Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Η σκέψη πλέον στον επόμενο αγώνα για τον Βόλο

η-σκέψη-πλέον-στον-επόμενο-αγώνα-για-το-313285

Μετά την «περιπέτεια» του Βόλου με τα επεισόδια, που προκάλεσαν την περασμένη Κυριακή οι οπαδοί του Άρη, οι οποίοι απρόσκλητοι εισέβαλαν βίαια στο Πανθεσσαλικό, στη βολιώτικη ομάδα, που θέλει να ξεχωρίζει μόνο για τις επιδόσεις της στο γήπεδο και να «ακούγεται» για το καλό ποδόσφαιρο που παίζει, η σκέψη πλέον είναι στο επόμενο ματς (το Σάββατο 20/11 με τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό) και στην επιστροφή στις νίκες.

Ως γνωστόν με βαρύ πρόστιμο, αλλά χωρίς όμως ποινή έδρας, τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή Βόλος και Άρης για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Θεσσαλονικείς στο Πανθεσσαλικό την προηγούμενη Κυριακή, όμως για την ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ το τελευταίο αυτό ματς προκαλεί προβλήματα για τη συνέχεια! Κι αυτό γιατί τρεις αγωνιστικές ήταν η τιμωρία που επιβλήθηκε στους Φάουστο Γκρίλο και Ζαν Μπαριέντος για τα όσα έγιναν στη διακοπή του αγώνα Βόλος-Άρης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και γράφηκαν στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Καραντώνη.

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Βόλου τιμωρήθηκαν βάσει του άρθρου 10 του πειθαρχικού κώδικα, που αναφέρεται σε βιαιοπραγία, σύμφωνα με όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Ημαθιώτης ρέφερι.

Συνεπώς, οι Γκρίλο και Μπαριέντος χάνουν τα τρία προσεχή παιχνίδια του Βόλου, με ΟΦΗ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός), εκτός αν πιο πριν εκτίσουν σε αγώνα Κυπέλλου ή υπάρξει μείωση της ποινής.

Για το επόμενο ματς με τον ΟΦΗ ο Ισπανός προπονητής του Βόλου Γκιγιέρμο Αμπασκάλ περιμένει την επιστροφή του Εμιλιάνο Πουρίτα, αλλά και να αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας ο 30χρονος μεσοεπιθετικός Αντριέν Ρεγκατέν, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση την περασμένη Κυριακή, με τον τραυματισμό του, ωστόσο, να μην εμπνέει ανησυχία, μια και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα είναι έτοιμος για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ.

Οσον αφορά στον Πουρίτα, που έμεινε εκτός με θλάση μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, εκτιμάται ότι κι αυτός θα μπορεί πιθανότατα να υπολογίζεται κανονικά από τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ για το ερχόμενο Σάββατο. Η παρουσία και των δύο κρίνεται σημαντική, καθώς με τους Γκρίλο και Μπαριέντος να τίθενται εκτός λόγω τιμωρίας για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές, δεν υπάρχει… χώρος για παραπάνω απώλειες.

Από την Τετάρτη θα επιστρέψει στις προπονήσεις και ο Αλέξανδρος Τερεζίου, που έπαιξε 35 λεπτά στο ματς της Εθνικής Ελπίδων με τη Λευκορωσία και έχει υποχρέωση και την Τρίτη με παιχνίδι κόντρα στην Ισλανδία στην Τρίπολη.

Από την 4η θέση

Φέτος ο Βόλος έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του στη Super League 1 και παρά το γεγονός ότι στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια δεν έχει νίκη συνεχίζει να παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ είναι η μόνη ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς. Τη φετινή περίοδο οι έως τώρα αγώνες του είναι:

12/9/21: Βόλος-Λαμία 2-1

(8’ Μπαρτόλο, 41’ Φαν Βέερτ-52’ Τιρόνε)

19/9/21: Απόλλων -Βόλος 1-3

(65’ Ιωαννίδης-4’ Φερνάντες, 49’ Φαν Βερτ, 63’ Μπαρτόλο)

23/9/21: Βόλος-Ατρόμητος 3-0

(59’ Ροσέρο, 88’ πεν. Φαν Βερτ, 90’ Τερεζίου)

26/9/21: Παναθηναϊκός-Βόλος 5-1

(3’, 69’ Καρλίτος, 4’ Ιωαννίδης, 33’ Χατζηγιοβάνης, 44’ πεν. Ματέους Βιτάλ-58’ Γκιουλέν)

2/10/21: Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 2-1

(18’ πεν. Φαν Βέερτ, 79’ Φεράρι-85’ Σονί)

17/10/21: ΠΑΟΚ-Βόλος 4-4

(24’ αυτογκόλ Γκρίλο, 30’ Άκπομ, 32’, 42’ Ζίβκοβιτς-14’ Φαν Βεερτ, 54’ Μπαρτόλο, 62’ Ροσέρο, 82’Ρινέρ)

24/10/21: Βόλος-ΑΕΚ 1-3

(79’ αυτογκόλ Βράνιες-42’ Ανσαριφάρντ, 45’ Τσούμπερ. 90’ Χατζησαφί)

1/11/21: Ιωνικός-Βόλος 1-1

(52’ Βαφέας-86’ Όρος)

7/11/21: Βόλος-Άρης 1-2

(48’ Όρος-35’ Εντιαγιέ, 46’ Ματέο Γκαρσία)

Ο Βόλος με 14 βαθμούς κατέχει την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Μέσα στον Νοέμβρη ο Βόλος θα δώσει άλλα δυο ματς μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Οι αγώνες του Νοεμβρίου είναι:

10η αγωνιστική (ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11-15:00)

Βόλος-ΟΦΗ

11η αγωνιστική (ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11-15:00)

Ολυμπιακός Π.- Βόλος

Ο Βόλος έχει 6 στους 66 ποδοσφαιριστές που έχουν ώς τώρα συμμετοχή και στα εννέα παιχνίδια της σεζόν, με τον Γκρίλο που αποβλήθηκε την περασμένη Κυριακή να χάνει το ρεκόρ του, αφού δεν είχε χάσει και λεπτό. Οι άλλοι 5 ποδοσφαιριστές του Βόλου με συμμετοχή σε όλα τα ματς είναι οι Τάσος Τσοκάνης, Αντριάν Ρεγκατέν, Τομ Φαν Βέερτ, Φράνκο Ρομέρο και Χούλιαν Μπαρτόλο.

Χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι μόνον οι Συμεών Παπαδόπουλος, Παύλος Λογαράς, ενώ ο Πολωνός Γιάκουμπ Κούζντρα και ο Δημήτρης Μεταξάς έχουν συμμετοχή μόνο στο Κύπελλο. Το γεγονός πάντως ότι ο Κούζντρα δεν ήταν στην αποστολή σε δυο ματς, που δεν υπήρχε άλλο κλασικό δεξί μπακ, ερμηνεύεται πως ο Πολωνός πιθανόν στα μέσα της σεζόν μπορεί να αποτελέσει παρελθόν.

Νέα σενάρια για Φεράρι

Σε κάθε διακοπή και σε κάθε μεταγραφική περίοδο τελικά υπάρχουν σενάρια για τον Φεράρι που πάντως συνεχίζει για τρίτη χρονιά στον Βόλο! Στον Παναθηναϊκό με φόντο το χειμερινό παζάρι, σκοπεύουν να επανεξετάσουν την περίπτωση του Φράνκο Φεράρι.

Το «Τριφύλλι» κινήθηκε για την απόκτηση του Αργεντινού αριστερού πλάγιου αμυντικού του Βόλου λίγο πριν απ’ το φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ολοκληρώσει τη μετακόμισή του στο Κορωπί.

«Αγκάθι» για το deal δεν αποτέλεσε το buy out των 350.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του 29χρονου ποδοσφαιριστή.

Στην ομάδα του Βόλου δεν είχαν σε εκείνο το τάιμινγκ στη διάθεσή τους τα εύλογα χρονικά περιθώρια, ούτως ώστε να ψαχτούν για την εύρεση ενός ικανού αντικαταστάτη του Φεράρι και συν τοις άλλοις δεν δελεάστηκαν από την περίπτωση του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, που έριξε στο τραπέζι ο Παναθηναϊκός.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βόλος κρατά σταντ μπάι τον «αντι-Φεράρι», τον οποίο έχουν ήδη εντοπίσει και θα ενεργοποιήσουν τη συμφωνία μαζί του αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση πώλησης του βασικού αριστερού μπακ της ομάδας στο χειμερινό παζάρι.

Περιμένει και Κύπελλο

Τον αντίπαλό του στο Κύπελλο θα περιμένει ο Βόλος, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη (18/11, 12.00) θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΟ η κλήρωση τη 6ης φάσης του θεσμού.

Στην 6η φάση από τη Super League Interwetten εκτός του Βόλου συμμετέχουν οι ΑΕΚ, Αρης, Ιωνικός, Λαμία, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, από τη Super League 2 οι ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου, Κηφισιά και από τη Γ’ Εθνική ο Άγιος Νικόλαος.

Οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που αποκλείστηκαν στην 5η φάση είναι οι Ατρόμητος, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης.

Στη φάση των «16» οι αγώνες είναι διπλοί και τα πρώτα ματς εκτός απροόπτου θα διεξαχθούν 30/11 και 1-2/12, ενώ οι ρεβάνς 21-22-23/12.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου