Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εχασε, αλλά ελπίζει στη ρεβάνς ο Βόλος

εχασε-αλλά-ελπίζει-στη-ρεβάνς-ο-βόλος-286720

Την ήττα με 2-1 γνώρισε χθες βράδυ ο Βόλος από τον Παναθηναϊκό στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στη Λεωφόρο, έχοντας ελπίδες ανατροπής και πρόκρισης στη ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 1-0 στο 25’ με τον Φεντερίκο Μακέντα, έφτασε στο 2-0 στο 51’ με γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, άλλα η γρήγορη αντίδραση της βολιώτικης ομάδας έφερε στο 56’ όμορφο και πολύτιμο γκολ από τον Πάολο Φερνάντες, που μείωσε σε 2-1 μετά τη συνεργασία του με τον Φαν Βέερτ.

Ο Βόλος σε σχέση με άλλα ματς έδειχνε να το αντιμετωπίζει διαφορετικά …«περιμένοντας» κυρίως τον Παναθηναϊκό και θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αφού υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι και στην παρούσα φάση του Κυπέλλου μετρούν τα εκτός έδρας τέρματα, πετυχαίνοντας αυτό που ήθελε.

Με αλλαγές

Με κάποιες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς που ήταν για το πρωτάθλημα στο «Καραϊσκάκης» παρατάχθηκε χθες βράδυ ο Βόλος στη Λεωφόρο. Από τη βολιώτικη ομάδα εκτός του ότι υπήρχε η απουσία των τιμωρημένων Φαούστο Γκρίλο, Ζαν Μπαριέντος, εκτός αρχικής 11άδας έμειναν οι Μπόρις Κλέιμαν, Φράνκο Ρομέρο, Άλεξ Σοάρες, Νικολάς Όρος, Κέβιν Ροσέρο, ενώ δεν ξεκίνησε και ο Πάολο Φερνάντες που επέστρεψε από τιμωρία αλλά πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε στο β’ μέρος.

Ετσι ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-4-2 με τον Μάτιτς Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά και αριστερά στην άμυνα ήταν οι Αργεντινοί Εμιλιάνο Πουρίτα και Φράνκο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας το ελβετικό «δίδυμο» των Ζαν Ρινέρ και Λεβέντ Γκιουλέν.

Οι Τάσος Τσοκάνης και Σωτήρης Νίνης ήταν στο χώρο του κέντρου με τους Χούλιαν Μπαρτόλο και Αντριάν Ρεγκατέν πλάγια μεσοεπιθετικά, ενώ οι δυο επιθετικοί ήταν ο Ολλανδός Τομ Φαν Βέερτ αλλά και ο Αλέξανδρος Τερεζίου, που βρέθηκε για πρώτη φορά στη βασική 11άδα.

Από την πλευρά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε δύο αλλαγές, καθώς ο Διούδης πήρε τη θέση του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και ο Παλάσιος αυτή του Βιτάλ στα άκρα της επίθεσης. Κατά τα άλλα, υπήρξε μια ενδεκάδα «βασικών» ποδοσφαιριστών, παρά το γεγονός πως την Κυριακή οι «πράσινοι» έχουν το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Πράσινο προβάδισμα

Στο πρώτο 45λεπτο ο Βόλος απείλησε πρώτος, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στον… οίστρο του Μακέντα, που σκόραρε για τρίτο σερί ματς, με… κλασικό γκολ επιθετικού περιοχής, από ασίστ του Παλάσιος.

Ενώ το πρώτο 15λεπτο είχε γρήγορο ρυθμό, χωρίς όμως την παραμικρή υποψία φάσης, στο 17’ το γύρισμα του Τερεζίου από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι για τον Φαν Βέερτ, έδιωξε ο Κώτσιρας έγκαιρα σε κόρνερ και στο 25’ ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά την πάσα του Παλάσιος μέσα στη βολιώτικη περιοχή, ο Μακέντα, αν και αρχικά είχε πλάτη στο τέρμα, γύρισε, άλλαξε πόδι και με το αριστερό πλάσαρε εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για να γίνει το 1-0.

Γκολ αντίδρασης και ελπίδας

Στο δεύτερο μισό ο Βόλος ξεκίνησε με δυο αλλαγές, καθώς ο Ρομέρο αντικατέστησε τον τραυματία Πουρίτα και στη θέση του Μπαρτόλο πέρασε ο Φερνάντες που σκόραρε 10 λεπτά από την είσοδό του.

Αρχικά, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε γρήγορα δεύτερο γκολ. Στο 51’ ο Αλεξανδρόπουλος πίεσε έξω απο την περιοχή τον Τσοκάνη, τον υποχρέωσε σε λάθος, του έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ σκόραρε στο τετ-α-τετ με τον Κότνικ κάνοντας το 2-0.

Στο 56’ ο Βόλος πέτυχε αυτό που ήθελε με ένα ωραίο γκολ, που προήλθε από την ωραία συνεργασία των Φαν Βέερτ και Φερνάντες.

Ο Ολλανδός με «τακουνάκι» πάσαρε την μπάλα στον Ισπανό, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Διούδη, μειώνοντας 2-1 και επιτυγχάνοντας ένα πολύτιμο τέρμα για τη βολιώτικη ομάδα …

Στο 81’ υπήρξε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και φοβερή απόκρουση από τον Κότνικ, όταν μετά απο απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Βιτάλ, ο Σλοβένος γκολκίπερ του Βόλου εκτινάχθηκε και με το δεξί χέρι και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 86’ υπήρξε άστοχη κεφαλιά του Βοϊτκόφσκι, βγαίνοντας στην πλάτη του Κώτσιρα.

Το 2-1 έμεινε ως το τέλος και δίνει ελπίδες πρόκρισης στον Βόλο, στο δεύτερο ματς στο Πανθεσσαλικό, το τρίτο δεκαήμερο του μήνα…

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 20’ Μπαρτόλο, 31’ Τσοκάνης, 37’ Μαουρίσιο, 48’ Ρινέρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69’ Ρούμπεν Πέρεθ), Αϊτόρ (78’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος (78’ Βιτάλ), Μακέντα.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Γκιουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Τσοκάνης, Νίνης (74’ Αλεξ Σοάρες), Ρεγκατέν (83’ Ορόζ), Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Τερεζίου (63’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου