Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αμπασκάλ: «Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στη 10η αγωνιστική»

αμπασκάλ-το-πρωτάθλημα-δεν-τελειώνε-301446

Στην έκτη θέση της Σούπερ Λιγκ έπεσε ο Βόλος μετά την 3η του σερί ήττα στο Πανθεσσαλικό, αυτή τη φορά από τον ΟΦΗ με 0-2 και σήμερα, αν στο ίδιο γήπεδο ο Παναθηναϊκός επικρατήσει της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας, θα τον φτάσει στη βαθμολογία.

Οι Βολιώτες είχαν ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι έως το 0-2 στο 50’ με γκολ του Τοράλ, που είχε ανοίξει το σκορ στο 12’ και μάλλον πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι που μέχρι εκείνο το σημείο το σκορ δεν είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού η κυριαρχία των Κρητικών ήταν ολοκληρωτική, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να έχει και τέσσερα δοκάρια στο πρώτο μέρος.

Ο Βόλος, που φαίνεται ότι περνά περίοδο αγωνιστικής κάμψης, έκανε τη χειρότερη εμφάνιση στην έδρα του, ενώ έμεινε για πέμπτο ματς χωρίς νίκη, έχοντας μαζέψει μόλις δύο βαθμούς στην τελευταία πεντάδα αγώνων, ενώ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχε 12 πόντους.

Οι δηλώσεις Αμπασκάλ

Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στάθηκε στο κακό πρώτο μέρος που πλήρωσε η ομάδα του, ενώ τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, καθώς τίποτα δεν τελειώνει στο πρωτάθλημα τη 10η αγωνιστική, ζητώντας από τους παίκτες του να έχουν πίστη στους εαυτούς τους. Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Τo μεγάλο μας λάθος ήταν πως στην πίεση των αντιπάλων δεν ανταποκριθήκαμε, όπως έπρεπε. Θα χώριζα το παιχνίδι σε δύο μέρη. Στο δεύτερο κάναμε τις ευκαιρίες, ήμασταν εμφανώς καλύτεροι, αλλά υπάρχει και το πρώτο που δεν ήμασταν καλοί».

Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει που μένει ο Βόλος για πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη, απάντησε: «Με ανησυχούν πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και να τα διορθώσουμε. Κάποια άλλα στοιχεία βέβαια πρέπει να τα έχεις και μέσα σου. Δεν είμαι τόσο ανήσυχος, γιατί ξέρω τις δυνατότητες της ομάδας. Ξέραμε με ποιον αντίπαλο παίζαμε που δεν σου αφήνει χώρους και απλά δε λειτουργήσαμε, όπως έπρεπε. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στη 10η αγωνιστική, δεν κρίνονται όλα εδώ, είναι μαραθώνιος, έχει παιχνίδια που αξίζεις και δεν κερδίζεις και το αντίθετο. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε και να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Νιόπλιας: «Στην αρχή

μας είχαν τελειωμένους»

Ο ΟΦΗ έφτασε στην 5η θέση της βαθμολογίας με το διπλό στο Πανθεσσαλικό και συνεχίζει το αήττητο σερί του, διευρύνοντάς το στα πέντε ματς. Οι Κρητικοί στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν συγκεντρώσει 11 βαθμούς και ο προπονητής τους, Νίκος Νιόπλιας, δε θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

Μετά τη λήξη του σαββατιάτικου παιχνιδιού ο 56χρονος τεχνικός σχολίασε αν βοήθησαν στη νίκη επί του Βόλου τα δύο γρήγορα γκολ του ΟΦΗ: «Το γκολ είναι πάντοτε σημαντικό, είτε μπει στην αρχή είτε μπει στο τέλος ενός αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά, καθώς για 70 λεπτά κάναμε ένα φοβερό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να το έχουμε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Μετά το 70’ έρχεται αυτή η λογική να το κρατήσουμε, έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές.

Με προβληματίζει ότι, όπως και κόντρα στη Λαμία, κάναμε πολλές αλλαγές, αλλά δεν αποκτήσαμε σταθερότητα πίσω. Το θέμα όμως είναι πως παίξαμε πάρα πολύ καλά σήμερα. Και ο Βόλος είναι μία πολύ καλή ομάδα, θα σου κάνει ευκαιρίες. Κερδίσαμε δίκαια και με καλό ποδόσφαιρο».

Οσο για το αν αναθεωρεί τους στόχους όσο συνεχίζει αήττητος ο ΟΦΗ, ανέφερε: «Το καλοκαίρι, όταν ξεκινήσαμε, ήμασταν μέσα στη μίρλα, όλοι μας είχανε τελειωμένους. Μας πειράζει που το έλεγαν και δικοί μας φίλαθλοι.

Εμείς από τον κόσμο μας θέλουμε να μας πιστεύει. Αν δεν παίξουμε κάποια στιγμή καλά να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος, αλλά όχι από την αρχή και με βάση τα φιλικά παιχνίδια, τα οποία εμείς οι προπονητές τα βλέπουμε διαφορετικά. Φαντάζεστε την ομάδα, όταν έρθει ο Ντε Γκούσμαν, ο Νέιρα, όταν θα γίνει καλύτερος ο Ναμπί και θα μπουν ο Γιάννου, ο Τσιλιαννίδης; Εχουμε πολύ καλό ρόστερ, απλώς έτυχε αυτή η αναθεματισμένη περσινή χρονιά. Είμαστε πλέον καλύτερα και το βλέπετε όλοι σας».

Τσοκάνης: «Δεν είμαστε

η ομάδα των πρώτων

αγωνιστικών»

Η κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος με τον ΟΦΗ έχει προβληματίσει τους παίκτες του Βόλου και ένας απ’ αυτούς είναι ο αρχηγός Τάσος Τσοκάνης που στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στους λόγους που έφεραν ακόμα μία ήττα στο Πανθεσσαλικό. Ο 30χρονος αμυντικός μέσος επισήμανε: «Ολοι είμαστε απογοητευμένοι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι, δεν βγάλαμε αυτοματισμούς, είχαμε κακά σημεία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί ξεκινάει ένας κύκλος με δύσκολα παιχνίδια.

Φάνηκε ότι η ομάδα δεν ήταν αυτή που έδειξε τις πρώτες αγωνιστικές. Σήμερα δεν μπορούσαμε να το βγάλουμε στο γήπεδο. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα, να συνεχίσουμε, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα ο πρώτος γύρος.

Δεν μπορούμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, άλλο που εμείς θέλουμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες, γιατί τις χρειαζόμαστε.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Είμαστε 25 παίκτες που μαζί με τους προπονητές πρέπει να δούμε τι φταίει, να δουλέψουμε και να τα αλλάξουμε».

Ισοπαλία για την Κ19

Προχθές Σάββατο η Κ19 του Βόλου στο ΕΑΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον ΟΦΗ, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 33’ με τον Λαμάι, ενώ με τον ίδιο τρόπο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ακριβόπουλο, που ήταν πιο εύστοχος. Στο 63’οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Θεοδοσουλάκη, παρότι έπαιζαν με δέκα από το 60’.

Η Κ17 του Βόλου υπέστη βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας με 5-1. Τα γκολ πέτυχαν για τους νικητές οι Βλέτσας (2), Ζωγράφος, Λυκόπουλος και Τσαλούκας και για τον Βόλο ο Τζαφέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου