Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Φτιάχνει» και το ρόστερ της νέας χρονιάς ο Βόλος

φτιάχνει-και-το-ρόστερ-της-νέας-χρον-46382

Πέντε αγώνες απομένουν για το αγωνιστικό φινάλε της περιόδου για τον Βόλο και παράλληλα με τα playouts της Super League, στη βολιώτικη ΠΑΕ έχει αρχίσει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, αλλά και η αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ…

Από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ιωνικό στη Νίκαια, όπου υπήρξε ο τραυματισμός του Ρομέρο, με τον Ουρουγουανό αμυντικό να επιστρέφει χθες στον Βόλο, στα ευχάριστα εκτός από την απόδοση της ομάδας στο β’ μέρος, την επιστροφή στα γκολ του Φαν Βέερτ, ήταν και η πρώτη συμμετοχή του νεαρού Μεταξά.

Επίσης για πρώτη φορά στην αποστολή του Βόλου ήταν και ο νεαρός αμυντικός Θανάσης Τριανταφύλλου, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς είχε υποστεί ρήξη χιαστών, ενώ το ότι δεν ήταν στην αποστολή οι Ορός και Σοάρες είναι κι αυτό ένα μέρος του σχεδιασμού που γίνεται για τη νέα χρονιά, όπως ανέφερε μιλώντας στον Sport Fm 89,5 ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ακης Πέτρου.

«Στο ματς με τον Ιωνικό δεν ήταν οι τραυματίες Τσοκάνης, Κότνικ και Τερεζίου και οι Ορός- Σοάρες έμειναν εκτός γιατί ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι δανεικός από τη Ράσινγκ Κλουμπ και δεν θα τον έχουμε τη νέα χρονιά, ενώ τελειώνει και το συμβόλαιο του Πορτογάλου μέσου» ανέφερε ο Άκης Πέτρου, εξηγώντας πως και στα επόμενα ματς θα γίνει αξιολόγηση: «Έπαιξε πρώτη φορά ο Μεταξάς, ήταν στην αποστολή πρώτη φορά ο Τριανταφύλλου και περιμένουμε και τον Ριένστρα. Είναι παιδιά στα οποία ποντάρουμε» τόνισε λέγοντας ότι και ο Ολλανδός μέσος ίσως είναι στην αποστολή στο επόμενο παιχνίδι.

Ο Ντάαν Ριένστρα που στο περσινό πρωτάθλημα έπαιξε σε 31 ματς αλλά φέτος ήταν άτυχος καθώς τραυματίστηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία είχε έρθει στον Βόλο από την ολλανδική Βαλβάικ της οποίας ήταν παίκτης της για πέντε χρόνια, ενώ είχε φορέσει και τη φανέλα της Χέρακλες.

Ο Άκης Πέτρου ανέφερε ακόμη ότι εκτός από την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ, έχει ξεκινήσει και αυτή των μεταγραφικών στόχων, ενώ για τη φετινή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα τόνισε πως μπορεί να μην ήρθε το καλύτερο από πέρσι αλλά έγιναν πράγματα που «μεγαλώνουν» την ομάδα όπως οι πρώτες νίκες επί ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη, ενώ γενικότερα ο Βόλος έχει κάνει καλό όνομα που βοηθά: «Είναι θετικό ότι ο Βόλος έχει κάνει ένα καλό όνομα ως οργανισμός και αυτό βοηθά και στη μεταγραφική μας ενίσχυση. Ήδη μας προτείνονται ποδοσφαιριστές αξίας και ελπιδοφόροι, ήδη ο Τάκης Γιαννόπουλος παρακολουθεί στόχους μας στην Αργεντινή, ήδη έχουμε κανονίσει να πάμε Γαλλία να δούμε κάποιους άλλους. Είναι θετικό ότι ξεκινάμε προγραμματισμό νωρίς και ποτέ δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις, τα αποτελέσματα πάντως μας δικαιώνουν» υπογράμμισε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος, λέγοντας πως στην ομάδα υπήρξαν, υπάρχουν αλλά και θα έρθουν παίκτες που θα αφήσουν το στίγμα του στο ελληνικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Αγωνιστικά ο Βόλος από σήμερα προετοιμάζεται για το επόμενο ματς και μέχρι το αγωνιστικό τέλος της σεζόν θέλει να δείξει και πάλι το καλό του πρόσωπο στα ματς που ακολουθούν, όπως έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο στη Νίκαια με τον Ιωνικό.

Στην 3η αγωνιστική των playouts της Super League 1 το Σάββατο 9 Απριλίου (16:00) θα υποδεχθεί τη Λαμία με κίνητρα όπως και για την 4η που η βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί το Σάββατο 16/4 με τον Απόλλωνα (16:00) στη Ριζούπολη, όπου δεν έχει χάσει ποτέ…

Τα ματς που απομένουν να οριστούν είναι για την 5η: Βόλος – Ατρόμητος, για την 6η: Παναιτωλικός – Βόλος και για την 7η αγωνιστική το: Βόλος – ΟΦΗ.

Το ενδιαφέρον τώρα είναι για το σαββατιάτικο ματς τη στιγμή που η Λαμία έμπλεξε για τα καλά και πιο κάτω ελπίζει ο Απόλλων Σμύρνης.

Η Λαμία είναι άλλωστε η χαμένη της αγωνιστικής που πέρασε, αφού είναι και η μοναδική ομάδα που ηττήθηκε από όσους ακόμη δεν έχουν σωθεί.

Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, έχασε με 1-2 από τον ΟΦΗ και είδε τη διαφορά της να αυξάνεται από όσους κυνηγάει. Το θετικό, τουλάχιστον, για εκείνη είναι πως δεν ξέφυγαν πολύ οι υπόλοιποι, αφού ούτε ο Ατρόμητος νίκησε, ούτε ο Ιωνικός.

Ωστόσο, ο πρώτος πήρε πολύτιμο βαθμό σε μία δύσκολη έδρα. Στάθηκε όρθιος στην Τρίπολη και πήγε στο +6 από τους Φθιώτες. Στο +9 είναι πια ο Ιωνικός και στο +10 ο Βόλος.

Με τη Λαμία που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο ο Βόλος στα ματς πρωταθλήματος φέτος δεν έχασε, ενώ συνολικά όλες τις χρονιές έχει τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μια μόνο ήττα στη Λαμία.

Στη φετινή πρεμιέρα (12/9/21) κέρδισε 2-1 (8’ Μπαρτόλο, 41’ Φαν Βέερτ – 52’ Τιρόνε) και στην έναρξη του β’ γύρου (15/12/21) δεν υπήρξε νικητής στη Λαμία 2-2 (59’ πεν. Αραμπούλι, 61’ Μπεχαράνο – 32’, 54’ Φαν Βέερτ), ενώ η ήττα ήταν στις 4/11/19, Λαμία-Βόλος 1-0 (80’ Τουράμ). Την ίδια περίοδο 2019-20, είχαμε στις 1/2/20: Βόλος -Λαμία 1-0 (49’ Μάντζης) και στα playouts 29/6/20: Βόλος-Λαμία 0-0.

Την περσινή περίοδο στον α’ γύρο, (5/10/20) ο Βόλος ήταν νικητής στη Λαμία 1-2 (48’ Μπιανκόνι-24’, 64’ Δουβίκας) και στον Βόλο (17/1/21) υπήρξε ισοπαλία 1-1 (51’ Δουβίκας-52’ Ντέλετιτς), κάτι που έγινε και στα playouts (3/4/21): Λαμία – Βόλος 1-1 (88’ πεν. Ντέλετιτς-85’ Κρητικός).

Παλιότερα με τις ομάδες σε διαφορετικές κατηγορίες υπήρξε συνάντηση και στο Κύπελλο 30/10/18: Λαμία – Βόλος 1-1 (14’ Καραμάνος-44’ Ρούσσος).

Οι αριθμοί της 3ης αγωνιστικής των playoffs και της 2ης των playouts

Παρά ένας 200 έγιναν οι αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο φετινό πρωτάθλημα Super League. Σε αυτούς τους 199 αγώνες έχουμε σημειωθεί 472 γκολ, μέσο όρο 2,37 γκολ. Τα playouts είναι προς το παρόν πιο παραγωγικά από τα Playoffs, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Έτσι ο Ιωνικός έχει πετύχει πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια, ενώ η καλύτερη επίθεση στα Playoffs μετά από τρία παιχνίδια είναι τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού. Αναλυτικά οι αριθμοί της αγωνιστικής:

100 νίκες στην έδρα του με σκορ 2-1 συμπλήρωσε ο Παναθηναϊκός στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Είναι το τρίτο σε παρουσία σκορ εντός έδρας, αφού έχει 140 νίκες με 2-0 κα 137 με 1-0.

100 αγώνες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη Super League έφτασε ο Λούκας Βιγιαφάνιες, αν και αποχώρησε μόλις στο 30’ τραυματίας. Είναι ο 75ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που πιάνει τριψήφιες συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League.

100 συμμετοχές στη Super League συμπλήρωσε ο Φακούντο Ντανιέλ Μπερτόλιο. Ο 32χρονος Αργεντίνος έχει 20 με τον Αστέρα Τρίπολης, 28 με τη Λαμία και 52 με τον Άρη. Έχει πετύχει 15 γκολ και έχει μοιράσει 11 ασίστ.

70 γκολ στα ελληνικά πρωταθλήματα έφτασε ο Βασίλης Μάντζης, με τα δύο σε βάρος του… πρώην του Βόλου. Έχει 7 στη Super League, 25 στην Β’ κατηγορία και 38 στην Γ’ Εθνική.

9 γκολ έφτασε ο Αϊτόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε δύο σεζόν στην ομάδα, τα πέντε είναι εναντίον των δύο «δικεφάλων». Έχει βάλει τρία στον ΠΑΟΚ και δύο στην ΑΕΚ.

8 αγώνες χωρίς γκολ στην έδρα του είχε ο Απόλλων Σμύρνης και το γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα σταμάτησε αυτό το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου