Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο Μπράτσος η καλύτερη λύση

ο-μπράτσος-η-καλύτερη-λύση-275241

Η καλύτερη λύση ήταν για τον πάγκο του Βόλου ο Κώστας Μπράτσος, συνεργάτης του πρώην προπονητή της ομάδας, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Ο Βολιώτης τεχνικός έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και του υπόλοιπου προπονητικού επιτελείου.

Κι αυτό γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα με όλους τους προπονητές, και με τον Σάκη Τσιώλη, που έφυγε σε χρόνο-ρεκόρ, και τον Ανχελ Λόπεθ, τον οποίον αντικατέστησε στα περσινά πλέι άουτ ως υπηρεσιακός και φυσικά φέτος τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ενώ γνωρίζει άριστα την ομάδα. Εχει δε τον σεβασμό απ’ όλους, καθώς δεν ήταν ένας απλός βοηθός και είναι κοινό μυστικό ότι οι προηγούμενοι Ισπανοί προπονητές ήταν τυχεροί που τον είχαν δίπλα τους.

Πέρσι ο 44χρονος προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο σε τρία ματς των πλέι άουτ, όταν είχε λυθεί η συνεργασία με τον Ανχελ Λόπεθ, με απολογισμό μία νίκη επί της ΑΕΛ με 3-1, μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 0-0 και μία ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 1-0.

Το πρώτο του ματς τώρα θα είναι το Σάββατο για την 13η αγωνιστική με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ενώ τα αποτελέσματα στα πρώτα του παιχνίδια θα κρίνουν κι αν θα μονιμοποιηθεί.

Σ’ αυτήν την αναμέτρηση δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών ο Πουρίτα, ο οποίος, ενώ έπαιξε με Ολυμπιακό Πειραιώς για το πρωτάθλημα και με Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, επιστρέφοντας μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο οποίο είχε υποστεί θλάση, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πάλι στο ίδιο σημείο, δηλαδή στον προσαγωγό, και έμεινε εκτός το περασμένο Σάββατο με τον Παναιτωλικό, ενώ ούτε και το προσεχές Σάββατο μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Πολύ αμφίβολος είναι για τους «Ζωσιμάδες» και ο Μπαριέντος, ο οποίος κάνει μόνο ατομικό, με τον Ουρουγουανό, ακόμη κι αν μπορέσει να ανεβάσει ρυθμούς έως την Παρασκευή, να μην μπορεί να φτάσει σίγουρα στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Αήττητος με ΠΑΣ

Ο επόμενος αντίπαλος του Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα, με το διπλό στο Πανθεσσαλικό επί της Λαμίας βρέθηκε στους 19 βαθμούς και στην τρίτη θέση, διαγράφοντας μία εξαιρετική πορεία και έχοντας διαφορά πέντε πόντων από τον Βόλο, ο οποίος σε τρεις αναμετρήσεις πέρσι στη Σούπερ Λιγκ δεν έχασε από τους Γιαννιώτες. Συγκεκριμένα, τους νίκησε δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (2-1 και 0-1), ενώ έφερε ισοπαλία στα πλέι άουτ εντός έδρας με 1-1.

Η καλή μίνι παράδοση θέλουν στον στρατόπεδο του Βόλου να συνεχιστεί και το Σάββατο, γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν μία ομάδα που με πολύ καλές μεταβάσεις και μεγάλη ικανότητα στην κόντρα, αλλά χωρίς να παίζει το ίδιο θεαματικό ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρσι, αντίθετα είναι πιο κυνικός και ψάχνει περισσότερο την ουσία, χωρίς να τον ενδιαφέρει να είναι τόσο ελκυστικός.

Οι Γιαννιώτες είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν για πρώτο σκόρερ έναν στόπερ, τον Εραμούσπε, ο οποίος έχει πετύχει τέσσερα γκολ, όλα με πέναλτι. Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΠΑΣ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με οκτώ τέρματα παθητικό κι αυτό είναι το μεγάλο του όπλο.

Η … σημαδιακή 5η αγωνιστική

Η αμυντική συμπεριφορά είναι αυτή που θέλει να βελτιώσει κυρίως ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος πέρσι ως συνεργάτης του Λόπεθ είδε την ομάδα του να κερδίζει για την 5η αγωνιστική τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και μετά ξανακέρδισε την 14η με 2-1 τον Ατρόμητο, μένοντας χωρίς νίκη για οκτώ ματς. Τώρα, οι κυανέρυρθοι δεν έχουν τρίποντο για επτά παιχνίδια, αφού η τελευταία τους νίκη είναι και πάλι την 5η αγωνιστική και θέλουν αυτό να σταματήσει πιο νωρίς στο φινάλε του πρώτου γύρου, με τον δεύτερο να ξεκινά πάλι με παιχνίδι εκτός έδρας με τη Λαμία, που ίσως γίνει στη Λιβαδειά.

Επίσης, κάνοντας τη σύγκριση με πέρσι, αξίζει να επισημανθεί ότι ο Βόλος στην 12η αγωνιστική της σεζόν 2020-21 ο Βόλος είχε μία θέση παραπάνω στη βαθμολογία και έναν βαθμό περισσότερο, όντας έβδομος με 15 πόντους με τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ τώρα είναι όγδοος με 14.

Πανηγυρισμοί

εκτός Πανθεσσαλικού

για τους φίλους του ΠΑΣ

Περίπου 50 φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα προχθές Δευτέρα ταξίδεψαν στον Βόλο για το ματς της ομάδας τους με την τυπικά γηπεδούχο Λαμία, για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα, ωστόσο δεν κατάφεραν να μπουν όλοι στο γήπεδο, αφού η Λαμία δεν έδινε εισιτήρια.

Το ευχάριστο για τους Γιαννιώτες οπαδούς ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα κατάφεραν και αποθέωσαν τους παίκτες που αναχώρησαν από το Πανθεσσαλικό με το πούλμαν και φώναξαν και το σύνθημα «ΠΑΣ ζούμε Ευρώπη να σε δούμε».

Σάλιακας: «Μας υπολογίζουν όλοι»

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με τη Λαμία ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό, Μανώλης Σάλιακας, ρωτήθηκε και για την επόμενη αναμέτρηση με τον Βόλο. Ο 25χρονος ικανός δεξιός μπακ, αφού έδωσε το σύνθημα «προχωράμε δυνατά» ανέφερε σχετικά με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου: «Κάθε αντίπαλος μας υπολογίζει, γιατί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε όλους».

Τα εισιτήρια του ματς ΠΑΣ-Βόλος

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοίνωσε τις τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Βόλο. Οι τιμές είναι οι εξής:

ΘΥΡΕΣ 3-4-6: 20 ευρώ

ΘΥΡΑ 9: 15 ευρώ

ΘΥΡΑ 3VIP: 30 ευρώ

ΘΥΡΑ 5 GOLD: 40 ευρώ

Παιδικά έως 16 ετών (ημερομηνία γεννήσεως 2005 και μετά) για τις θύρες 6 και 9: 10 ευρώ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου