Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με περισσότερες λύσεις ο Βόλος

με-περισσότερες-λύσεις-ο-βόλος-209134

Θέλοντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα ο Βόλος προετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι που είναι στην Τρίπολη με τον Αστέρα για τη 18η αγωνιστική της Super League 1, που θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης στις 17:15.

Ο Βόλος που «μπήκε» με τον καλύτερο τρόπο στο 2022, θέλοντας να ξαναβρεθεί σε ψηλότερες θέσεις, το Σάββατο θα έχει και περισσότερες αγωνιστικές λύσεις αλλά και νέα κίνητρα, ενώ τώρα βρίσκεται στην 9η θέση με 18 βαθμούς σε 15 ματς.

Στη βολιώτικη ομάδα γνωρίζουν πως τίποτα δεν είναι εύκολο, όπως πιστεύουν και στις δυνάμεις τους, ενώ η νίκη επί του Παναθηναϊκού ανέβασε και την ψυχολογία και τώρα δυο συνεχόμενες νίκες θα σημάνουν και την κάλυψη του χαμένου βαθμολογικού εδάφους.

Εκτός από το ματς του Σαββάτου στην Τρίπολη, την ερχόμενη Τετάρτη 19/1 έχει οριστεί και το εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στον Βόλο (15:00), που είναι το ένα από τα δυο ματς που έχουν αναβληθεί (το άλλο είναι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι) αλλά στη βολιώτικη ομάδα βλέπουν κάθε ματς ξεχωριστά και προτεραιότητά τους είναι το δεύτερο φετινό διπλό.

Κίνητρο η πρώτη νίκη

Ο Βόλος με το καλό του πρόσωπο που έδειξε στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό τον οποίο κέρδισε για πρώτη φορά, τώρα έχει και πάλι ένα επιπλέον κίνητρο να κερδίσει μια άλλη ομάδα που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τις δύο προηγούμενες χρονιές στην Τρίπολη. Όμως, στον α’ γύρο την κέρδισε για πρώτη φορά στον Βόλο (2/10/21) με 2-1 (18’ πεν. Φαν Βέερτ, 79’ Φεράρι – 85’ Σονί).

Πέρσι στον α’ γύρο στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ο Βόλος πήρε ισοπαλία 1-1 (24’ πεν. Μπαράλες – 88’ Περέα) με τον Κλέιμαν να αποκρούει πέναλτι του Μπαράλες και παίζοντας με 10 παίκτες λόγω άδικης αποβολής του Φεράρι πριν την ισοφάριση, ενώ στο Πανθεσσαλικό η ομάδα του Ράσταβατς πήρε μια καθοριστική νίκη 6άδας, κερδίζοντας 0-1 με γκολ στο 28’ του Ισπανού Λουϊς Τεϊχέιρο Φερνάντεθ, ο οποίος έχει σκοράρει 4 φορές σε βάρος της βολιώτικης ομάδας αλλά τώρα αγωνίζεται στην Κορ Φακάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την περίοδο 2019-20 ο Βόλος είχε πάρει πάλι ισοπαλία στην Τρίπολη και έχασε στον Βόλο, ενώ είχε και επιπλέον ήττα στα playout!

Στις 24/11/19 στην Τρίπολη το ματς έμεινε στο 0-0, ο Αστέρας κέρδισε 16/2/20 στον Βόλο 0-1 (85’ Ντέλετιτς) και στα playout στις 4/7/20 είχαμε Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 4-0 (2’, 44’ πεν, 67’ Φερνάντεθ, 51’ Σίτο).

Ο Βόλος είδε τη διαφορά από την εξάδα να μειώνεται μετά την επικράτηση με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, ενώ τώρα είναι στους -2 βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει ένα ματς περισσότερο από τη βολιώτικη ομάδα.

Περισσότερες λύσεις

Στο σαββατιάτικο ματς στην Τρίπολη θα υπάρχει μια απουσία καθώς στο παιχνίδι με τον Αστέρα έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) ο Χούλιαν Μπαρτόλο που έχει ώς τώρα συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια (15).

Ομως σε σχέση με το προηγούμενο ματς θα υπάρχουν επιπλέον λύσεις αφού στη διάθεση του Βολιώτη προπονητή Κώστα Μπράτσου θα είναι και δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, ο Κύπριος αμυντικός Χρήστος Σιέλης και ο Φινλανδός εν ενεργεία διεθνής Νικολάι Αλχο. Επίσης αναμένεται να επιστρέψει ο Σωτήρης Νίνης και κανονικά υπολογίζεται και ο Εμιλάνο Πουρίτα, που την περασμένη Κυριακή δέχθηκε χτύπημα στα πλευρά και αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αισιόδοξος ο Αλχο

Ο Νικολάι Αλχο, που είναι νέο πρόσωπο από την περασμένη εβδομάδα στον Βόλο, παρακολούθησε τη νέα του ομάδα στο δύσκολο παιχνίδι με το «Τριφύλλι». Ο 28χρονος δεξιοπόδαρος μπακ άφησε τη Βουδαπέστη και θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα του σε ομάδα μακριά από τη Φινλανδία.

Ο 17 φορές διεθνής άσος μίλησε στο BN Sports για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τα όσα έχει ακούσει για τη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ο Αλχο είπε:

Πώς αισθάνεσαι, που θα παίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Βόλο; «Είναι υπέροχο για εμένα. Είναι μία νέα πρόκληση σε ένα πολύ καλό και απαιτητικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Νιώθω υπέροχα που ήρθα εδώ».

Ποιο είναι το μεταγραφικό story για να έρθεις στη χώρα μας; «Οταν ο Βόλος αποκάλυψε στον ατζέντη μου πως ενδιαφέρεται, έπρεπε αρχικά να βρούμε τη «χρυσή τομή» με την πρώην ομάδα μου. Τελικά, οι συζητήσεις πήγαν πολύ καλά και ευτυχώς τώρα βρίσκομαι στον Βόλο».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη συνέχεια της σεζόν; «Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος κάθε εβδομάδα…

Επειτα, πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε μία πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα και θα μας κάνει πολύ χαρούμενους αν συμβεί».

Πού πιστεύεις πως θα βοηθήσεις τον Βόλο; «Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Είμαι επιθετικογενής μπακ και μου αρέσει να παίρνω όλη την πλευρά. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου με αυτόν τον τρόπο».

Τι ξέρεις για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν το έχεις παρακολουθήσει ποτέ; «Εχω δει κάποια παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος πριν έρθω εδώ. Εχω αρκετούς φίλους που έπαιζαν εδώ, όπως ο Ρόμπιν Λουντ όταν ήταν στον Παναθηναϊκό. Εβλεπα αρκετά από τα ματς του τότε».

Εχεις πολλές ασίστ για μπακ. Ποιο είναι το μυστικό; «Πιστεύω πως βοηθά το γεγονός πως ανεβαίνω αρκετά και βρίσκομαι στην κατάλληλη θέση για να το κάνω, πασάροντας στους επιθετικούς της ομάδας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου