Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτος σκόρερ και δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης της Σούπερ Λιγκ ο Φαν Βέερτ

πρώτος-σκόρερ-και-δεύτερος-πιο-αποτελ-210446

Ο Βόλος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τομ Φαν Βέερτ, επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού για τη 17η αγωνιστική της Super League Interwetten και έβαλε «στοπ» στο αήττητο σερί των «πρασίνων»

Ειδικά το δεύτερο τέρμα του Ολλανδού φορ ήταν εξαιρετικό, θυμίζοντας… κόμπρα με το «τσίμπημα» που έκανε μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που έμεινε να κοιτάζει αποσβολωμένος.

Ο Φαν Βέερτ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως διάδοχος του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν (11 γκολ σε 30 συμμετοχές), που είχε ως επιστέγασμα τη μεταγραφή του στην Ουτρέχτη. Κι όχι μόνο κατάφερε να μπει στα… παπούτσια του, αλλά χρειάζεται πλέον ένα γκολ για να ισοφαρίσει την περσινή επίδοση του 22χρονου επιθετικού, δίχως καν να έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος πιο «καυτός» επιθετικός του πρωταθλήματος

Ο Φαν Βέερτ είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 τέρματα, εκ των οποίων τα 8 σε κανονική ροή παιχνιδιού και τα 2 με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Μάλιστα, είναι ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης του πρωταθλήματος, αφού έχει καταφέρει να μετουσιώσει σε 8 γκολ τις 32 τελικές, οι οποίες είχαν ως «αξία» 3.49 xGoals.

Δηλαδή, ο 31χρονος επιθετικός έχει σημειώσει +4.51 από τα προσδοκώμενα γκολ, με τον Καρλίτος να είναι ο μοναδικός που έχει καλύτερο συντελεστή και συγκεκριμένα +5.34 από τα προσδοκώμενα.

Ο Φαν Βερτ εκτελεί κυρίως από τον άξονα και πιο συγκεκριμένα από το ύψος του πέναλτι, με 4 απ’ τα 8 εκτός των πέναλτι γκολ να έχουν μπει απ’ αυτό το σημείο. Καλά σημεία εκτέλεσης, δείγμα της ποιότητας, αλλά και του στιλ παιχνιδιού του.

Κοντράρει στα ίσα τους Ελ Αραμπί και Καρλίτος

Γενικά, ο Ολλανδός χρειάζεται 4 τελικές για να πετύχει ένα γκολ, ενώ έχει 0.55 γκολ ανά 90’, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, πίσω απ’ τα 0.95 γκολ ανά 90’ του Καρλίτος.

Επίσης, έχει ένα γκολ ανά 2.12 σουτ στην εστία. Ένα εξαιρετικό ποσοστό, αντίστοιχο με του Ελ Αραμπί, ο οποίος έχει ένα γκολ ανά 2.2 σουτ στην εστία. Ο μοναδικός με καλύτερο ποσοστό είναι ο Καρλίτος με ένα γκολ ανά 1.55 σουτ στην εστία.

Όπως είναι εμφανές, η… μάχη του πρώτου σκόρερ θα κρατήσει μέχρι το τέλος, με τον Φαν Βέερτ να δείχνει ικανός να βάλει δύσκολα σε Ελ Αραμπί και Καρλίτος, αποτελώντας έναν εκ τους κορυφαίους φορ τη φετινή σεζόν. Ο ιπτάμενος Ολλανδός έχει απογειώσει επιθετικά τον Βόλο και ο χρόνος κυλάει υπέρ του.

Φαν Βέερτ: «Με Μπράτσο

είμαστε πιο συμπαγείς»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Φαν Βέερτ στη δήλωσή του ανέφερε ότι το γεγονός πως έχει πετύχει δέκα γκολ στις αρχές Ιανουαρίου δίνει υποσχέσεις για τη συνέχεια, ενώ επισήμανε σχετικά με τον Κώστα Μπράτσο ότι τους έχει κάνει πιο συμπαγείς ως ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και για την επιτυχία μας και για τα δύο γκολ που πέτυχα. Χρειαζόμασταν τη νίκη και να αρχίσουμε καλά τη νέα χρονιά. Ήταν μία μεγάλη περίοδος για μας χωρίς τρίποντο.

Στο πρώτο γκολ είχα την υποψία ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν θα με δει, περίμενα στο κατάλληλο σημείο, έκλεψα την μπάλα, ο γκολκίπερ δεν ρίσκαρε και δεν μου έκανε τάκλιν και σημάδεψα από μία δύσκολη γωνία, αλλά φαίνεται ότι ήταν η μέρα μου, άρπαξα την ευκαιρία και σούταρα τέλεια προς την εστία. Ήταν μία πολύ καλή φάση του παιχνιδιού, για να πάρουμε το προβάδισμα.

Στο δεύτερο γκολ περίμενα ανάμεσα στον τερματοφύλακα κα τους αμυντικούς και ήμουν εκεί, για να ακουμπήσω πρώτος την μπάλα και να σκοράρω. Ήταν πολύ σημαντικό γκολ για μας.

Είμαι περήφανος, που έχω δέκα γκολ στην αρχή του Ιανουαρίου. Αυτό δίνει μία μεγάλη υπόσχεση και για το μέλλον και θέλω να συνεχίσω να βάζω γκολ και να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η νίκη μας ήταν ό,τι χρειαζόμασταν. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ειδικά όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην ομάδα και πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ο Κώστας Μπράτσος μας έχει κάνει πιο συμπαγείς, παίζουμε πιο απλά και δεν δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί είχαμε πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου