Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Παναγιωτόπουλος: «Αθώωση για τα επεισόδια, τιμωρία για την είσοδο Μπέου»

παναγιωτόπουλος-αθώωση-για-τα-επεισ-308447

Σε τοποθέτησή του για την ποινή που επιβλήθηκε για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Αρη στο Πανθεσσαλικό, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, Μάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Η Ωρα του Βόλου» στην TRT ότι η χρηματική ποινή των 21.000 ευρώ αφορά στην είσοδο του Αχιλλέα Μπέου στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για δεδικασμένο πλέον που ευνοεί τις μεγάλες ομάδες, καθώς θα μπαίνουν οι οπαδοί τους στα εκτός έδρας ματς χωρίς εισιτήρια, θα προκαλούν επεισόδια και θα πληρώνουν μόνο πρόστιμο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Στην πραγματικότητα ο Βόλος απαλλάχθηκε σε ό,τι έχει να κάνει με τα επεισόδια και τιμωρήθηκε για το γεγονός ότι την ώρα της διακοπής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο πρόεδρος της ομάδας, Αχιλλέας Μπέος. Γι’ αυτό επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο στον Βόλο, για την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου, χωρίς να επιτρέπεται βάσει κανονισμών. Βέβαια, αυτό είναι αστείο και να το συζητάμε, γιατί ο πρόεδρος δεν μπήκε στο γήπεδο για να κάνει επεισόδια, αλλά για να βρεθεί μία λύση. Είναι ο άνθρωπος, που έδωσε τη λύση, γιατί ζήτησε από την αστυνομία κάτι το πολύ απλό, να ανοίξει το πέταλο και να μπουν εκεί οι οπαδοί του Αρη. Κάπου εκεί τελείωσαν τα επεισόδια. Αρα για τα επεισόδια ο Βόλος πρέπει να θεωρείται δικαιωμένος, γιατί απαλλάχθηκε.

Από κει και πέρα γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι ο Αρης, οι οπαδοί του οποίου προκάλεσαν τα επεισόδια, τιμωρήθηκε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ. Δηλαδή αυτή τη στιγμή η αθλητική δικαιοσύνη λέει ξεκάθαρα στις μεγάλες ομάδες, που έχουν και τους πολλούς οπαδούς, «πηγαίνετε σε όποιο γήπεδο θέλετε, σπάστε τα, μπείτε μέσα χωρίς εισιτήριο, κάντε επεισόδια και θα πληρώσετε 50.000 ευρώ. Πηγαίνετε στα Γιάννενα, στην Τρίπολη, στη Λαμία, όπου θέλετε, κάντε επεισόδια και θα σας επιβληθεί πρόστιμο».

Υπάρχει πλέον δεδικασμένο, που χρήζει μεγάλης συζήτησης. Αν αύριο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού πάνε σε οποιοδήποτε γήπεδο και ακολουθήσουν την ίδια τακτική με τους οπαδούς του Αρη, θα τιμωρηθούν μόνο με πρόστιμο.

Πρέπει να αλλάξει η διάταξη, που λέει ότι σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν πάρει επισήμως εισιτήρια, τότε την ευθύνη την έχει η γηπεδούχος. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τι θα μπορούσε να κάνει ο Βόλος, για να μην τιμωρηθεί; Να βάλει τα… τανκς μπροστά από τις εισόδους, για να μην περάσουν οι οπαδοί του Αρη;

Ο Αρης ακολούθησε μία υπερασπιστική γραμμή που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα, αλλά είναι λογικό και θεμιτό. Κάτι έπρεπε να πουν. Μπράβο τους που δικαιώθηκαν. Αλλά η απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο, που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Στον δεύτερο γύρο έχουμε ματς με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό. Θα έρθουν λοιπόν 100 οπαδοί κάθε ομάδας, θα σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας, θα μπουν μέσα και θα τιμωρηθούν με πρόστιμο. Δεν είναι θέμα μόνο του Βόλου, αλλά κάθε μικρομεσαίας ομάδας.

Αν δεν αλλάξει η διάταξη ότι την ευθύνη την έχει η γηπεδούχος ομάδα, αν οι φιλοξενούμενοι δεν πάρουν επισήμως εισιτήρια, ευνοούνται οι μεγάλες ομάδες. Πού αποσκοπεί όλο αυτό το σκηνικό;

Στο ματς με τον Αρη υπήρχαν και φίλαθλοι του Βόλου που δεν πήραν εισιτήρια. Τους στερήσαμε τη δυνατότητα να το κάνουν, γιατί κλείσαμε τα εκδοτήρια στις 10.30 το πρωί, επειδή κάποιοι οπαδοί του Αρη ήθελαν να έρθουν στο γήπεδο, τη στιγμή που απαγορεύεται. Δηλαδή πού θα καταλήξουμε; Να μπαίνουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν εισιτήρια διαρκείας, για να μην τιμωρηθούν ο Βόλος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα; Είναι σωστό και λογικό αυτό; Για τον Βόλο και το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι υπέρογκο. Ο Βόλος θα πληρώσει 21.000 ευρώ, επειδή ο πρόεδρός του μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, για να βρεθεί λύση και να αποτραπούν χειρότερες καταστάσεις. Το διευκρινίζω ότι ο Βόλος δεν τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο για τα επεισόδια, αλλά αθωώθηκε.

Δεν θα κρίνω την αστυνομία, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την είσοδο των 300-400 οπαδών του Αρη, οι οποίοι πηδούσαν τις… μάντρες και έμπαιναν μέσα. Αν είχε γίνει αυτό, θα είχαμε στο Πανθεσσαλικό 100-150 φιλάθλους του Αρη, που θα είχαν πάρει εισιτήρια και θα είχαν αποτραπεί τα επεισόδια. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρίνω την αστυνομία και πιθανόν να μην ήταν δυνατόν γι’ αυτήν να αποτρέψει τα επεισόδια. Αλλά ήταν δική της δουλειά κι όχι δουλειά της ΠΑΕ Βόλος. Να σημειώσω επίσης ότι ένα παιχνίδι που διακόπτεται για μία ώρα δεν ξεκινά ξανά.

Η ζωή πάντως συνεχίζεται, έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες. Εχουμε τέσσερα ματς να κερδίσουμε, αλλά βγάλαμε αυτό το διάστημα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου