Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Βλέπει το φινάλε, αλλά και το «αύριο» o Βόλος

βλέπει-το-φινάλε-αλλά-και-το-αύριο-o-β-39791

Για το τρίτο της παιχνίδι στην τρίτη της χρονιά στα playouts της Super League 1 προετοιμάζεται η ομάδα του Βόλου, που θα υποδεχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στο Πανθεσσαλικό τη Λαμία, με τη βολιώτικη ΠΑΕ να έχει ξεκινήσει και το προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Στην 3η αγωνιστική των playouts το Σάββατο (16:00) ο Βόλος θα φιλοξενήσει τη Λαμία, που μπορεί να «καίγεται» για βαθμούς παραμονής, αλλά η ομάδα του Κώστα Μπράτσου θέλει να είναι, όπως σε όλα τα παιχνίδια, ανταγωνιστική και να συνεχίσει και τη μικρή παράδοση που έχει δημιουργήσει χωρίς ήττα στο Πανθεσσαλικό με τη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Ο Βόλος στα φετινά ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τη Λαμία δεν έχασε, μέσα-έξω, ενώ συνολικά όλες τις χρονιές έχει τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μια μόνο ήττα κι αυτή στη Λαμία.

Πέρα από τη χωρίς άγχος ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, για τον Βόλο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο προγραμματισμός της νέας σεζόν, τόσο με την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ αλλά και την ενίσχυση αυτού, με ταξίδια στο εξωτερικό που έχουν σκοπό την αναζήτηση των μεταγραφικών στόχων για το καλοκαίρι.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η ΠΑΕ Βόλος έχει ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες, κάτι που φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα στη Νίκαια με τον Ιωνικό, όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο νεαρός Δημήτρης Μεταξάς, ήταν στην αποστολή πρώτη φορά ο Θανάσης Τριανταφύλλου και έμειναν εκτός παίκτες που δεν θα είναι στην ομάδα τη νέα περίοδο!

Με στόχο πάντα το καλύτερο, όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας ξεκινούν νωρίς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις κινήσεις τους εγκαίρως για το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ο στόχος των playoffs μπορεί φέτος να μην επιτεύχθηκε, ωστόσο ο Βόλος παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με αναβαθμισμένο ρόστερ, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και φτάνοντας σε μεγάλες νίκες και στο ίδιο μοτίβο θέλουν να κινηθούν και ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η πρόθεση του Βόλου είναι να διατηρήσει τον βασικό κορμό του ρόστερ και να γίνουν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στοχευμένες προσθήκες, όχι πάνω από δέκα, οι οποίες θα αποτελούν πρώτες επιλογές αλλά και καλές εναλλακτικές λύσεις.

Ο σχεδιασμός και η αναζήτηση στόχων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και με ταξίδια στο εξωτερικό. Είχε προηγηθεί ένα στη Γαλλία και τις τελευταίες μέρες ο Τάκης Γιαννόπουλος βρίσκεται στην Αργεντινή, γνωρίζοντας πολύ καλά την αγορά της χώρας.

Επίσης θα ακολουθήσει ακόμα ένα ταξίδι και πάλι στη Γαλλία των Τάκη Γιαννόπουλου και Ακη Πέτρου για κάποιους παίκτες που έχουν ήδη παρακολουθήσει, με στόχο να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει και Ο.Κ. για έναν Μαροκινό που αγωνίζεται εκεί.

Πάντως γενικά το μεταγραφικό «ψάξιμο» μπορεί να είναι στοχευμένο και με γνώση, αλλά όχι στο στάδιο ολοκλήρωσης μεταγραφών, αφού οι άνθρωποι του Βόλου θέλουν να είναι σίγουροι, πριν ακολουθήσουν οι επαφές με τους παίκτες που θα έχουν ξεχωρίσει στη λίστα.

Δεδομένα εξετάζονται περιπτώσεις από διάφορες αγορές σε όλες τις γραμμές, ενώ οι προσθήκες που θα γίνουν θα έχουν φυσικά άμεση συνάρτηση και με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν με την ολοκλήρωση των playοuts.

Στον Βόλο μπορεί η στόχευση να είναι η διατήρηση των ποιοτικών παικτών που διαθέτει το ρόστερ, όμως μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για ορισμένους ποδοσφαιριστές, που ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν, είτε γιατί λήγουν τα συμβόλαιά τους, είτε γιατί δεν έχουν ικανοποιήσει …στον απόλυτο βαθμό.

Οπως φάνηκε μάλιστα και από το τελευταίο ματς, οι Ορός και Σοάρες (που ήταν εκτός αποστολής) δεν θα είναι τη νέα χρονιά στο Βόλο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που κατέγραψε 18 ματς (τα 16 στην 11άδα) και 5 γκολ, αποχωρεί, γιατί είναι δανεικός από τη Ράσινγκ Κλουμπ και θα επιστρέψει σ’ αυτήν, ενώ τελειώνει και το συμβόλαιο του Πορτογάλου μέσου, που είχε συμμετοχή σε 20 ματς (στα 9 ως βασικός).

Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις παικτών που έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους, όπως ήδη έχει αποφασιστεί ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία με κάποιους άλλους. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το τοπίο στο Βόλο τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον σχεδιασμό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα αποτελέσματά του θα φανούν το επόμενο διάστημα και καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν και την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Μέχρι τότε, ως και τη λήξη δηλαδή των playouts, ο Βόλος θα συνεχίσει να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς παίκτες που διαθέτει, τους οποίους πιστεύει πολύ, ενώ στην πορεία θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα του προπονητή για την επόμενη χρονιά. Κάτι που δεν είχε ανοίξει επί της ουσίας το προηγούμενο διάστημα, αφού ο Κώστας Μπράτσος είχε ανταποκριθεί ικανοποιητικά στο έργο που ανέλαβε.

Μεθαύριο Σάββατο στο ματς με τη Λαμία εκτός των νεαρών Μεταξά και Τριανταφύλλου δεν αποκλείεται να δούμε πρώτη φορά στην αποστολή και τον άτυχο της καλοκαιρινής προετοιμασίας Νταν Ριένστρα.

Από το παιχνίδι του Σαββάτου φυσικά θα λείψει ο Φράνκο Ρομέρο, με τον Ουρουγουανό αμυντικό μετά τον τραυματισμό του στη Νίκαια να μένει εκτός για 10 ακόμη ημέρες.

Και κόντρα στη Λαμία, όπως στο ματς με τον Ιωνικό, θα λείψουν και πάλι οι τραυματίες Τσοκάνης, Κότνικ και Τερεζίου, αφού στην ομάδα δεν θέλουν να ρισκάρουν και να έχουν κάποια υποτροπή.

Θυμίζουμε πως για το μίνι πρωτάθλημα των playouts της Super League 1 μένουν 5 αγώνες, αφού μετά και το ματς με τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό, η βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί το Σάββατο 16/4 με τον Απόλλωνα Σμύρνης (16:00) στη Ριζούπολη, όπου δεν έχει χάσει ποτέ, και τα παιχνίδια που θα απομένουν να οριστούν θα είναι για την 5η αγωνιστική το Βόλος-Ατρόμητος, για την 6η το Παναιτωλικός-Βόλος και για την 7η αγωνιστική το Βόλος-ΟΦΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου