Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μετά την αναβολή με Ατρόμητο, το βλέμμα στον ΠΑΟ

μετά-την-αναβολή-με-ατρόμητο-το-βλέμμα-224626

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού στον Βόλο να μειώθηκαν από πέντε σε τρία, οπότε οι κυανέρυθροι να ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν στο προγραμματισμένο για σήμερα ματς με τον Ατρόμητο εκτός έδρας για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, αλλά οι Περιστεριώτες ανακοίνωσαν χθες το πρωί τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που αύξησαν τον συνολικό αριθμό στα 11.

Αυτό έφερε την αναβολή της σημερινής αναμέτρησης Ατρόμητος-Βόλος για τη 16η αγωνιστική της Super League 1, που θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, ενώ κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα θ’ αναβληθεί και το επόμενο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Άρη την προσεχή Κυριακή, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που κάνει υποχρεωτική την αναστολή και των προπονήσεων για 5 μέρες.

Η σχετική ανακοίνωση του Ατρομήτου έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι στους καθιερωμένους ελέγχους που διενεργούνται για τον COVID-19 εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά οι νοσούντες έχουν φτάσει στους 11.

Στο πλαίσιο αυτό και τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι ασθενείς έχουν τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στους ελέγχους των τελευταίων ημερών, είχαν εντοπιστεί αρχικά πέντε κρούσματα και στη συνέχεια άλλα δύο».

Και η η Superleague Interwetten ενημέρωσε επίσημα ως εξής: «Ανακοινώνεται ότι οι αγώνες ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλονται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ αντίστοιχα. Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

Η προσοχή στο ματς με τον ΠΑΟ

Πλέον η προσοχή του Βόλου -κορονοϊού πάντα επιτρέποντος- στρέφεται την προσεχή Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίον οι κυανέρυθροι θα αντιμετωπίσουν για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν. Κι αυτό γιατί πέρα από το ματς του πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο, που έφερε τη βαριά ήττα με 5-1, τον συνάντησαν και στις δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου για τη φάση των 16, με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση με νίκη 2-1 εντός και 0-0 εκτός έδρας.

Ο Βόλος δεν θα ψάξει κόντρα στον Ατρόμητο τελικά, αλλά απέναντι στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς αφενός να κάνει το τρία στα τρία στη μεγάλη κατηγορία στο πρώτο ματς του νέου ημερολογιακού έτους (σ.σ. έχει νικήσει τις δύο προηγούμενες σεζόν τον ΟΦΗ στις 4/1/20 με 1-2 και τον Ατρόμητο με 1-0 στις 4/1/21), αφετέρου να διακόψει το αρνητικό σερί των εννιά αγώνων χωρίς τρίποντο.

Ασφαλώς, η σημασία του ματς με το «Τριφύλλι» είναι μεγάλη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Βόλος έχει πέσει στη 10η θέση με έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που αναβλήθηκε, και πλέον θα «χρωστά» και το ματς με τον Ατρόμητο, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι τώρα 15 βαθμούς και ξεχνώντας τι θα πει τρίποντο μετά το 2-1 στο Πανθεσσαλικό επί του Αστέρα Τρίπολης στις 2 Οκτωβρίου.

Τι γίνεται με Ρομέρο και Γκρίλο

Ο Ρομέρο, που έχει δηλωθεί να εκτίσει με τον Ατρόμητο, θα είναι στη διάθεση του Κώστα Μπράτσου για το επόμενο παιχνίδι και θα εκτίσει, όταν θα οριστεί ξανά το ματς με τον Ατρόμητο, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Από την άλλη ο Γκρίλο, που θα έλειπε από το ματς με τον Ατρόμητο, λόγω της κόκκινης στο ματς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή για συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών πάλι με τους «πράσινους» για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν «ξεχρεώνει» για την κόκκινη στο σημερινό ματς που αναβάλλεται και θα λείψει δεδομένα και με το «Τριφύλλι», αλλά και στη μεθεπόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Απομακρύνθηκε η περίπτωση Κάσας

Μπορεί η περίπτωση του Ισπανού δεξιού μπακ Κάσας να είχε εξεταστεί, αλλά δεν προχώρησε, καθώς η Μάλαγα τον παραχωρούσε ως δανεικό για έξι μήνες, κάτι που δεν ήθελε ο Βόλος, που ψάχνει με πολλή προσοχή, για να περιορίσει στο ελάχιστο μία λανθασμένη επιλογή, όπως είχε γίνει με τον Κούζντρα, κάτι άλλο πλέον για τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου θα υπάρχει οπωσδήποτε ενίσχυση. Πάντως, όσοι ποδοσφαιριστές εξετάζονται, κανείς τους δεν έχει πλησιάσει ακόμη στους κυανέρυθρους, όπως τονίζεται από την ΠΑΕ Βόλος.

Ο Πουρίτα είναι ο μοναδικός ακραίος δεξιός αμυντικός στο ρόστερ, με τον Αργεντινό να επιθυμεί να επιστρέψει στα επίσημα ματς με την ίδια ομάδα, την οποία συνάντησε και στο τελευταίο του παιχνίδι, πριν τραυματιστεί εκ νέου (σ.σ. με Παναθηναϊκό στο Κύπελλο στις 1.12.21 στη Λεωφόρο καταγράφηκε η τελευταία του συμμετοχή).

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ήταν αρνητικός στο τεστ κορονοϊού και δεν είναι μέσα στους τρεις που βρέθηκαν θετικοί στον τελευταίο έλεγχο, ενώ στον επανέλεγχο που θα γίνει την Παρασκευή περιμένουν στον Βόλο μήπως κάποιος εκ των τριών διαγνωστεί αρνητικός, κάτι που θα σημαίνει ότι θα μπορεί να παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Εκτίει με Βόλο ο Σβαμπ

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε πως ο 31χρονος Αυστριακός μέσος, Στέφαν Σβαμπ, που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (3-2), θα εκτίσει την ποινή του στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο στις 23/01.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου