Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ευκαιρία για ακόμη ψηλότερα το ματς του Βόλου στην Τρίπολη

ευκαιρία-για-ακόμη-ψηλότερα-το-ματς-το-207379

Την ευκαιρία να δείξει ότι έκλεισε την παρένθεση των άτυχων αποτελεσμάτων και ότι δεν έχει απομακρυνθεί από τον στόχο της «εξάδας» έχει αύριο Σάββατο ο Βόλος, που με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί στην Τρίπολη (5.15μ.μ.) με τον Αστέρα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1.

Μάλιστα, αν ο Βόλος καταφέρει να φύγει νικητής για πρώτη φορά από την Τρίπολη, θα ξεπεράσει τον Αστέρα στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας και ματς λιγότερο…

Η βολιώτικη ομάδα, που στον α’ γύρο είχε κερδίσει τον Αστέρα (2-1) στο Πανθεσσαλικό και τον είχε αφήσει τότε δέκα βαθμούς πίσω (12-2), είδε μετά την ομάδα της Τρίπολης να ανακάμπτει και σταδιακά να βρίσκεται πιο ψηλά στην κατάταξη.

Στον Βόλο γνωρίζουν καλά τη δυσκολία του αυριανού αγώνα, αλλά πιστεύουν παράλληλα και στις δικές τους δυνάμεις, ενώ μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Κυριακή έχουν ψυχολογία στα ύψη, έχοντας μειώσει και τις διαφορές από τις ομάδες που κυνηγούν για την 6η θέση, καθώς βρίσκονται πλέον στην 9η με 18 βαθμούς σε 15 ματς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και από προχθές ο ΟΦΗ σε 17 αγώνες είναι στο +8 από τον Βόλο που πλέον απέχει μόνον 2 βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης που επίσης έχει ματς περισσότερο από τη βολιώτικη ομάδα.

Η ομάδα του Ράσταβατς έχει 16 ματς, καθώς δεν αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή, αφού αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Τελευταίο παιχνίδι του Αστέρα ήταν στις 4/1, νικώντας 1-0 τον ΟΦΗ στην Τρίπολη, όπου έχει συνολικά τέσσερις νίκες (2-1 τον ΠΑΟ, 6-2 τον Ατρόμητο και 1-0 Παναιτωλικό και ΟΦΗ), μία ισοπαλία (0-0 με ΑΕΚ) και τρεις ήττες από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και Λαμία!

Ο Βόλος στην Τρίπολη τα προηγούμενα χρόνια είχε δυο ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μια ήττα στα playout το 2020.

Αγωνιστικά για το ματς στην Τρίπολη θα υπάρχει μια απουσία, καθώς έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) ο Χούλιαν Μπαρτόλο, που έχει ως τώρα συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια (15).

Όμως σε σχέση με το προηγούμενο ματς θα υπάρχουν επιπλέον λύσεις, αφού στη διάθεση του Βολιώτη προπονητή Κώστα Μπράτσου θα είναι και δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, ο Κύπριος αμυντικός Χρήστος Σιέλης και ο Φινλανδός δεξιός φουλ μπακ Νικολάι Άλχο.

Επίσης ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό, λόγω ενός μικρού προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπισε, γυμνάζεται κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, όπως φυσικά και ο Εμιλιάνο Πουρίτα. Ο Αργεντινός αμυντικός δέχθηκε ένα χτύπημα στα πλευρά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, με τον ποδοσφαιριστή να προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ερωτηματικό αποτελεί μόνο ο Ρινέρ, που δεν ήταν στην αποστολή στο προηγούμενο ματς και δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Βόλου ή θα αποχωρήσει και θα αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός.

Ο Περράκης διαιτητής

Την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Βόλος, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League 1, αύριο Σάββατο 15/1 στις 17:15 θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Περράκης από την ΕΠΣ Αθηνών, που είχε σφυρίξει τη βολιώτικη ομάδα στο φετινό διπλό στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα.

Στην Τρίπολη θα έχει βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας και Ρέινχαρντι Μπουξμπάουμ από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων). Διαιτητής VAR θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και AVAR ο Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας).

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).

Πρόστιμο 4.500 ευρώ στην ΠΑΕ Βόλος

Χρηματικό πρόστιμο 4.500 ευρώ θα πληρώσει η ΠΑΕ Βόλος μετά την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την παράβαση των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’, β’, 15 παρ. 2 περ. α’, 3 περ. α’, ζ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ στο ματς της 17ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Επίσης, ο Απόλλων Σμύρνης τιμωρήθηκε με πρόστιμο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Έκτορας Μονεμβασιώτης ως γενικός αρχηγός τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα. Επιπλέον, με πρόστιμο τιμωρήθηκαν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός.

Στην ανακοίνωση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου τονίζεται μεταξύ άλλων: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

17η αγωνιστική

Α. ΠΑΕ Βόλος: «Βάσει των αναφερομένων στο από 9/1/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 9/1/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: συνολική χρηματική ποινή, τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500,00) ευρώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου