Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τρίτη σερί ήττα για τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, 0-2 από τον ΟΦΗ

τρίτη-σερί-ήττα-για-τον-βόλο-στο-πανθεσ-303159

Ο Βόλος, όχι μόνο συνέχισε χωρίς νίκη για πέμπτο σερί ματς στη Σούπερ Λιγκ 1, αλλά ηττήθηκε στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο Πανθεσσαλικό με 0-2 από τον ΟΦΗ για την 10η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μάλιστα αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα στο γήπεδό τους για τους κυανέρυθρους (προηγήθηκαν αυτές από ΑΕΚ και Αρη) και είχε ως συνέπεια να τους ξεπεράσει ο ΟΦΗ στη βαθμολογία. Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τοράλ, που βρήκε δίχτυα μία με το αριστερό και μία με το δεξί πόδι στο 12’ και το 50’ με φοβερές εκτελέσεις.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στο τέρμα, ενώ δεξί μπακ ήταν για μία ακόμη φορά ο Ρομέρο, αφού ο Πουρίτα, παρότι μπήκε στην αποστολή, δεν ήταν έτοιμος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Γκιουλέν και Ρινέρ, ενώ ο Φεράρι τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Τσοκάνης, Ορός και Νίνης, ενώ στα άκρα στο 4-3-3 του Αμπασκάλ ήταν οι Μπαρτόλο και Ρεγκατίν με φορ τον Φαν Βέερτ.

Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε ο ΟΦΗ. Ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαρινάκη, Βούρο, Πασαλίδη, Μπαλογιάννη με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα. Ο Μεγιάδο ήταν ο κλασικός αμυντικός χαφ, με τους Γκαγιέγος και Τοράλ εσωτερικούς μέσους, ενώ τον φορ Φαν Ντούινεν βοηθούσαν από τα πλάγια οι Λάμπρου (αριστερά) και Καμάου (δεξιά).

Μπήκε πολύ δυνατά ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά και έχασε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί. Η πρώτη απειλή των Κρητικών ήρθε στο 5’, με τον Τοράλ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Λάμπρου στο πίσω δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά, που έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 7’ο ίδιος παίκτης έκανε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια, συγκλίνοντας από τα αριστερά στον άξονα κα από το ημικύκλιο με μόνο αντίπαλο τον Κλέιμαν έκανε το σουτ, αλλά ο Ισραηλινός πορτιέρε εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 8’και μετά την εκτέλεση στο κόρνερ ο ΟΦΗ είχε διπλό δοκάρι, αρχικά σε κεφαλιά του Πασαλίδη και στην εξέλιξη της φάσης σε σουτ του Μεγιάδο.

Ακολούθως και στο 9’ο Ορός στην πρώτη αντίδραση του Βόλου εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Βάτερμαν στην αριστερή του γωνία παραχώρησε κόρνερ, για να έρθει στο 12’ το 0-1 με φοβερή εκτέλεση του Τοράλ με πλασαριστό αριστερό σουτ εντός περιοχής, που πήγε λίγο κάτω από το δεξί παραθυράκι.

Από την άλλη στο 17’ο Λάμπρου είχε με σουτ νέο δοκάρι και στην επαναφορά σε κενή εστία ο Καμάου … κατόρθωσε να αστοχήσει. Στη συνέχεια και στο 29’ ο Μπαλογιάννης με σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Κλέιμαν να πέσει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ στο 35’ο ίδιος παίκτης σέντραρε και Φαν Ντούινεν με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πάνω στον Κλέιμαν που μπλόκαρε.

Τα δοκάρια δεν είχαν σταματημό και στο 38’ καταγράφηκε το τέταρτο δοκάρι του ΟΦΗ στο ματς. Οι Κρητικοί άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα και ο Τοράλ, που ήταν ο τελικός αποδέκτης σούταρε μέσα από την περιοχή και είδε την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ανήκε στον Βόλο, χωρίς όμως να είναι κλασική, όταν στο 45’, ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα στην περιοχή στο κόρνερ του Νίνη, εκείνος έβγαλε στο ύψος της περιοχής για τον Ρεγκατέν, που σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο κόρνερ.

Εγινε νωρίς το 0-2

Στο δεύτερο μέρος ήρθε νωρίς το 0-2 για τον ΟΦΗ, που έθεσε τις βάσεις της επιτυχίας του. Ο Τοράλ είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή σε ασθενή απόκρουση της άμυνας σε σέντρα του Μαρινάκη και με δυνατό δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Βόλος μπορεί να μην τα παράτησε, αλλά όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μένοντας για πρώτη φορά στο μηδέν στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ πριν το χθεσινό ματς ήταν η μοναδικό ομάδα που είχε βρει δίχτυα σε όλους της τους αγώνες.

Στο 57’ την κοντινή κεφαλιά του Μπαρτόλο απέκρουσε ο Βάτερμαν στην κλειστή δεξιά του γωνία, ενώ στο 68’από κεφαλιά-γύρισμα εντός μικρής περιοχής του Ρομέρο υπήρξε σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ, με τον Πασαλίδη να διώχνει, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 76’ ο Φαν Βέερτ είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα του Φεράρι, ενώ ο Ολλανδός απείλησε ξανά με το κεφάλι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή στο 82’, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Νέα κεφαλιά του Φαν Βέερτ στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Ρεγκατέν από τα αριστερά απέκρουσε ο Βάτερμαν στο 88’, ενώ αμέσως μετά κόντραρε το σουτ του Μπαρτόλο και πέρασε κόρνερ. Τέλος, στο 91’το πλασέ του Τερεζίου σε πάσα του Ροσέρο πήγε πάνω στα πόδια του Σελίμοβιτς και απομακρύνθηκε με το 0-2 να μένει ως τη λήξη.

ΒΟΛΟΣ (Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκουλέν (87’ Τερεζίου), Ρινέρ, Φεράρι, Ορόζ (79’ Ροσέρο), Τσοκάνης, Νίνης (46’ Φερνάντες), Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.
ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (72’ Διαμαντής), Μπαλογιάννης, Τοράλ (78’ Σελίμοβιτς), Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Καμάου (65’ Γρίβας), Φαν Ντάινεν (78’ Καστάινιος), Λάμπρου (78’ Στάικος).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σήμερα

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης

(17:15, Cosmote Sport 2)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

(19:30, Cosmote Sport 1)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

(19:30, Novasports Prime)

Αύριο

Λαμία-Παναθηναϊκός

(18:00, Cosmote Sport 1)

Στο Πανθεσσαλικό

το Λαμία-Παναθηναϊκός

Η αναμέτρηση της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό (22/10, 18:00, COSMOTE Sport 1) εκτός από ώρα άλλαξε και έδρα, καθώς θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ Λαμίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου