Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για το πρώτο «ντουμπλάρισμα» σήμερα ο Βόλος

για-το-πρώτο-ντουμπλάρισμα-σήμερα-ο-198171

Να αποτελέσει ο Απόλλων Σμύρνης τον πρώτο αντίπαλο που θα κερδίσει δύο φορές στο φετινό πρωτάθλημα θέλει σήμερα ο Βόλος, ο οποίος υποδέχεται σε εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής της Superleague 1 στο Πανθεσσαλικό στις 15.00 την ομάδα της Ριζούπολης.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πρόκειται για την ουραγό του πρωταθλήματος, απέναντι στην οποία οι κυανέρυθροι έχουν πετύχει στον πρώτο γύρο (19/9/21) το μοναδικό τους διπλό με σκορ 1-3 (65’ Ιωαννίδης – 4’ Φερνάντες, 49’ Φαν Βέερτ, 63’ Μπαρτόλο), και σήμερα έχουν την ευκαιρία να τη νικήσουν και δεύτερη φορά.

Παράλληλα, μεταξύ των δύο σημερινών αντιπάλων έχουν καταγραφεί άλλες τρεις αναμετρήσεις με συνολικό απολογισμό για τον Βόλο 3 νίκες-1 ισοπαλία-0 ήττες. Συγκεκριμένα στις 30/11/20 είχαμε το Απόλλων Σμ.-Βόλος 3-3 (43’ Τσιλούλης, 48’ Ντομίνγκες, 55’ Μπεντινέλι-60’ Δουβίκας, 79’ Μπαρτόλο, 90’ Κολόμπο), στις 21/2/21 το Βόλος-Απόλλων Σμ. 2-0 (34’ πεν. Δουβίκας, 52’ Ριένστρα) και στις 26/4/21 για τα πλέι άουτ το Βόλος-Απόλλων Σμ. 0-0.

Το γεγονός ότι ο Απόλλων, που είχε αρκετά προβλήματα με τον κορονοϊό μέσα στον Δεκέμβριο, παρουσιάζεται ως η πιο αδύναμη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, από μόνο του δεν εξασφαλίζει το τρίποντο σήμερα για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, που πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να φτάσει στα γνωστά στάνταρ απόδοσής της αλλά και να έχει την απαραίτητη αποτελεσματικότητα.

Η νίκη είναι επιτακτικής σημασίας, με την ισοπαλία να θεωρείται σε μία τέτοια αναμέτρηση αποτυχία. Ενας ακόμη λόγος που συνηγορεί σ’ αυτό είναι και ότι οι «Απολλωνιστές» είναι επίσης με διαφορά η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα με μία ισοπαλία και πέντε ήττες μακριά από το «σπίτι» της και με τέρματα 3-17.

Οι κυανέρυθροι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας το περασμένο Σάββατο με τον Αστέρα Τρίπολης δεν πήραν αυτό που δικαιούνταν βάσει της απόδοσής τους και απομακρύνθηκαν από την έκτη θέση, με τους ίδιους τους γηπεδούχους να αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ανθρώπους του Βόλου ότι καμία ομάδα, ούτε καν οι μεγάλες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τους έκαναν να υποφέρουν τόσο πολύ, όπως αυτοί στο πρώτο μέρος της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι μπορούν σήμερα με ένα τρίποντο, που θα είναι το πέμπτο στην έδρα τους και το έκτο συνολικά, να βρεθούν στο μείον πέντε από τον ΟΦΗ, που είναι ο έκτος της κατάταξης αυτή τη στιγμή, και να αναθερμάνουν τις ελπίδες τους, προκειμένου να κυνηγήσουν μέχρι τέλους το βασικό τους στόχο φέτος στο πρωτάθλημα, εφόσον μαθηματικές ελπίδες όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά είναι και πολύ βάσιμες. Κι αυτό γιατί ο Βόλος χρωστά και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τη στιγμή που οι Κρητικοί έχουν δώσει όλους τους αγώνες τους έως τώρα και δεν έχουν εκκρεμότητες.

Σίγουρα, ο Κώστας Μπράτσος γνωρίζει ότι ο σημερινός αντίπαλος της ομάδας του θα προσπαθήσει, παίζοντας κλειστά, να τους μπλοκάρει, όπως έκανε πρόσφατα τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον Αρη, αποσπώντας ισάριθμες λευκές ισοπαλίες ως γηπεδούχος, και το ζητούμενο για τους κυανέρυθρους είναι να βρουν τις λύσεις από νωρίς, ώστε να «σπάσουν» τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων.

Εκτός από την επιστροφή στις νίκες, ο Βόλος επιδιώκει να επιστρέψει και στο σκοράρισμα, αφού το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη ήταν το δεύτερο που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα φέτος συνολικά (μετά απ’ αυτό με τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό) και το πρώτο εκτός έδρας.

Να σημειωθεί ότι λήξαν θεωρείται το θέμα με τον Ρεγκατίν, ο οποίος, όταν έγινε αλλαγή στην Τρίπολη δεν έδωσε το χέρι του στον Κώστα Μπράτσο και πέταξε από τα νεύρα του το μπουφάν στον πάγκο και εκτιμάται ότι σήμερα ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής θα έχει το κίνητρο να δώσει το 110% στο γήπεδο.

Η αποστολή του Βόλου

Απών για μία ακόμη φορά σήμερα θα είναι ο τραυματίας Σωτήρης Νίνης, που κάνει ατομικό πρόγραμμα λόγω ενός σφιξίματος στη γάμπα, τραυματισμό που κουβαλά από μία προπόνηση. Ο διεθνής μέσος δεν έχει καταφέρει ακόμη να καταγράψει κάποια συμμετοχή μέσα στο 2022, καθώς η τελευταία του ήταν στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό στις 23 Δεκεμβρίου.

Στην 20μελή αποστολή για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα βρίσκονται οι: Κότνικ, Κλέιμαν, Πουρίτα, Αλχο, Γκιουλέν, Ρομέρο, Λογαράς, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Σοάρες, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ορός, Ρεγκατίν, Μεταξάς, Σιέλης, Τερεζίου, Ροσέρο, Φαν Βέερτ.

Η αποστολή του Απόλλωνα

Στην πρώτη του έξοδο μετά ενάμιση μήνα, καθώς έχει να παίξει εκτός έδρας, λόγω και των αναβολών, από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (ήττα με 4-1) στις 4/12/21, ο Απόλλων Σμύρνης του Μάρκο Γκρότε ήρθε στον Βόλο με 20 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Κότσαρη, Βέρχουλστ, Ντεντάκη, Άλβες, Ρόγκνε, Τουτουαρίμα, Λισγάρα, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Παπαγεωργίου, Κάστρο, Ματέι, Μαρτίνεζ, Κραγιόπουλο, Σλίβκα, Γιαννιώτα, Παμλίδη, Σαλί, Σίνιεβιτς, Ιωαννίδη.

Ο διαιτητής

Ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τον σύνδεσμο Μακεδονίας είναι ο άρχων της συνάντησης Βόλος – Απόλλων Σμύρνης με βοηθούς τους Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Στάικο (Λάρισας). Τέταρτος ορίστηκε ο Τσέτσιλας (Γρεβενών), ενώ VAR θα είναι ο Ευαγγέλου (Αθηνών)

και AVAR ο Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).

Τα ματς που έχει συναντήσει μέχρι τώρα ο Βόλος τον Γκορτσίλα είναι τα εξής:

19/11/17 Ολυμπιακός Β.-Βόλος 0-2

06/10/19 Βόλος-Ατρόμητος 2-3

01/02/20 Βόλος-Λαμία 1-0

04/07/20 Αστέρας Τρ.-Βόλος 4-0

24/01/21 ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 0-1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου