Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπράτσος: «Κάνω τη δουλειά μου»

μπράτσος-κάνω-τη-δουλειά-μου-210458

Μία άδικη ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με Λαμία και Παναθηναϊκό και μία νίκη επί των «πρασίνων» μετρά στα τέσσερα παιχνίδια ως πρώτος προπονητής ο Κώστας Μπράτσος, που έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα και την περασμένη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αρχικά, έδωσε μεγάλο βάρος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου κατάφερε να απενεργοποιήσει τον Βιγιαφάνιες, από τον οποίον περνούσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στα προηγούμενα ματς, αλλά και τον δεξιό μπακ Κώτσιρα, ενώ υπήρξε συνειδητό ρίσκο από την απέναντι πλευρά, όπου έπαιζε ο Παλάσιος.

Από τη στιγμή που υπήρξε αριθμητική υπεροχή, ο Βόλος ήταν εμφανώς ανώτερος του αντιπάλου του και ρόλο σ’ αυτό έπαιξε ότι πήρε το κέντρο, έχοντας τέσσερις παίκτες στον άξονα αυτό το διάστημα, εφόσον είχε δοθεί εντολή να συγκλίνει εκεί και ο Φερνάντες. Μάλιστα, ο Κώστας Μπράτσος νιώθει ότι η θέση του έχει ισχυροποιηθεί ακόμη πιο πολύ μετά τη δήλωση του προέδρου Αχιλλέα Μπέου, που τόνισε ότι θα παραμείνει στον πάγκο, απολαμβάνοντας πλέον ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ’ αυτή που ήδη είχε.

Ο 44χρονος Βολιώτης τεχνικός μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στον Παναθηναϊκό, που ήταν η πρώτη στη σύντομη ιστορία του συλλόγου και η δεύτερη απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο με 1-0 στις 4 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικά ο κ. Μπράτσος ρωτήθηκε:

Για το αν επέστρεψαν τα χαμόγελα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Είναι αυτές οι 24 ώρες που δικαιούμαστε να χαμογελάμε, το απολαμβάνουμε. Μετά αρχίζει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι και πρέπει όλη η συγκέντρωσή μας να εστιαστεί εκεί».

Για τη φάση της αποβολής του Σάντσες και το γεγονός ότι οι κ.κ. Κάκος κα Βαρούχας δικαίωσαν τον Ολλανδό διαιτητή: «Θα δεχθώ την κριτική των τηλεσχολιαστών, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δεχθώ την απόφαση του διαιτητή, που τα λέει όλα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου να δούμε το χτύπημα που είχε ο ποδοσφαιριστής μας και δεν σας κρύβω ότι ήταν και ο λόγος που έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Είναι τόσο γρήγορες φάσεις, αλλά για μένα ήταν ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα, ο ορισμός της κόκκινης κάρτας. Μπορούμε να πούμε το ίδιο και για μία παρόμοια, το ίδιο επικίνδυνη φάση του Παλάσιος πάνω στον Νίκολας Όρος εναέρια στο γόνατο του παίκτη μας».

Για το αν η νίκη ήταν δίκαιη: «Θεωρώ τη νίκη μας δίκαιη ξεκάθαρα. Θέλω να αποδώσω ένα credit στους ποδοσφαιριστές, που ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, ο δικός μας ρόλος μας είναι η υποβοήθηση και ο σχεδιασμός. Ό,τι σχεδιάζεις, αν δεν το κάνουν πράξη οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, δεν έχει νόημα. Οι παίκτες είναι και ήταν και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό άψογοι επαγγελματίες και λειτούργησαν με ψυχραιμία σε πολλές στιγμές του αγώνα και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό που θέλαμε εμείς».

Για την απόδοση του Φαν Βέερτ υπογράμμισε: «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας ποδοσφαιριστής κεντρικός επιθετικός. Είναι αυτό που θέλαμε στην ομάδα, ένας παίκτης μέσα στην περιοχή να μπορεί να δίνει νόημα στις επιθέσεις. Ξέχωρα απ’ αυτό είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και απόλυτα προσηλωμένος στις προπονήσεις. Αυτές τις ενέργειες που βλέπετε εσείς στους αγώνες, εμείς τις βλέπουμε πολλαπλάσιες φορές στις προπονήσεις».

Για το πώς μπορεί η ομάδα και κάνει τόσο εύστοχες επιλογές, όπως με τον Ολλανδό γκολτζή, και αν «υπεύθυνος» γι’ αυτό είναι ο Αχιλλέας Μπέος: «Για τη μεταγραφή του πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον πρόεδρο της ομάδας και στους δύο άξιους συνεργάτες που έχει, τον κ. Πέτρου και τον κ. Γιαννόπουλο. Αυτοί είναι που φέρνουν τους ποδοσφαιριστές και η τελική απόφαση λαμβάνεται από τον πρόεδρο. Εμείς ως επιτελείο δίνουμε τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουν οι ποδοσφαιριστές, ώστε να ταιριάξουν με την υπόλοιπη ομάδα».

Για το πώς συμβιώνει με έναν εκρηκτικό χαρακτήρα, όπως είναι ο Αχιλλέας Μπέος, τη στιγμή που ο ίδιος είναι προσηνής και χαμηλών τόνων: «Θα απαντήσω με τέσσερις λέξεις. Κάνω τη δουλειά μου! Από εκεί και πέρα, όλοι κρίνονται. Αν κάνεις αυτό που πρέπει και έχει αποτέλεσμα, απομένει μόνο να κριθείς δίκαια. Αυτή τη στιγμή εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Εμένα αυτό με γεμίζει ευθύνες να ανταποκριθώ στις προσδοκίες».

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Βόλος: «Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες και προσπαθούν για το καλύτερο. Οι στόχοι μας προσαρμόζονται αγωνιστική με αγωνιστική. Εμείς θέλουμε να είμαστε ταπεινοί, να πατάμε στα πόδια μας, αλλά να κοιτάμε ψηλά. Αν πατάμε στα πόδια μας και γίνεται αυτό που θέλουμε, έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε και πιο ψηλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου