη διαδικασία των playouts (3η αγωνιστική) και μ’ αυτό οι κυανέρυθροι εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους, αφού απέκτησαν διαφορά 13 πόντων από την προτελευταία Λαμία, τη στιγμή που απομένουν τέσσερα παιχνίδια και το ανώτερο που μπορούν να διεκδικήσουν οι ομάδες είναι δώδεκα βαθμοί.

Ο Βόλος είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος απέναντι σε μία ομάδα με πολύ αμυντική συμπεριφορά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, έχοντας δοκάρι σε φάουλ του Φερνάντες στο 11’, αλλά γενικότερα το παιχνίδι στο διάστημα αυτό κύλησε χωρίς τις πολλές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος στάθηκε τυχερός στο δοκάρι του Σιμόν στο 53’, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, πήρε το προβάδισμα με απίστευτη εκτέλεση του Μπαρτόλο στο 71’ και από κει και πέρα ήλεγξε το ματς και στην κόντρα επίθεση στις καθυστερήσεις, με τη Λαμία να ρισκάρει αναγκαστικά, κατάφερε να διευρύνει τον δείκτη του σκορ με άλλα δύο τέρματα από Ροσέρο και Φεράρι, που έχουν πλέον από τρία και δύο γκολ στο πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που κέρδισε το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό, με τον Βόλο να επιστρέφει μετά από οκτώ αναμετρήσεις στις νίκες και έπειτα από δύο πλέον μήνες (σ.σ. το 0-2 επί του Αρη στις 5/2 ήταν η τελευταία νίκη).

Μπράτσος: «Η πραγματική

ικανοποίηση του προπονητή»

Ο Κώστας Μπράτσος ρωτήθηκε για το πόσο ικανοποιημένος είναι από τη νίκη και από την ένταξη νέων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα, απαντώντας ως εξής: «Δεν μπορώ να περιγράψω την ικανοποίησή μου. Αυτή είναι η πραγματική ικανοποίηση του προπονητή, που είναι μ’ αυτή την ομάδα και μ’ αυτά τα παιδιά όλη τη χρονιά και αυτό είναι το επιστέγασμα των κόπων μας.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και θέλω να πω είναι ότι αυτό που είδαμε σήμερα είναι μία διαδικασία, κατά την οποία δεν δώσαμε εμείς κάτι στα παιδιά. Αντίθετα οι παίκτες αυτοί συμμετέχουν στην ομάδα, πήραν το χρόνο συμμετοχής τους, τον αξιοποίησαν και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Για το αν αντιμετωπίζουν τα playouts πλέον με ακόμη μεγαλύτερη άνεση: «Εχουμε πει πολλές φορές ότι το κάθε παιχνίδι πρέπει οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουμε να το κερδίζουν και εμείς ως επαγγελματίες προπονητές πρέπει να τους πείσουμε να το κάνουν».

Φέστα: «Περιμέναμε άλλη εξέλιξη»

Από τη μεριά του ο Ιταλός προπονητής της Λαμίας, Τζιανλούκα Φέστα, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Ασφαλώς και είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Σκόραραν στην καλύτερη δική μας στιγμή στον αγώνα, όταν δημιουργούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο κάποιες ευκαιρίες. Ενώ είχαμε καλό έλεγχο του παιχνιδιού, δεχθήκαμε το γκολ και παράλληλα ο τραυματισμός του Αντέτζο άλλαξε το πλάνο μας. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να πρεσάρουμε και να μείνουμε ψηλά. Επρεπε να ρισκάρουμε.

Είμαι πολύ λυπημένος για τους φιλάθλους μας και τον πρόεδρό μας, γιατί περιμέναμε μία διαφορετική εξέλιξη στο ματς. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν αξίζαμε να ηττηθούμε. Το πιστεύουμε ακόμη, γιατί θεωρούμε ότι είμαστε αρκετά καλή ομάδα, για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Σιέλης: «Κι εγώ και οι άλλοι μικροί είμαστε έτοιμοι»

Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός, Χρήστος Σιέλης, που αποτέλεσε μαζί με τον Λογαρά το δίδυμο των στόπερ του Βόλου, στάθηκε στη σκληρή δουλειά που κάνουν ο ίδιος και οι υπόλοιποι νεαροί παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε: «Είχαμε καιρό να πάρουμε μία νίκη και θέλαμε να επιστρέψουμε στο συναίσθημα που σου δημιουργεί ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι σήμερα (σ.σ. προχθές) το αξίζαμε. Παίξαμε, όπως μας είπε ο προπονητής, και πήραμε τους τρεις πόντους, που είναι το πιο σημαντικό».

Για τη συμμετοχή νεαρών παικτών, όπως και ο ίδιος, είτε στο βασικό σχήμα είτε ως αλλαγή: «Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Και οι μικροί που έχουν έρθει από την ακαδημία και εγώ που έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι ως βασικός είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και ξέρουμε από την αρχή τι πρέπει να κάνουμε και αυτό φάνηκε, νομίζω, σήμερα. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά και να συνεχίσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο».

Για το γεγονός ότι παίζουν απέναντι σε ομάδες που «καίγονται» για τους βαθμούς: «Στην Ελλάδα είναι όλα τα παιχνίδια δύσκολα. Και τη Λαμία και τις άλλες ομάδες δεν τις βλέπουμε διαφορετικά. Πάντα παίζουμε το ίδιο και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη νίκη, την οποία θέλω να αφιερώσω στην οικογένειά μου που με στηρίζει και τους φίλους μου».

Τέλος, ο Μανούσος από τη μεριά των παικτών της Λαμίας τόνισε ότι μόνο με αλλαγή νοοτροπίας η ομάδα του θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Αποτελέσματα playouts (3η)

Βόλος-Λαμία 3-0

(71’ Μπαρτόλο, 91’ Ροσέρο, 95’ Φεράρι)

ΟΦΗ-Απόλλων 1-2

(70’ Φελίπε – 45’ Φατιόν, 78’ Σλίβκα)

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3

(5’ Ριέρα, 87’ Μουνάφο – 29’ Τσιγκρίνσκι, 41’ Μάντζης, 52’ Μάντζης)

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-3

(22’, 36’ Χόρχε Ντίας – 1’ σουτ Έρλινγκμαρκ, 28’ σουτ Μουνίθ, 72’ Κουλούρης)

Βαθμολογία playouts

  1. ΟΦΗ 40
  2. Αστέρας Τρίπολης 39
  3. Βόλος 34
  4. Ιωνικός 33
  5. Παναιτωλικός 32
  6. Ατρόμητος 30
  7. Λαμία 21
  8. Απόλλων 19

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου