Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Επιτέλους νίκη και τι νίκη για τον Βόλο, 3-1 τον ΠΑΟ

επιτέλους-νίκη-και-τι-νίκη-για-τον-βόλο-215267

Μπορεί να περίμενε πάνω από τρεις μήνες να πανηγυρίσει τρίποντο, αλλά άξιζε ο κόπος για τον Βόλο, αφού η πρώτη μετά τις 2 Οκτωβρίου νίκη στη Super League 1 και πέμπτη συνολικά επιτεύχθηκε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου, ο οποίος έχει αλλάξει την αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας, ξεκινώντας από την αμυντική της βελτίωση, επιβλήθηκε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό για την 17η αγωνιστική, με τους «πράσινους» να παίζουν με δέκα παίκτες από το 44’, αφού ο Σάντσες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Τα δύο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο απίστευτος Φαν Βέερτ, που έφτασε τα δέκα και είναι πλέον πρώτος στον πίνακα των σκόρερ της μεγάλης κατηγορίας. Και τα δύο ήταν δείγμα της κλάσης του, με τον Ολλανδό να βρίσκει δίχτυα στο 34’ και το 76’. Στο 92’ ο Παλάσιος έκανε το 2-1 με πέναλτι, αλλά στο 95’ ο Ορός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, που ήταν η πρώτη στη σύντομη ιστορία της επί του Παναθηναϊκού σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, Κώστας Μπράτσος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Hταν τύχη για μας ότι αντιμετωπίσαμε την ίδια ομάδα πριν τις διακοπές. Εκεί είδαμε κάποια πράγματα και είχαμε την ευκαιρία να τα διορθώσουμε και να έρθουμε καλύτερα προετοιμασμένοι, βγάζοντας περισσότερη ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι και να έχουμε πιο καλές τοποθετήσεις τακτικά. Εκεί κατά την άποψή μου κρίθηκε το παιχνίδι».

Πανευτυχής ο Βολιώτης τεχνικός Κ. Μπράτσος

Η διάταξη των ομάδων

Ο Βόλος είχε τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Πουρίτα επέστρεψε στα ματς των κυανέρυθρων και στο βασικό σχήμα μετά την 1η Δεκεμβρίου και το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας και έχοντας απέναντί του τον Φεράρι. Στο κέντρο της άμυνας ουσιαστικά αναγκαστικές επιλογές ήταν οι Ρομέρο και Γκιουλέν, ενώ Τσοκάνης, Μπαριέντος και Ορός ήταν οι τρεις κεντρικοί χαφ. Φερνάντες και Ρεγκατέν τοποθετήθηκαν στα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα της μεσοεπιθετικής γραμμής και κλασικός προωθημένος ήταν ο Φαν Βέερτ.

Για τον Παναθηναϊκό ο Μπρινιόλι ήταν ο τερματοφύλακας και οι Κώτσιρας, Σάντσες (πλάγιοι μπακ), Σένκεφελντ, Βέλεθ (οι δύο στόπερ) αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα μπροστά του. Οι Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες κινούνταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Αϊτόρ και Παλάσιος ήταν οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοί, ενώ ο Μακέντα πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Τις τελικές ο Παναθηναϊκός

το γκολ ο Βόλος στο α’ μέρος

Στο 5’ η κεφαλιά του Βέλεθ μετά το φάουλ του Λούντκβιστ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική απειλή για την εστία του Κότνικ, ο οποίος βρήκε στο 8’ λίγο την μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι στη σέντρα-σουτ του «κινητήριου μοχλού» των φιλοξενουμένων Παλάσιος από πλάγια αριστερά. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μακέντα, βρήκε αδικαιολόγητα ελεύθερο πεδίο και έκανε το σουτ, έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Ρομέρο και απομακρύνθηκε.

Στο 15’ ο Πουρίτα έπειτα από κακή εκτίμηση έκανε δώρο την κατοχή της μπάλας στον Παλάσιος, που προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από θέση μέσα αριστερά, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ιδια ήταν η κατάληξη και στο συρτό σουτ εκτός περιοχής στο 19’ από τον Αϊτόρ, το οποίο απέκρουσε χωρίς να χρειάζεται ο Κότνικ, καθώς η μπάλα πήγαινε άουτ. Στο 20’ ο Τσοκάνης σε σουτ του Σάντσες, που είχε μείνει στην περιοχή λόγω του κόρνερ που εκτελέστηκε, έβαλε την κόντρα σε επικίνδυνο σουτ του Αργεντινού του Παναθηναϊκού.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βέλεθ πήρε άλλη μία κεφαλιά σε στημένη φάση, αλλά ούτε και σ’ αυτήν την περίπτωση απείλησε, όπως και στο 5’. Στο 24’ δεν προβλημάτισε καθόλου τον Κότνκικ η αδύναμη κεφαλιά του Μακέντα, με τον Σλοβάκο γκολκίπερ να μπλοκάρει εύκολα.

Πολύ άστοχο ήταν το μακρινό σουτ του Μπαριέντος στο 26’ στην πρώτη τελική του Βόλου στο ματς, ενώ δοκίμασε την τύχη του και ο Λούντκβιστ στο 28’, με την μπάλα να περνά μακριά από το αριστερό δοκάρι.

Στο μισάωρο ο Αϊτόρ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από πλάγια δεξιά θέση και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως ούτε και τώρα ο Παναθηναϊκός δεν «τρόμαξε» τον Βόλο, ο οποίος ενδιαφερόταν πρώτιστα να μη δεχθεί γκολ αυτό το διάστημα με σωστή αμυντική τακτική.

Και μάλιστα οι γηπεδούχοι στο 34’ στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κώτσιρας έκανε ένα απρόσεκτο γύρισμα προς τον Μπρινιόλι, ο Φαν Βέερτ έκλεψε την μπάλα, πριν φτάσει αυτή στον Ιταλό τερματοφύλακα, τον ξεπέρασε και σε κενή εστία από θέση πλάγια αριστερά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Φαν Βέερτ κάνει το 1-0 από δύσκολη γωνία

Στο 36’ ο κατά τ’ άλλα σταθερός Κότνικ υπέπεσε σ’ ένα λάθος που παραλίγο να αποδειχθεί ασυγχώρητο, καθώς δεν κατόρθωσε να μπλοκάρει σε σέντρα, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Γκιουλέν πρόλαβε προ του Μακέντα να ακουμπήσει την μπάλα και να «χαλάσει» τη φάση για τον Ιταλό φορ, που έκανε μία ακίνδυνη προβολή πεσμένος στο έδαφος, με τον Κότνικ να επιστρέφει στη φάση και να μπλοκάρει.

Εκτός εστίας έφυγε το σουτ του Φαν Βέερτ στο 38’, ενώ στο 41’ ο Λούντκβιστ ναι μεν νίκησε στον αέρα τον κοντύτερο Πουρίτα, αλλά η κεφαλιά του πήγε χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Κότνικ.

Με δέκα ο Παναθηναϊκός

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τον Βόλο στο 44’, όταν για μαρκάρισμα με τις τάπες στην κνήμη του Μπαριέντος από τον Σάντσες, δόθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού με αφορμή αυτή τη φάση εξέδωσε ανακοίνωση ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Άγγλου αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Καθάρισε πάλι

με Φαν Βέερτ

στην επανάληψη

Ολα κύλησαν υπέρ του στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο Βόλος έπρεπε να κάνει μία σωστή διαχείριση του ματς, κρατώντας τους φιλοξενούμενους μακριά από τα καρέ τους και ψάχνοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα το δεύτερο γκολ.

Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Πουρίτα με τον Μπαρτόλο στο 54’, ο Φεράρι έπαιξε ως δεξιός μπακ και ο νεοεισελθών ως αριστερός. Ακολούθως στο 60’ ο Φαν Βέερτ έκλεψε από τον Μπρινιόλι εκτός περιοχής και πλάγια αριστερά, όπως επετίθετο ο Βόλος, με τον Ολλανδό να κάνει τη σέντρα, την άμυνα του Παναθηναϊκού να διώχνει και τον Ρεγκατέν, στον οποίον πήγε η μπάλα, να σουτάρει πάνω στα πόδια του Βέλεθ. Στο 63’ o Μαροκινός του Βόλου απείλησε εκ νέου, αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ στα δεξιά της εστίας του.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Βόλος στο 71’, με τον Τσοκάνη να κάνει την κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι μετά το κόρνερ του Ορός από τα δεξιά, με τον Μπρινιόλι αμέσως μετά να διώχνει την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Γκιουλέν, ο οποίος ήταν έτοιμος να πάρει το ριμπάουντ και να τη στείλει στα δίχτυα.

Το 2-0 δεν έγινε σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά έγινε στο 76’ με μαγικό τσίμπημα της μπάλας από τον Φαν Βέερτ στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από γέμισμα του Μπαρτόλο από τ’ αριστερά και κόντρα στον Κώτσιρα. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η έκφραση στο πρόσωπο του Μπρινιόλι που απορούσε πώς κατάφερε να τον εκθέσει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Ολλανδός μπόμπερ, που έφτασε τα δέκα τέρματα και έχει κάνει άπαντες να ξεχάσουν τον Δουβίκα.

Στο 82’ ο Παλάσιος είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά το σουτ που έκανε εντός περιοχής πήγε πάνω στον Γκιουλέν, που γλίτωσε την ομάδα του. Στο 92’ πάντως ο ίδιος μείωσε με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηθεοδωρίδης από τον Φεράρι, αλλά το 2-1 δεν ήταν το τελικό σκορ.

Κι αυτό γιατί στο 95’ ο Ορός τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι προ του Μπρινιόλι, που είχε βγει 40 μέτρα από την εστία του και από μακριά ο Αργεντινός του Βόλου με το αριστερό δεν λάθεψε και έκανε το τελικό 3-1.

Η φάση του 3-1 με τον Ορός

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (54’ λ. τρ. Μπαρτόλο), Φεράρι, Ρομέρο, Γκιουλέν, Τσοκάνης, Μπαριέντος (69’ Σοάρες), Ρεγκατέν (84’ Τερεζίου), Ορός, Φερνάντες, Φαν Βέερτ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84’ Πέρεθ), Αϊτόρ (69’ Αϊτόρ), Παλάσιος, Μακέντα (69’ Ιωαννίδης)

Η βαθμολογία

Πλέον, ο Βόλος με δύο ματς λιγότερα έφτασε στους 18 βαθμούς και είναι στο μείον πέντε από την έκτη θέση, που αποτελεί τον βασικό του στόχο, καθώς θέλει να μπει στα πλέι οφ.

Θυμίζουμε ότι για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού πέντε ματς και έγιναν μόνο τα παιχνίδια ΟΦΗ-ΠΑΣ 1-1 και Βόλος-ΠΑΟ 3-1.

Η βαθμολογία έχει ως εξής:

  1. Ολυμπιακός 42
  2. ΑΕΚ 33
  3. ΠΑΟΚ 28
  4. Παναθηναϊκός 26
  5. ΠΑΣ Γιάννινα 26
  6. ΟΦΗ 23
  7. Αρης 21
  8. Αστέρας Τρίπολης 20
  9. Βόλος 18
  10. Παναιτωλικός 15
  11. Ιωνικός 14
  12. Λαμία 11
  13. Ατρόμητος 9
  14. Απόλλων Σμύρνης 8

*Ένα ματς λιγότερο έχουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Λαμία, δύο ματς λιγότερα έχουν ΠΑΟΚ, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος και τέσσερα ματς λιγότερα ο Απόλλων Σμύρνης. Και τα 17 παιχνίδια έχει δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα.

**Με μείον έξι βαθμούς ξεκίνησε ο Αρης.

Και επίσημα Αλχο

H ΠΑΕ Βόλος ανακοίνωσε πριν το ματς με τον ΠΑΟ την απόκτηση του 28χρονου διεθνή Φινλανδού δεξιού αμυντικού Νικολάι Αλχο, τονίζοντας τα εξής: «Ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1993 στη Φινλανδία, Νικολάι Άλχο, αποτελεί προϊόν των ακαδημιών τις Ελσίνκι με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, έχοντας καταγράψει 221 συμμετοχές με 25 γκολ και 21 ασίστ.

Ακόμα, έχει αγωνιστεί στην Σουηδία για λογαριασμό της Χάλμσταντ πριν δοκιμάσει την τύχη του στην Ουγγαρία και την ΜΤΚ Βουδαπέστης όπου αγωνίστηκε σε 17 αγώνες πρωταθλήματος.

Επιπλέον ο Νικολάι Αλχο είναι εν ενεργεία διεθνής έχοντας καταγράψει 17 συμμετοχές.

Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Νικολάι Αλχο στην οικογένειά της».

Ο Αλχο με το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Βόλος, Νίκο Βαβανέλο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου