Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με τον … συνήθη ύποπτο 1-0 ο Βόλος τον Απόλλωνα

με-τον-συνήθη-ύποπτο-1-0-ο-βόλος-τον-από-197367

Με ένα γκολ από τον Ολλανδό Φαν Βέερτ ο Βόλος κέρδισε χθες στο Πανθεσσαλικό 1-0 τον Απόλλωνα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική της Super League 1 και διατήρησε τις ελπίδες του να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος «χρωστώντας» ένα ακόμη ματς, αυτό για τη 16η αγωνιστική με τον Ατρόμητο.

Με τη δεύτερη νίκη του το 2022 και την 6η φετινή ο Βόλος μπορεί να «βλέπει» πλέον πιο ψηλά στην κατάταξη, αρκεί να έχει συνέχεια. Χθες, ο Φαν Βέερτ σημείωσε στο 23ο λεπτό το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στη βολιώτικη ομάδα, η οποία στο προηγούμενο ματς έδρας είχε επιβληθεί 3-1 του Παναθηναϊκού στις 9/1.

Ο Βόλος ήταν από τη μια καλύτερος και χθες και πιο προσεκτικός, ενώ μείωσε και τις διαφορές από τις ομάδες που κυνηγάει για την 6η θέση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στο +6 από τον Βόλο και ο ΟΦΗ στο +5, έχοντας όμως παίξει όλα τα παιχνίδια τους, ενώ οι κυανέρυθροι είναι πλέον στο -2 από τον Αστέρα Τρίπολης .που έχουν ίδια ματς.

Με μία αλλαγή

Ο Βόλος σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Τρίπολη είχε μια αλλαγή στην αρχική 11άδα καθώς επέστρεψε ο Μπαρτόλο και έμεινε εκτός ο Ορόζ που αγωνίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο. Ετσι ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε το σχήμα σε 4-2-3-1 με γκολκίπερ τον Κότνικ, στα άκρα τη άμυνας δεξιά τον Αλχο, αριστερά τον Φεράρι και οι κεντρικοί αμυντικοί ήταν ο Ρομέρο και ο Γκιουλέν. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, μεσοεπιθετικά και πλάγια κινούνταν οι Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φερνάντες και προωθημένος σε θέση φορ ήταν ο Φαν Βέερτ.

Πριν το ημίχρονο η ατυχία για τον Βόλο -και ενώ η ομάδα είχε ήδη ανοίξει το σκορ- ήταν ο τραυματισμός του Φινλανδού δεξιού μπακ Νικολάι Αλχο και στο ματς πέρασε ο Πουρίτα, ενώ στο τέλος υπήρξε και το ντεμπούτο για τον Κύπριο αμυντικό Χρήστου Σιελή στη Super League 1.

Για τον Απόλλωνα στην 11άδα υπήρχαν δυο πρώην, καθώς ο Αντώνης Ντεντάκης έχει παίξει 91 αγώνες με τη φανέλα του Βόλου και ο Νίκολας Μαρτίνες έχει 29 συμμετοχές. Ο Βέρχουλστ ήταν στο τέρμα, οι Ντεντάκης Γιακιμόβσκι (άκρα), Ρόγκνες, Μπρούνο Αλβες (στόπερ) στην άμυνα, οι Παπαγεωργίου, Φάμπρι και Σλίβκα στο κέντρο και στην επίθεση οι Ιωαννίδης (φορ), Παμλίδης και Μαρτίνες (άκρα).

1-0 με Φαν Βέερτ

Ο Βόλος ήταν από την αρχή καλύτερος, έδειχνε να ελέγχει το ματς και να κυριαρχεί, απέναντι σε έναν κομμένο στα δύο Απόλλωνα που είχε χάσει το κέντρο και δεν μπορούσε να αναπτύξει παιχνίδι.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου απείλησε την εστία του Απόλλωνα -πριν φτάσει στο 1-0-με τον Φαν Βέερτ να προειδοποιεί, αλλά τον Βέλγο γκολκίπερ Βέρχουλστ σε δυο περιπτώσεις να αντιδρά σωστά.

Στο 15ο λεπτό σε κεφαλιά του Φαν Βέερτ μετά από κόρνερ του Μπαριέντος υπήρξε σπουδαία επέμβαση του Βέρχουλστ, που είπε «όχι» και στο 22’ σε σουτ του Φαν Βέερτ, όμως ο Ολλανδός φορ στην επόμενη φάση ήταν νικητής και σκόρερ για 11η φορά φέτος.

Ετσι στο 23’ έγινε το 1-0 όταν μετά από σέντρα του Φεράρι ο Φαν Βέερτ με εναέριο πλασέ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα δίνοντας το προβάδισμα στον Βόλο.

Πριν το 1-0 ο Βόλος κέρδισε πέναλτι στο 19’, αλλά το VAR το πήρε πίσω αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Στο 42’ κεφαλιά από τον Ρεγκατέν, μάζεψε ο Βέρχουλστ, ενώ ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος είχε «υποψίες» ευκαιρίας όταν στο 13’ και στο 40’ κεφαλιές του Παμλίδη έφυγαν άουτ.

Κράτησε τη νίκη

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Βόλος κράτησε τη νίκη παρά το γεγονός πως ο Απόλλωνας προσπάθησε αλλά τελείωσε τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς να σκοράρει…

Στο 50’ μετά από σέντρα του Φεράρι υπήρξε συναγερμός στην περιοχή του Απόλλωνα αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 53’ εκτέλεση φάουλ του Ορόζ μάζεψε σταθερά ο Βέρχουλστ.

Στο 54’ υπήρξε απειλή από τον Απόλλωνα όταν από μπαλιά του Μαρτίνες, ο Σλίβκα, στόπαρε με το κεφάλι, μέσα στην περιοχή, αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο Πουρίτα, ενώ στο 74’ υπήρξε απειλή από το πουθενά όταν ο Κότνικ έκανε λάθος πάσα, ο Σλίβκα έκλεψε και πήγε να πλασάρει σε κενή εστία, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο γκολκίπερ του Βόλου μάζεψε και διόρθωσε το λάθος του.

Τελικά ο Βόλος πήρε τη νίκη με το 1-0 απο το πρώτο μέρος αφού ώς το τέλος είχε άλλη μια καλή στιγμή όταν απο κάθετη πάσα του Μπαριέντος ο Πουρίτα μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε.

ΒΟΛΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Super League 1

(15η αγωνιστική – εξ αναβολής)

Σκόρερ: 23’ Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Γκορτσίλας, Μακεδονίας-VAR: Ευαγγέλου, Αθήνας

Κίτρινες: 2’ Κάστρο, 21’ Τσοκάνης, 58’ Παμλίδης, 78’ Πουρίτα

ΒΟΛΟΣ (Κ. Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Φεράρι, Ρομέρο, Γκιουλέν, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (71’ Ροσέρο), Ρεγκατέν (46’ Ορόζ), Φερνάντες (90’ Σιελής), Φαν Βέερτ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μ. Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι (46’ Τουτουαρίμα), Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο (62’ Φατιόν), Σλίβκα, Μαρτίνες (83’ Σαχλί), Παπαγεωργίου (76’ Σίγκνεβιτς), Παμλίδης (62’ Γιαννιώτας), Ιωαννίδης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα Αγ. B

  1. Ολυμπιακός 17 43
  2. ΠΑΟΚ 17 34
  3. ΑΕΚ 17 33
  4. Παναθηναϊκός 17 27
  5. ΠΑΣ Γιάννινα 18 27
  6. ΟΦΗ 18 26
  7. Αστέρας Τρ. 17 23
  8. Αρης (-6) 17 22
  9. Βόλος 17 21
  10. Παναιτωλικός 17 18
  11. Λαμία 17 14
  12. Ιωνικός 17 14
  13. Ατρόμητος 16 10
  14. Απόλλων 16 9

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου