Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ανάκαμψη μέσω … “αιωνίων“ ψάχνει ο Βόλος

ανάκαμψη-μέσω-αιωνίων-ψάχνει-ο-βό-299447

Το αρνητικό αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, που έφερε την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο Πανθεσσαλικό, καλείται να διαχειριστεί ο Βόλος, αλλά σίγουρα σ’ αυτό δεν βοηθά το γεγονός ότι o επόμενος αντίπαλος στη Σούπερ Λιγκ 1 είναι ο πρωτοπόρος και πανίσχυρος Ολυμπιακός στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Κυριακή στις 15.00, ενώ ακολουθεί αμέσως μετά μεσοβδόμαδα (Τετάρτη 1/12) το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Επομένως, το σύνολο του Αμπασκάλ ψάχνει την ανάκαμψη μέσω … «αιωνίων», μην έχοντας την πολυτέλεια, τη στιγμή που βρίσκεται σε δύσκολη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση να έχει κάποιους πιο βατούς αντιπάλους, που θα τον βοηθούσαν περισσότερο να κάνει το come back.

Οι κυανέρυθροι μετά τη συγκομιδή μόλις δύο βαθμών στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, που τους έφεραν στην έκτη θέση της Σούπερ Λιγκ 1, μπορεί να συνεχίζουν να είναι μέσα στον στόχο τους, που είναι η εξάδα, αλλά δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι έχουν χάσει έδαφος και ότι η εικόνα τους δεν είναι αυτή των πρώτων παιχνιδιών, δείχνοντας ότι περνούν μία μίνι αγωνιστική κρίση.

Οι απουσίες βεβαίως παίζουν κι αυτές ως ένα βαθμό τον ρόλο τους και ειδικά αυτή του Πουρίτα, του οποίου το κενό έχει φανεί ιδιαίτερα, αφού ο Ρομέρο, που είναι στόπερ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του δεξιού μπακ, όπου παίζει κατ’ ανάγκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος. Κι αυτό γιατί όλοι οι παίκτες ήταν κάτω από τα στάνταρ τους την περασμένη Κυριακή.

Επομένως, άπαντες αναζητούν να παρουσιάσουν και πάλι τον καλό τους εαυτό και στην επόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, όσο δύσκολη κι αν είναι, η ομάδα του Αμπασκάλ πρέπει να δείξει ότι τουλάχιστον βγάζει αντίδραση ανεξαρτήτως αποτελέσματος και μία βελτιωμένη εικόνα.

Αυτό θα τη βοηθήσει στην επόμενη δυάδα αγώνων με Παναιτωλικό εντός και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος να ψάξει και για τη βαθμολογική ανάκαμψη κι αφού θα έχει προηγηθεί το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο οι παίκτες του Βόλου θέλουν να αποσπάσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει καλές πιθανότητες για τη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού.

Σίγουρα στο κυανέρυθρο στρατόπεδο γνωρίζουν ότι έκαναν τη χειρότερή τους εμφάνιση φέτος στο γήπεδό τους με τον ΟΦΗ, ειδικά στο κάκιστο πρώτο μέρος, έχοντας σοβαρά προβλήματα και στην ανάπτυξη, αλλά κυρίως στην άμυνα, εκεί όπου έχουν φτάσει τα 20 γκολ παθητικό, έχοντας τη χειρότερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος μαζί με τον Παναιτωλικό. Από την άλλη, δεν σκόραραν και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα φέτος, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που είχε βρει δίχτυα και στα εννέα πρώτα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 1.

Το αρνητικό ρεκόρ έδρας

Η ομάδα του Βόλου κατάφερε κάτι «εντυπωσιακό» ως τώρα στην έδρα της: ενώ κέρδισε τα τρία πρώτα παιχνίδια με Λαμία, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, έχασε τα τρία τελευταία, από ΑΕΚ, Άρη και ΟΦΗ, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ στη σύντομη ιστορία της ομάδας.

Ο ΟΦΗ επίσης για τους λάτρεις της στατιστικής δεν άφησε τον Βόλο να σκοράρει σε ένατο διαδοχικό παιχνίδι στο γήπεδό του, λαμβάνοντας υπόψη και τις περσινές διοργανώσεις, ενώ για έβδομο ματς στη σειρά, επεκτείνοντας και πέρσι, δεν έχει εμφανιστεί η ισοπαλία με γηπεδούχο τον Βόλο.

Δηλώθηκε να εκτίσει με Ολυμπιακό ο Φερνάντες

Ο Πάολο Φερνάντες δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Βόλου στην ήττα από τον ΟΦΗ, καθώς λόγω κάποιων ενοχλήσεων δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Μπήκε αλλαγή στις αρχές του δευτέρου μέρους αντικαθιστώντας τον αρνητικό Νίνη και δέχθηκε κίτρινη. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του την επόμενη αγωνιστική στο ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά την ερχόμενη Κυριακή (28/11 – 15:00).

Απ’ αυτό το παιχνίδι θα λείψουν και οι Γκρίλο και Μπαριέντος, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές στο ματς με τον Άρη.

Καλογήρου αντί Ξηροφώτου στην Κ19 του Βόλου

Η ΠΑΕ Βόλος ανακοίνωσε χθες τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή της Κ-19 Στέφανο Ξηροφώτο, στον οποίο ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Αντικαταστάτης του είναι ο Λευτέρης Καλογήρου, ο οποίος έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση χθες Δευτέρα. Μέχρι στιγμή η Κ19 του Βόλου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 είναι προτελευταία με έξι βαθμούς μετά από δέκα αγωνιστικές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου