Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Δεν είχαμε πρόβλημα να φιλοξενήσουμε τους Αρειανούς»

δεν-είχαμε-πρόβλημα-να-φιλοξενήσουμ-319298

Το ματς Βόλος-Αρης στιγματίστηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, κάτι που οδήγησε στην παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα για όλα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο κ. Σπυρόπουλος σκοπεύει να φτάσει σε βάθος την υπόθεση, καθώς δεν θα εξετάσει μόνο το θέμα των επεισοδίων στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αλλά και το κατά πόσο τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον Covid-19.

Τα στοιχεία που θα λάβει σοβαρά υπόψιν του, θα προέρχονται τόσο από τις εκθέσεις όλων των αρμοδίων οργάνων (παρατηρητής, αστυνομία) αλλά και από το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει από τις κάμερες του γηπέδου.

Επίσης, θα ελεγχθεί το κατά πόσο οι οπαδοί του Άρη είχαν αγοράσει εισιτήρια και αν ευσταθούν οι καταγγελίες πως η ΠΑΕ Βόλος κλείδωσε τις πόρτες, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Super 3.

«Δεν είχαμε πρόβλημα

να φιλοξενήσουμε

τους φιλάθλους του Αρη»

Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ Βόλος τονίζει ότι η Αστυνομία δε δεχόταν να ανοίξει το πέταλο, γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να κλείσουν τα εκδοτήρια στις 11 το πρωί της Κυριακής, αφού είχε προβλεφθεί, ότι αν αγόραζαν οι φίλοι του Αρη εισιτήρια, θα πήγαιναν στη σκεπαστή, κάτι που θα προκαλούσε επεισόδια. Αυτά, πάντως, τελικά δεν αποφεύχθηκαν λόγω της εισβολής των οπαδών του Αρη, πιθανότατα χωρίς εισιτήρια.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» στην TRT ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, Μάνος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι ανήκουστο να μην μπορούμε να συζητούμε για ποδόσφαιρο, αλλά για επεισόδια με μάχες σώμα με σώμα σε ένα γήπεδο 23.000 θέσεων, που είχε 1.500 άτομα στις εξέδρες, με την αστυνομία να μην μπορεί να ελέγξει έναν τόσο μικρό αριθμό οπαδών του Αρη, που δημιούργησε πρόβλημα.

Δε γίνεται να μην έχει κάποιος την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Τα μισά, για να μην πω όλα, απ’ όσα λέει η Σούπερ 3 είναι εκτός πραγματικότητας. Η ΠΑΕ Βόλος δεν πούλησε 700 εισιτήρια στους οπαδούς του Αρη. Τα εκδοτήρια έκλεισαν στις 11 το πρωί της Κυριακής, άρα αυτό που λέγεται ότι έκλεισαν στις 14.30 το διαψεύδω κατηγορηματικά. Στις 11 εμφανίστηκαν στο Πανθεσσαλικό 100-120 φίλαθλοι του Αρη με διακριτικά και δόθηκε εντολή να κλείσουν τα εκδοτήρια, για να αποφευχθούν τα επεισόδια, γιατί η αστυνομία δε δεχόταν να ανοίξει το πέταλο. Γιατί πού θα πήγαιναν οι φίλαθλοι του Αρη; Μέσα στη σκεπαστή; Τι θα γινόταν, αν πήγαιναν εκεί; Γι’ αυτό δώσαμε εντολή να κλείσουν τα εκδοτήρια και υπήρχαν και φίλαθλοι του Βόλου που δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριό τους. Όσοι πρόλαβαν πήραν. Η ΠΑΕ Βόλος δεν είχε πρόβλημα να φιλοξενήσει τους φίλους του Αρη στην τελική. Το έχει κάνει και στο παρελθόν».

4 ματς χωρίς νίκη, αλλά … 4ος

Μπορεί ο Βόλος να μην έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, χάνοντας από ΑΕΚ και Αρη στο Πανθεσσαλικό και φέρνοντας ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Ιωνικό εκτός έδρας, αλλά παρά τη φτωχή συγκομιδή των δύο βαθμών αυτό το διάστημα, οι δώδεκα πόντοι που πήραν οι κυανέρυθροι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές τους βοηθούν, ώστε να διατηρούνται μετά την 9η αγωνιστική στην πρώτη τετράδα με 14 πόντους, έναν περισσότερο από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον αγώνα με τον Αρη, ο Βόλος, μπορούσε και να προηγηθεί, αλλά και να αποφύγει το «δώρο» που έκανε στον αντίπαλό του στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους και το οποίο έφερε το 0-2, όμως η ιστορία του αγώνα γράφτηκε, χωρίς οι κυανέρυθροι να είναι χειρότεροι από τον αντίπαλό του. Στα παραπάνω στάθηκε και στη δήλωσή του ο βοηθός προπονητή του Βόλου, Κώστας Μπράτσος, ο οποίος επισήμανε: «Στο πρώτο μέρος είχαμε τις ευκαιρίες και ο αντίπαλος στη μοναδική ευκαιρία σκόραρε. Εμείς είχαμε την κυριαρχία αλλά δεν βρήκαμε το γκολ. Και μετά τη διακοπή τα παιδιά έδειξαν ψυχολογικό απόθεμα και είχαμε ευκαιρίες. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, που θα πρέπει να αναλύσουμε πώς το δεχθήκαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν».

Φαν Βέερτ: «Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί»

Από τη μεριά του ο Φαν Βέερτ, που απέτυχε να κάνει το 1-0 νωρίς, που θα άλλαζε τα δεδομένα του παιχνιδιού, ανέφερε για τη μεγάλη ευκαιρία που είχε: «Απ’ έξω φαίνεται εύκολο. Όλα έγιναν τέλεια, αλλά τη στιγμή που πλάσαρα είχαν έρθει παίκτες να με κλείσουν και δεν κατάφερα να σκοράρω».

Για το τι κόστισε στον Βόλο: «Ήταν πολύ αποτελεσματικός ο Άρης στις κρίσιμες στιγμές. Εμείς όχι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε».

Για το αν η διακοπή κάνει καλό στον Βόλο για να ανασυντάξει τις δυνάμεις του μετά τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη: «Στην προηγούμενη διακοπή είχαμε σερί νίκες και θέλαμε να συνεχίσουμε. Τώρα θα κάνει καλό, για να ανακάμψουμε. Δείξαμε πάλι ότι απέναντι στις μεγάλες ομάδες μπορούμε να σταθούμε καλά».

Το επόμενο ματς του Βόλου είναι και πάλι στο Πανθεσσαλικό με τον ΟΦΗ το μεθεπόμενο Σάββατο, καθώς μεσολαβεί η διακοπή για τα ματς των Εθνικών ομάδων. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ θα επιστρέψει στον πάγκο, καθώς λήγει η τιμωρία του, αλλά δε θα είναι σίγουρα στη διάθεσή του οι τιμωρημένοι Μπαριέντος και Γκρίλο.

Ηττες για Κ19 και Κ17

Η Κ19 του Βόλου έχασε για την 9η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 με 0-1 εντός έδρας από τον Αρη και είναι στην προτελευταία θέση με πέντε βαθμούς, ενώ η Κ17 για την 10η αγωνιστική ηττήθηκε με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και είναι στην 5η θέση του β’ ομίλου με 12 πόντους, ισόβαθμη με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε σύνολο οκτώ ομάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου