Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο Βόλος «βλέπει» και πάλι… ψηλότερα!

ο-βόλος-βλέπει-και-πάλι-ψηλότερα-212520

Ο Βόλος επικρατώντας προχθές με 3-1 επί του Παναθηναϊκού «μπήκε» με τον καλύτερο τρόπο στο 2022 πανηγυρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια να ξαναβρεθεί σε ψηλότερες θέσεις. Οι κυανέρυθροι συνεχίζουν έτσι μια παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν το πρώτο ματς της χρονιάς και έσπασαν μια άλλη, κερδίζοντας για πρώτη φορά τους πράσινους.

Ο Βόλος πέρσι στο πρώτο ματς του 2021 είχε κερδίσει 1-0 τον Ατρόμητο και στο ξεκίνημα του 2020 στην Κρήτη 0-1 τον ΟΦΗ, ενώ προχθές πανηγύρισε νίκη μετά από 100 μέρες αφού η τελευταία του ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2021 όταν κέρδισε πάλι στο Πανθεσσαλικό τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και ήταν μια αγωνιστική μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον α’ γύρο.

Από τότε η βολιώτικη ομάδα είχε 4 ήττες στο Πανθεσσαλικό (από ΑΕΚ 1-3, Άρη 1-2, ΟΦΗ 0-2 και Παναιτωλικό 1-2), ενώ εκτός έδρας είχε 2 ήττες σε «Καραϊσκάκης» και Γιάννενα και 3 ισοπαλίες σε Τούμπα, Νίκαια και Λαμία.

Ο Βόλος πέτυχε τρία γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τον Σεπτέμβριο του ‘21 (3-0 τον Ατρόμητο) κάτι που είχε πετύχει και μια αγωνιστική πιο πριν με το 1-3 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα και η προχθεσινή ήταν η 9η νίκη του με σκορ 3-1. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προχθές δέχτηκε γκολ μετά τις 5/12/21 όταν είχε χάσει 1-0 από την ΑΕΚ.

Πρώτη νίκη

Η πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού επί συνόλου 8 αγώνων ήταν και η πρώτη φετινή νίκη ως πρώτου προπονητή για τον Κώστα Μπράτσο και η προηγούμενη ήταν στις 8/5/21 και πάλι η μοναδική επί συνόλου 6 αγώνων απέναντι στην ΑΕΛ!

Ο Κώστας Μπράτσος που φέτος είδε την ομάδα να χάνει παρ’ ότι προηγήθηκε στα Γιάννενα και να έχει ισοπαλία στη Λαμία που και εκεί είχε προβάδισμα, στο προχθεσινό ματς είχε διαβάσει τον αντίπαλο κάτι που μάλιστα επισήμανε μετά τη νίκη… «Αντιμετωπίζαμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Η τύχη μας ήταν ότι την αντιμετωπίσαμε και πριν τις διακοπές. Εκεί είδαμε κάποια πράγματα και τα διορθώσαμε. Είχαμε καλύτερες τοποθετήσεις και είχαμε καλύτερη τακτική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεαρός Βολιώτης προπονητής, που στο επόμενο ματς δεν θα έχει στη διάθεσή του λόγω τιμωρίας τον Μπαρτόλο, αλλά και θα υπολογίζει σε «νέες» λύσεις.

Μείωσε τις διαφορές

Με την 5η του νίκη ο Βόλος μείωσε τις διαφορές από τις ομάδες που κυνηγάει για την 6η θέση βρισκόμενος πλέον στην 9η με 18 βαθμούς σε 15 ματς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε 17 αγώνες είναι στο +8 από τον Βόλο που πλέον απέχει 5 βαθμούς από τον ΟΦΗ και 2 από τον Αστέρα Τρίπολης που επίσης έχουν ματς περισσότερο από τη βολιώτικη ομάδα.

Ο Βόλος παρ’ ότι κοιτάζει μπροστά του έχει αφήσει πίσω του κατά 3 βαθμούς τον Παναιτωλικό, έχοντας τους ίδιους αγώνες, είναι με ματς λιγότερο στο +4 από τον Ιωνικό και στο +9 από τον Ατρόμητο, ενώ 10 βαθμούς πίσω είναι ο Απόλλωνας με 13 παιχνίδια.

Αλλαξε μέρα

Σε διαφορετική ημέρα απ’ αυτή που αρχικά είχε οριστεί θα διεξαχθεί το επόμενο παιχνίδι του Βόλου στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Η αναμέτρηση των δυο ομάδων για τη 18η αγωνιστική ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, ωστόσο όπως ανακοίνωσε η Super League, θα γίνει τελικά μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, με ίδια ώρα έναρξης (στις 17:15).

Πάντως τον Ιανουάριο ο Βόλος δεν έχει και εύκολη συνέχεια αφού εκτός του ότι θα παίξει με τον Αστέρα στην Τρίπολη, την Τετάρτη 19/1 έχει οριστεί το εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στον Βόλο (15:00), στη 19η (23/1) θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και στη 20η αγωνιστική στις 30/1 θα αγωνιστεί στην Αθήνα με την ΑΕΚ, αναμένοντας και τον ορισμό του δεύτερου παιχνιδιού του, που έχει αναβληθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι…

Πρωτιά Φαν Βέερτ

Με τα δύο γκολ που πέτυχε σε βάρος του Παναθηναϊκού, ο Ολλανδός Τομ Φαν Βέερτ βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ της Super League με 10 γκολ. Με δύο γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι στη Λαμία στις 15 Δεκεμβρίου και άλλα δύο κόντρα στον Παναθηναϊκό, έγινε ο πρώτος παίκτης στη σεζόν, που έφτασε διψήφιο αριθμό και έχει ένα γκολ περισσότερο από τους Καρλίτος, Ελ Αραμπί και Κούρτιτς.

Ακόμη ο 32χρονος Φαν Βέερτ πλησίασε στο ένα γκολ τον Τάσο Δουβίκα, που είναι ο πρώτος σκόρερ (έχει πετύχει 11, όλα την περσινή σεζόν) του Βόλου στη Super League.

Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο για τον Ολλανδό φορ είναι ότι έχει συμβάλει σκοράροντας στην κατάκτηση των 17 από τους 18 βαθμούς του Βόλου. Ο Φαν Βέερτ έχει σκοράρει στις νίκες με Λαμία, Απόλλωνα, Ατρόμητο, Αστέρα, ΠΑΟ και στις ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Λαμία.

Στα 10 ώς τώρα γκολ ο Φαν Βέερτ, τα 6 τα έχει πετύχει με σουτ, τα 2 με κεφαλιά και ακόμη 2 με πέναλτι.

Αχ. Μπέος: «Ορισμός της κόκκινης κάρτας»

Για «ιστορική νίκη επί ενός τεράστιου αντιπάλου» έκανε λόγο μετά το ματς του Πανθεσσαλικού ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος χαρακτήρισε ορισμό της κόκκινης κάρτας τη φάση της αποβολής του Φακούντο Σάντσες. «Είναι μία ιστορική νίκη απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός», είπε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος. «Αυτή είναι πρώτη μεγάλη νίκη του Βόλου που ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά και ένα μπράβο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε έναν αξιόλογο προπονητή και άνθρωπο που έχει κάνει πραγματικά καλή δουλειά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο», ανέφερε ακόμη ο Αχ. Μπέος για να μιλήσει στη συνέχεια για τη διαιτησία.

«Μας αγαπάει ο Θεός ως τι; Αναβλήθηκε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου ήρθε ένας ξένος διαιτητής. Σκέφτεστε να είχαμε εδώ κάνα Κουτσιαύτη τι θα γινόταν; Άντε στη φάση του ορισμού της κόκκινης κάρτας, το πολύ – πολύ να είχε δώσει ένα φάουλ», συμπλήρωσε ο Αχ. Μπέος. «Γιατί οι Κουτσιαύτηδες αυτοί είναι», ανέφερε.

Στήριξε και Μπράτσο

Ακόμη ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε πως ο Βόλος θα κάνει άλλες δύο μεταγραφές, ενώ προανήγγειλε την παραμονή Μπράτσου λέγοντας πως «είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, διαβάζει και μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε νέα παιδιά».

Φεράρι: «Αξίζαμε τη νίκη»

Ο Φράνκο Φεράρι μιλώντας στην κάμερα της Cosmote μετά το νικηφόρο ματς με τον ΠΑΟ ανέφερε τα εξής: «Το αξίζαμε. Περάσαμε δύσκολες στιγμές και ήταν ιδανικό το ότι αυτή η νίκη ήρθε στην αρχή του νέου χρόνου».

Για το πόσο διαβασμένοι ήταν στο παιχνίδι: «Δυσκολευτήκαμε στην αρχή να μπούμε στο παιχνίδι και με το πέρασμα του χρόνου βρήκαμε τον ρυθμό, γίναμε αυτοί που έπρεπε να είμαστε, η αποβολή έπαιξε τον ρόλο της και πήραμε τη νίκη». Για τη νίκη της ομάδας του: «Στα προηγούμενα παιχνίδια δεχόμασταν πρώτοι γκολ και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Τώρα καταφέραμε να σκοράρουμε πρώτοι και είχαμε την αυτοπεποίθηση να κρατήσουμε τη νίκη. Περιμέναμε μια τέτοια νίκη για να μας βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση».

Γιοβάνοβιτς: «Ηττα που μας πληγώνει»

Στην επιπολαιότητα που επέδειξε ο Παναθηναϊκός στην ήττα από τον Βόλο στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Δεν υπάρχουν κακές παρενθέσεις. Βάσει της εικόνας μας αξίζαμε την ήττα με ό,τι κάναμε στο γήπεδο. Ήταν διαφορετική από άλλες, γιατί δείξαμε και πράγματα που δεν μας χαρακτήριζαν μέχρι τώρα, όσον αφορά στην επιπολαιότητα. Είναι μια ήττα που μας πληγώνει όλους. Σίγουρα δεν είναι τυχαία με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε», σχολίασε αρχικά στην Cosmote TV.

Για το αν επηρέασε η κόκκινη κάρτα είπε: «Καμία σχέση. Κάναμε αρκετά σοβαρά λάθη, που δεν πρέπει να τα κάνουμε. Όταν ο χρόνος, έστω και με παίκτη λιγότερο, μπορείς να ανταποκριθείς, αν πιστεύεις στον εαυτό σου και αν πιστεύεις ότι έχεις ποιότητα να το κάνεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου