Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μήνας βολιδοσκόπησης κι όχι υπογραφών

μήνας-βολιδοσκόπησης-κι-όχι-υπογραφώ-44581

Τη στιγμή που ο Βόλος προετοιμάζεται για το επόμενο ματς των πλέι άουτ, υποδεχόμενος το ερχόμενο Σάββατο στις 16.00 τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό, διάφορα σενάρια αποχωρήσεων παικτών που διακρίθηκαν φέτος με τους κυανέρυθρους βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σε ό,τι αφορά στο πεδίο των μεταγραφών, όλα κινούνται σε ένα διερευνητικό πλαίσιο, αφού ο Απρίλης δεν θεωρείται από τους ανθρώπους της ΠΑΕ μήνας μεταγραφών. Επομένως, για τις όποιες αφίξεις είναι πολύ νωρίς, για να γίνει λόγος.

Ωστόσο στο θέμα των αποχωρήσεων, μετά τις πληροφορίες ότι θα αποτελέσουν παρελθόν ο Σοάρες, που λήγει το καλοκαίρι το συμβόλαιό του, και ο Ορός, που είναι δανεικός, και για τους οποίους δηλώνεται ξεκάθαρα από επίσημα χείλη ότι πολύ δύσκολα θα ξαναπαίξουν στα πέντε εναπομείναντα ματς (σ.σ. άλλωστε δεν ήταν και στην αποστολή στο ματς με τον Ιωνικό), έρχονται στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων σενάρια περί μη ανανέωσης του μονοετούς συμβολαίου του Ρεγκατέν και πώλησης του Φερνάντες.

Ο πρώτος μάλιστα λέγεται ότι δεν αποκλείεται να ψάξει το επόμενο βήμα της καριέρας του στην Ελλάδα και πάλι, ενώ για τον δεύτερο υπάρχει η πληροφορία ότι οι εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και μάλιστα από το εξωτερικό (Ιταλία, Ελβετία). Όμως, για να φύγει ο Ισπανός, πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά ο Βόλος, καθώς έχει υπογραφεί διετές συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, στην ΠΑΕ Βόλος ήδη φτάνουν προτάσεις για μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν και το γεγονός αυτό σχολίασε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Μάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» ως εξής: «Όταν ένας παίκτης ξέρει ότι στην ομάδα λειτουργούν όλα στην εντέλεια, υπάρχει οργάνωση και παίρνουν τα χρήματά τους ακόμη και πιο νωρίς, λογικό είναι οι μάνατζερ να προτείνουν ποδοσφαιριστές. Σε κάθε περίπτωση ο Βόλος έχει δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην πιάτσα και υπάρχουν παίκτες που επιθυμούν να έρθουν. Βέβαια, δεν λέμε ότι είμαστε εμείς και κανείς άλλος. Και σε άλλες ομάδες συμβαίνει αυτό. Απλώς ξέρουν ότι ο Βόλος είναι ένα μαγαζί νοικοκυρεμένο. Είναι περίοδος τρεξίματος, γιατί πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις, ώστε η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο επόμενο πρωτάθλημα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο μεταγραφικό ταξίδι αυτές τις μέρες του Τάκη Γιαννόπουλου στην Αργεντινή: «Βλέπει ο Τάκης κάποιους ποδοσφαιριστές. Το τι συμπεράσματα θα βγάλει και τι παίκτες θα προτείνει στη διοίκηση, αυτά θα τα δούμε τις επόμενες μέρες που θα έρθει από την Αργεντινή. Γίνεται η πρώτη αναζήτηση και σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι. Θα υπάρχει και ταξίδι με τον Ακη Πέτρου στη Γαλλία, όπου έχουν βρεθεί κάποιες καλές περιπτώσεις και θα πάνε μαζί οι δυο τους να βολιδοσκοπήσουν κάποιους παίκτες. Τον Απρίλη απλώς κοιτάς. Δεν πρόκειται τώρα να κάποιος καλός παίκτης να υπογράψει από τώρα».

Ασφαλώς, το θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από τον σοβαρό τραυματισμό του Ρομέρο, του οποίου κινδύνεψε ακόμη και η ζωή στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό το περασμένο Σάββατο, με τον Ουρουγουανό αμυντικό να παίρνει εξιτήριο προχθές Δευτέρα και να ταξιδεύει για τον Βόλο, με τους γιατρούς να του συστήνουν να μείνει εκτός γηπέδων για τις επόμενες 15 μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι στον αγώνα με τη Λαμία, που χαρακτηρίζεται βαθμολογικά, αλλά όχι αγωνιστικά αδιάφορος, είναι βέβαιη η απουσία του, όπως και του τραυματία Κότνικ, ενώ ο Τσοκάνης, που έχει πρόβλημα στο γόνατο και χθες έκανε ατομικό, δεν χρειάζεται να πιεστεί γι’ αυτό το παιχνίδι και ίσως προφυλαχθεί.

Για τον τυχερό μέσα στην … ατυχία του Φράνκο Ρομέρο, ο Μάνος Παναγιωτόπουλος, που ήταν στον πάγκο του Βόλου στο ματς της Νίκαιας, τόνισε: «Ήταν ένα σοκαριστικός τραυματισμός, η κακιά στιγμή που λέμε. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Ήταν μία στιγμή που θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Εμείς που ήμασταν στον πάγκο καταλάβαμε αμέσως ότι συνέβη κάτι άσχημο και φάνηκε και από τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αλλά και από τον διαιτητή, ο οποίος διέκοψε αμέσως το παιχνίδι και έκανε νόημα να μπουν γιατροί. Πήγαν όλα καλά και το παιδί γλίτωσε με μία διάσειση.

Ευτυχώς που υπήρχαν οι γιατροί των δύο ομάδων και ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος ανέλαβε να επαναφέρει τον Ρομέρο στη ζωή, καθώς για κάποια δευτερόλεπτα δεν ανέπνεε».

Για το ντεμπούτο Μεταξά και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην ομάδα τώρα στα πλέι άουτ είπε: «Δεν ξέρω ποια θα ήταν η εικόνα της ομάδας αν δεν έμπαινε ο Μεταξάς, αλλά συνέβαλε κι αυτός να γίνει το 2-0, 2-2. Εδειξε ποδοσφαιρικό θράσος. Τα μυαλά των ποδοσφαιριστών όμως δεν πρέπει να παίρνουν αέρα. Μία παρόμοια περίπτωση ήταν και ο Μήτογλου, που την πρώτη σεζόν είχε ελάχιστες συμμετοχές και την επόμενη πήρε φανέλα βασικού και πήρε μεταγραφή.

Θεωρώ ότι και ο Τριανταφύλλου θα πάρει χρόνο συμμετοχής και το βάπτισμα του πυρός στα επόμενα ματς. Η ομάδα δείχνει ότι πιστεύει στις ικανότητές του, αφού τον περίμενε να επιστρέψει από τη ρήξη χιαστών, και μπήκε στην αποστολή του αγώνα με τον Ιωνικό».

Τέλος, για την απόδοση με τον Ιωνικό είπε: «Στο πρώτο τέταρτο με εικοσάλεπτο είχαμε μείνει … στο ξενοδοχείο. Υπήρχε η ψυχρολουσία για το γκολ που δεχτήκαμε στην πρώτη στιγμή του Ιωνικού μετά η ομάδα έψαχνε να βρει τα πατήματά της.

Η ομάδα μας έχει δείξει φέτος ότι είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Στην αρχή έδειξε προβληματική αγωνιστική συμπεριφορά και από το 55’ και μετά το καλό της πρόσωπο. Ήταν κυρίαρχη, πίεσε, πέτυχε δύο γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου