Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αναπτέρωσε τις ελπίδες για εξάδα και βλέπει ψηλότερα ο Βόλος

αναπτέρωσε-τις-ελπίδες-για-εξάδα-και-β-193868

Τον ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί ο Βόλος την Κυριακή (17:15 Cosmote Sport 1 HD) για την 19η αγωνιστική της Super League 1 και μετά από δυο νίκες στο Πανθεσσαλικό μέσα στο 2022, που έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες για την εξάδα, η βολιώτικη ομάδα θέλει και απ’ αυτό το παιχνίδι κάτι θετικό, για να υπάρξει συνέχεια…

Ενα παιχνίδι με οποιονδήποτε «μεγάλο» αντίπαλο έχει πολλαπλά κίνητρα για τον Βόλο, που κυρίως θέλει να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον ΠΑΟΚ, να πάρει ό,τι μπορεί από το ματς και να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια να βρεθεί πιο κοντά στον φετινό στόχο του στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Στα κίνητρα για τον Βόλο στο κυριακάτικο ματς είναι η πρώτη νίκη επί του ΠΑΟΚ, κάτι που κατάφερε πριν λίγες μέρες επί του Παναθηναϊκού (3-1 στις 9/1).

Μάλιστα στον α’ γύρο στην Τούμπα βρέθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ ως συγκάτοικος στην κορυφή, όταν τότε (17/10/21) και οι δυο ομάδες μετά από πέντε αγωνιστικές είχαν από 4 νίκες και 12 βαθμούς και στο ματς εκείνο είχαμε το εκπληκτικό 4-4 (24’ αυτογκόλ Γκρίλο, 30’ Άκπομ, 32’, 42’ Ζίβκοβιτς-14’ Φαν Βεερτ, 54’ Μπαρτόλο, 62’ Ροσέρο, 82’ Ρινέρ).

Πιο πριν η βολιώτικη ομάδα, πέρσι και πρόπερσι είχε ήττες (1-0 και 3-1) στην Τούμπα…. Στα ματς στο Πανθεσσαλικό πέρσι είχαμε 0-0 και τον Οκτώβρη του 2019 ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής με 0-2 σ’ ένα ματς που ο Βόλος έχει το δικό του ρεκόρ (4.566) εισιτηρίων…

Για τον Βόλο, που σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει μια ακόμη μεταγραφή ξένου μεσοεπιθετικού, υπάρχει καλύτερη ψυχολογία μετά την προχθεσινή εξ αναβολής νίκη επί του Απόλλωνα (1-0), ενώ με τη συνολικά 6η φετινή, μπορεί να «βλέπει» πλέον πιο ψηλά στην κατάταξη, αρκεί να έχει συνέχεια.

Ο Βόλος ήταν προχθές και καλύτερος του αντιπάλου του, αλλά και πιο προσεκτικός στο να κρατήσει τη νίκη και ο προπονητής, Κώστας Μπράτσος, τη χαρακτήρισε σημαντική: «Από το αποτέλεσμα είμαι ευχαριστημένος, ωστόσο έχω κάποιες επιφυλάξεις από τη συνολική εικόνα της ομάδας μου. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Οι παίκτες έκαναν αυτό που έπρεπε», ανέφερε ο Βολιώτης τεχνικός…

Πάντως με την προχθεσινή νίκη ο Βόλος μείωσε και τις διαφορές από τις ομάδες που κυνηγά για την 6η θέση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στο +6 από τον Βόλο και ο ΟΦΗ στο +5, έχοντας όμως παίξει όλα τα παιχνίδια τους, ενώ οι κυανέρυθροι είναι πλέον στο -2 από τον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίον έχουν ίδια ματς (σ.σ. ο Βόλος χρωστά παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ο Αστέρας με τον ΟΣΦΠ).

Στη μάχη της εξάδας στην επόμενη 19η αγωνιστική της Super League το Σάββατο 22/1 ο ΟΦΗ, που δεν «χρωστά» παιχνίδια, υποδέχεται τον Παναιτωλικό (17.15), την Κυριακή (23/1) ο Βόλος παίζει στο Πανθεσσαλικό με τον ΠΑΟΚ (17.15) και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον ΟΣΦΠ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης παίζει τη Δευτέρα (24/1) ξανά στην έδρα του με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Πιο μετά στην 20ή αγωνιστική ο Βόλος παίζει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ενώ στην 21η αγωνιστική που γίνεται Τετάρτη (2/2) ο Βόλος θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό τον Ιωνικό, όταν Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα παίζουν μεταξύ τους και ο ΟΦΗ στην Κρήτη αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου