Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σήμερα ο Βόλος

με-την-αεκ-στο-οακα-σήμερα-ο-βόλος-178769

Ενα δύσκολο, αλλά και σημαντικό παιχνίδι έχει σήμερα ο Βόλος που θέλει να είναι ανταγωνιστικός παρά τις απουσίες των Κλέιμαν, Κότνικ, Νίνη, Αλχο, για να μπορέσει να πάρει κάτι από έναν «μεγάλο» αντίπαλο, παίζοντας για την 20ή αγωνιστική της Super League 1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (17:15, Cosmote Sport 1 HD).

Ενα παιχνίδι με οποιονδήποτε «μεγάλο» αντίπαλο έχει πολλαπλά κίνητρα για τον Βόλο που κυρίως θέλει να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά στο σημερινό ματς θέλει και βαθμό ή βαθμούς παίζοντας για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Super League 1 καθώς τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε με την «Ένωση» στη Ριζούπολη και μάλιστα πέρσι πήρε ισοπαλία.

Ο Βόλος, που σήμερα έχει μόνον έναν τερματοφύλακα, το 2022 έχει πετύχει δυο νίκες στο Πανθεσσαλικό, μια μάλιστα επί του Παναθηναϊκού (3-1) και μια επί του Απόλλωνα (1-0), ενώ έχει ακόμη μια ήττα στην Τρίπολη (1-0) και την πιο πρόσφατη και πιο βαριά ήττα (0-4) στο Πανθεσσαλικό από τον ΠΑΟΚ και θέλει στο σημερινό παιχνίδι κάτι θετικό για να δείξει ότι δεν επηρεάστηκε και κοιτάζει μπροστά και αισιόδοξα…

Στις φετινές «εξόδους» ο Βόλος έχει 4 ήττες, η βαριά (5-1) της Λεωφόρου, η τελευταία της Τρίπολης, του «Καραϊσκάκης» στις καθυστερήσεις και των Ιωαννίνων, αν και προηγήθηκε, ενώ στα τρία ματς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δικαιούνταν κάτι παραπάνω, ενώ πήρε μια νίκη στη Ριζούπολη και ισοπαλίες σε Τούμπα, Νίκαια και Λαμία…

Από το σημερινό ματς με την ΑΕΚ ο Βόλος θέλει να εκμεταλλευτεί τις απουσίες και τις αγωνιστικές αστάθειες της αντιπάλου του που στο τελευταίο της ματς στο ΟΑΚΑ έχασε και από τον Παναιτωλικό, ενώ έχει χάσει εκεί και από τον ΟΦΗ και από τον ΟΣΦΠ.

Επίσης η σημερινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς οπαδούς καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν αλλάζουν στάση και δεν πρόκειται όπως ανακοινώθηκε να κάνουν χρήση του δικαιώματος για παρουσία μόλις 1.000 θεατών (έχει διαθέσει 16.000 εισιτήρια διαρκείας) στις εξέδρες του ΟΑΚΑ που από προχθές «ξεχιονίστηκε» και όλοι ελπίζουν να μην υπάρχει πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο…

Πάντως γνωρίζοντας τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα, ο Βόλος θα προσπαθήσει και για μια πρώτη νίκη επί «μεγάλου» αντιπάλου, κάτι που κατάφερε για πρώτη φορά και πριν 20 μέρες επί του Παναθηναϊκού!

Η ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν έκανε μέχρι τώρα καμιά σημαντική προσθήκη, ενώ για τον Βόλο «κάλυψαν» τις αποχωρήσεις Γκρίλο, Κούζντρα, Βοϊτκόφκσι με τον Κύπριο αμυντικό Χρήστο Σιέλη, με τον Φινλανδό δεξιό μπακ Νικολάι Άλχο και με τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό Χόρχε Κορέα, έχοντας πάντα ένα ποιοτικό ρόστερ και εναλλακτικές λύσεις, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται και η επιστροφή του Νταν Ριένστρα, που πέρσι ήταν βασικός και το καλοκαίρι άτυχος στην προετοιμασία, όταν και υπέστη ρήξη χιαστών.

Απουσίες

Ο Βολιώτης προπονητής Κώστας Μπράτσος έχει στερηθεί από το ματς με τον ΠΑΟ στο Kύπελλο τον Δεκέμβρη λόγω τραυματισμού τον Σωτήρη Νίνη που είχε συμμετοχή στα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στη σημερινή αποστολή είναι η πρώτη παρουσία και του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, του 28χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Χόρχε Κορέα.

Για το σημερινό ματς το πρόβλημα είναι στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς είναι εκτός από το προηγούμενο παιχνίδι με πρόβλημα στην ωμοπλάτη ο Κότνικ και τώρα ο Κλέιμαν και η μόνη λύση είναι ο Συμεών Παπαδόπουλος, που έχει μόνο μια συμμετοχή πέρσι στο Περιστέρι πάλι με προπονητή τον Κώστα Μπράτσο.

Επίσης και ο Φινλανδός Νικολάι Αλχο δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ενώ συμμετέχουν είκοσι ποδοσφαιριστές και είναι οι εξής: Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Φεράρι, Γκιουλέν, Ρομέρο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ, Σοάρες, Ορόζ, Ροσέρο, Λογαράς, Σιέλης, Κορέα, Τερεζίου, Ρινέρ και Μεταξάς

Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα έχει τις απουσίες των Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί, Λάτσι, Γαλανόπουλου, Μάνταλου, Άμραμπατ και Σιμόες.

Θέλει πόντους

Το σημερινό (17:15, Cosmote Sport 1 HD) ματς με την ΑΕΚ είναι το πρώτο από τα πέντε εκτός έδρας στα οποία η ομάδα του Κώστα Μπράτσου θέλει και βαθμούς μακριά από τον Βόλο παίζοντας σε ΟΑΚΑ, Χαριλάου, Περιστέρι, Ηράκλειο και Αγρίνιο, πέρα από τα τρία παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό με Ιωνικό, Ολυμπιακό Π. και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο στόχος για τον Βόλο σήμερα και στα επόμενα παιχνίδια είναι αρχικά να μειώσει τις διαφορές από τις ομάδες που κυνηγάει και να βρεθεί ακόμη ψηλότερα βαθμολογικά και στον αρχικό στόχο της «εξάδας».

Στην 21η αγωνιστική που γίνεται Τετάρτη (2/2) ο Βόλος θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό τον Ιωνικό, όταν Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα παίζουν μεταξύ τους και ο ΟΦΗ στην Κρήτη παίζει με Παναθηναϊκό αλλά το κυριότερο για τη βολιώτικη ομάδα είναι η δική της καλύτερη συγκομιδή βαθμών.

Τα προηγούμενα παιχνίδια

Στις αναμετρήσεις Βόλου-ΑΕΚ υπάρχουν δυο βολιώτικες νίκες, μια σε πρωτάθλημα και μια σε ματς κυπέλλου. Στο φετινό πρωτάθλημα στον α’ γύρο στο Πανθεσσαλικό (24/10/21) η ΑΕΚ η είχε υποχρεώσει τον Βόλο στην πρώτη φετινή ήττα έδρας 1-3 (79’ αυτογκόλ Βράνιες – 42’ Ανσαριφάρντ, 45’ Τσούμπερ, 90’ Χατζισαφί).

Πέρσι πάντως Βόλος και ΑΕΚ έπαιξαν 4 ματς και μάλιστα δυο ήταν νικηφόρα για την βολιώτικη ομάδα μέσα σε διάστημα 10 ημερών στο Πανθεσσαλικό.

Προηγήθηκε στις 4/3 η νίκη του ΝΠΣ Βόλος με 1-0 (35’ πεν. Δουβίκας) για το Κύπελλο και ακολούθησε η πρώτη νίκη επίσης με 1-0 (45’ πεν. Δουβίκας) στο πρωτάθλημα, ενώ υπήρξε (10/2) και ήττα με 4-2 στο ΟΑΚΑ πάλι για το Κύπελλο και μία ισοπαλία για το πρωτάθλημα (2-2: 3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα) παίζοντας στη Ριζούπολη.

Την περίοδο 2019-20 στο πρωτάθλημα ο Βόλος είχε δυο ήττες από την ΑΕΚ (3-2 παίζοντας πάλι στην Ριζούπολη και 1-3 στο Πανθεσσαλικό).

Μανούχος διαιτητής

Ο 33χρονος διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα που έχει σφυρίξει 41 ματς Super League θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση ΑΕΚ-Βόλος για την 20η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα ο Μανούχος προέκυψε μετά από «αλλαγή» της ΚΕΔ που αρχικά είχε ορίσει τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο από την Αρκαδία!

Ο Μανούχος είχε σφυρίξει και πέρσι ματς Βόλος-ΑΕΚ (1-0) στο Πανθεσσαλικό, όπως και το Βόλος-Απόλλων (2-0) ενώ φέτος ήταν διαιτητής στο Βόλος-ΟΦΗ (0-2) και στο Κύπελλο Βόλος-Παναθηναϊκός (0-0).

Σήμερα βοηθοί του θα είναι οι: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παπαδάκης (Ηρακλείου), 4ος θα είναι Τσέτσιλας (Γρεβενών), στο VAR ο Καραντώνης (Ημαθίας) και AVAR η Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου