Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Επιστροφή στις επιτυχίες το ζητούμενο για τον Βόλο

επιστροφή-στις-επιτυχίες-το-ζητούμεν-309865

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση αυτήν την εβδομάδα για τον Βόλο, που το Σάββατο 20/11 στις 15:00 θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τον ΟΦΗ και στόχος για τη βολιώτικη ομάδα, που έχει 4 αγώνες χωρίς νίκη, θέλει 4 αγώνες για να ολοκληρώσει τον α’ γύρο και παραμένει στην 4η θέση, είναι η επιστροφή στις επιτυχίες.

Το Σάββατο για τη 10η αγωνιστική στη Super League 1 ο Βόλος θα παίξει στο Πανθεσσαλικό με τον ΟΦΗ, που απέχει πλέον 2 βαθμούς από τη βολιώτικη ομάδα και δεν έχει ήττα εκτός έδρας (1-3-0) και προετοιμάζεται έχοντας και προβλήματα που προέκυψαν από το τελευταίο επεισοδιακό ματς με τον Αρη (1-2).

Υπήρξε η τιμωρία για τρεις αγωνιστικές, που επιβλήθηκε στους Φαούστο Γκρίλο και Ζαν Μπαριέντος για τα όσα έγιναν στη διακοπή του αγώνα Βόλος-Αρης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και οι δυο αυτοί παίκτες δεν θα είναι στη διάθεση του Ισπανού προπονητή Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Ο Αργεντινός Γκρίλο που είχε συμμετοχή και στα 9 ματς και ο Ουρουγουανός Μπαριέντος που έπαιξε σε 6 αγώνες θα χάσουν τα τρία προσεχή παιχνίδια του Βόλου, με ΟΦΗ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και Παναιτωλικό εντός έδρας, εκτός αν πιο πριν εκτίσουν σε αγώνα κυπέλλου ή υπάρξει μείωση της ποινής.

Για το σαββατιάτικο ματς στον Βόλο περιμένουν την ετοιμότητα του Αντριέν Ρεγκατέν αλλά και την επιστροφή του Εμιλιάνο Πουρίτα, ενώ από αύριο θα επιστρέψει στις προπονήσεις και ο Αλέξανδρος Τερεζίου, που σήμερα έχει υποχρέωση με την Εθνική Ελπίδων στο παιχνίδι κόντρα στην Ισλανδία στην Τρίπολη.

Ο Βόλος, παρ’ ότι στην τρίτη του χρονιά στη Super League 1 στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια δεν έχει νίκη, συνεχίζει να παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας, είναι η μόνη ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς και θέλει με επιστροφή στις νίκες να μείνει στις υψηλές θέσεις,

Ως το τέλος του α’ γύρου απομένουν 4 αγωνιστικές και ο Βόλος έχει δυο ματς στο Πανθεσσαλικό και δύο εκτός έδρας στον Πειραιά και τα Γιάννενα.

Τα ματς που απομένουν ώς το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος είναι:

10η (Σάββατο 20/11-15:00)

Βόλος-ΟΦΗ

11η (Κυριακή 28/11-15:00)

Ολυμπιακός-Βόλος

12η (Σάββατο 4/12-17:15)

Βόλος-Παναιτωλικός

και 13η (Σάββατο 11/12-17:15)

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος.

Τα μέχρι τώρα δείγματα της βολιώτικης ομάδας είναι θετικά και η είσοδος στα playoffs τη σεζόν που διανύουμε δεν είναι υπέρβαση, αλλά στόχος της ομάδας που θέλει κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα παραπάνω και το δείχνει με την απόδοσή της στο γήπεδο. Μετά από εννέα αγωνιστικές το πρόσημο στην πορεία της ομάδας στο ξεκίνημα είναι θετικό κατακτώντας 14 βαθμούς, παίζοντας πάντα με το επιθετικό στιλ που τη χαρακτηρίζει.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Βόλου είναι η άρνησή του να χάσει και αυτό είναι το στοιχείο που κρατάνε και οι άνθρωποι της ομάδας, θέλοντας να δουν ανάλογη συνέχεια και συνέπεια στο υπόλοιπο της σεζόν. Με εξαίρεση τη βαριά ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, ο Βόλος έχει ανταποκριθεί σε αυτό το κομμάτι και γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται με το σπαθί του στην εξάδα τη δεδομένη στιγμή. Καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι δύο αγωνιστικές αργότερα γύρισε από το 4-1 στο 4-4 το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ τόσο απέναντι στην ΑΕΚ, όσο και απέναντι στον Αρη ο Βόλος ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός.

Πάντως οι άνθρωποι του Βόλου δεν επαναπαύονται, έχοντας μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα τη φετινή σεζόν. Γι’ αυτό είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα και την έως τώρα συγκομιδή, αλλά εκτιμούν ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν ακόμα καλύτερα, δείγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει στο σύνολο που έχει δημιουργηθεί.

Στον απολογισμό των εννέα πρώτων αγωνιστικών, ένα επίσης σημείο «κλειδί», που ίσως παίξει ρόλο και στην πορεία του Βόλου στη συνέχεια, είναι τα αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες με ίδιους στόχους με αυτόν ή με ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Ιωνικό, ο Βόλος έχει πάρει τρίποντα σε όλα τα άλλα ματς τέτοιου χαρακτήρα, κάτι στο οποίο αν φανεί συνεπής στην πορεία θα του δώσει το πάνω χέρι για τον στόχο της εξάδας.

Φυσικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε στον Ιανουάριο, όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στον Βόλο θα αρχίσουν να τα βάζουν κάτω και να καταστρώνουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα πλήρες ρόστερ, όμως για να διατηρηθεί ο πήχης ψηλά, κρίνεται απαραίτητο να γίνουν συγκεκριμένες προσθήκες για την επίτευξη των στόχων και θεωρείται πως ήδη έχουν γίνει κινήσεις για δύο με τρεις προσθήκες.

Επέστρεψε ο Ντε Γκούζμαν στον ΟΦΗ

Με τον Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν να προπονείται κανονικά έγινε η προπόνηση του ΟΦΗ χθες το πρωί στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, με την οποία άρχισε η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου (20/11) με τον Βόλο.

Δεν προπονήθηκαν πάντως οι Φιορίν Ντουρμισάι, Χουάν Νέιρα, Αμπντούλ Γουές και Κώστας Γιαννούλης, αλλά και οι διεθνείς Ντεβί Επασί, Βαχίντ Σελίμοβιτς, Απόστολος Διαμαντής και Φρίξος Γρίβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου