Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπέος: «Δεν φταίει η ΠΑΕ Αρης, αλλά οι αληταράδες – Πωλείται η ΠΑΕ Βόλος»

μπέος-δεν-φταίει-η-παε-αρης-αλλά-οι-αλ-320349

Στους ισχυρισμούς Αρειανών ότι η ΠΑΕ Βόλος είχε ανοιχτά τα εκδοτήρια του γηπέδου, από τα οποία προμηθεύτηκαν εισιτήρια και οπαδοί του Αρη και στη συνέχεια αυτοί συνάντησαν κλειστές πόρτες, απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας σίγουρος ότι τα εκδοτήρια έκλεισαν πιο νωρίς και δεν είχαν εισιτήρια αυτοί που μπήκαν μέσα στο Πανθεσσαλικό, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ντροπή να πέφτουν κροτίδες δίπλα σε παιδάκια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα επεισόδια και τη στάση Αρη και Super 3: «Αχ, ξέχασα ήταν αλλού ο κύριος Καραπαπάς και για αυτό δεν βγήκε κάτι επίσημα. Ο επίσημος Αρης δεν έβγαλε ανακοίνωση, αλλά μόνο διαρροές. Η Super 3 τι υπάρχει; Τι λέει; Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που τους δείχνουν να πηδάνε και να σπάνε. Σοκαρίστηκα γιατί έχω μια ευαισθησία στα παιδιά. Εσκαγαν κροτίδες δίπλα τους. Εσπασαν τις πόρτες και μπήκαν μέσα. Εφόσον βλέπει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, θα έπρεπε να πει ας ανοίξουμε το πέταλο. Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη ο κύριος Αλεξάκης, ο αστυνομικός διευθυντής δηλαδή. Τον έχω αναφέρει. Βλέποντας αυτό το χάλι, τα εκδοτήρια σταμάτησαν το πρωί να εκδίδουν εισιτήρια. Κάποιοι πρόλαβαν να πάρουν. Ηρθαν κάποιοι οικογενειάρχες και τους έβαλα μέσα. Γιατί; Γιατί αυτοί πρέπει να είναι μέσα. Δεν είχαν εισιτήρια αυτοί, όμως. Εσπαγαν και έμπαιναν μέσα. Αν τα έχουν τα εισιτήρια, να τα φέρουν και εγώ θα ζητήσω συγγνώμη δημοσίως. Το σύνολο των εισιτηρίων που τυπώσαμε είναι 250. Είναι αληταράδες. Τα εκδοτήρια έκλεισαν περίπου στις 10.30. Λένε ψέματα. Είχαν εισιτήριο να μπούνε μέσα; Οχι! Γιατί έσπασαν τις πόρτες; Η Αστυνομία τους σταμάτησε γιατί κανείς δεν είχε εισιτήριο. Πήγαν μέσα από τα χωράφια και βγήκαν έξω από το Πανθεσσαλικό. Σιγά σιγά έγιναν μπούγιο, τα έσπασαν και μπήκαν. Πήγαν να κάνουν επίθεση σε μένα στα επίσημα; Για εμένα δεν με νοιάζει. Εσκαγαν κροτίδες δίπλα στα 8χρονα; Είναι ντροπή!».

Για το αν μίλησε με Καρυπίδη: «Μίλησα με τον Καρυπίδη και χθες (προχθές) και σήμερα (χθες). Δεν είπε η ΠΑΕ Αρης σπάστε τα και μπείτε μέσα. Δεν έχει καμία ευθύνη. Μου είπε ότι στενοχωρήθηκε με την εικόνα που είδε. Κάναμε συζήτηση. Δεν κατηγόρησε κανέναν και δεν ζήτησε συγγνώμη. Δεν φταίει ο Αρης. Αυτοί οι αληταράδες φταίνε».

Για την ανακοίνωση που δεν βγήκε από τον Αρη: «Τι να βγάλει η Super 3;. Γιατί να βγάλει ανακοίνωση ο Αρης; Για τους 300 αλήτες; Τι να πει; Το άσπρο μαύρο; Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες».

Οσον αφορά στους φιλάθλους της ΑΕΚ, που μπήκαν στο προηγούμενο ματς, ανέφερε: «Η ΑΕΚ έχει σύνδεσμο εδώ. Πήγαιναν εκεί και έπαιρναν τα εισιτήριά τους. Ανοίξαμε το πέταλο, λοιπόν, για να μη γίνουν επεισόδια», ενώ τέλος, σημείωσε πως η βολιώτικη ΠΑΕ πωλείται… «Πωλείται, λοιπόν. Ελάτε πάρτε την. Σας το χαρίζω το ποδόσφαιρο αυτό. Με Αυγενάκη και ΕΠΟ. Πάρε θέση Αυγενάκη. Ποιο ποδόσφαιρο; Για τους μεγάλους; Δείτε τι γίνεται στις άλλες χώρες. Πες, λοιπόν, στους μεγάλους αυτοί είναι οι κανονισμοί, αν δεν τους δέχεσαι, πήγαινε στο σπίτι του. Πάντα να την πληρώνει ο μικρός» κατέληξε ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος.

Πέτρου: «Στον Βόλο δεν έχουμε

οπαδούς, αλλά φιλάθλους»

Στα θλιβερά επεισόδια, που «σημάδεψαν» την αναμέτρηση με τον Αρη στο

Πανθεσσαλικό, αναφέρθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος, Ακης Πέτρου τονίζοντας: «Οπως γνωρίζετε όλοι, στον Βόλο δεν έχουμε οπαδούς, αλλά φιλάθλους. Ερχονται οικογένειες και παιδιά των ακαδημιών στο γήπεδο και παρακολουθούν τους αγώνες μας. Οι παίκτες μας τρόμαξαν για τις οικογένειές τους βλέποντας όλα αυτά που συνέβησαν στις εξέδρες έπειτα από την εισβολή των οπαδών του Αρη, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Ο προπονητής μας ήταν τιμωρημένος, δεν καθόταν στον πάγκο και παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από την εξέδρα. Τόσο αυτός, όσο κι εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους παίκτες προσηλωμένους στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, κάτι που δεν ήταν εύκολο».

Τα επεισόδια ανέφερε ο Α. Πέτρου «επηρέασαν το ίδιο και τις δύο ομάδες», ενώ για την ένταση μεταξύ των παικτών και τις αποβολές είπε: «Αυτό που μου μετέφεραν οι παίκτες μας είναι πως πήγαν στον αρχηγό του Αρη τον Μπερτόγλιο και του ζήτησαν ως αρχηγός να πάει στους οπαδούς τους και να τους ηρεμήσει».

Για την ΠΑΕ Βόλος υπάρχει υπεύθυνος

Τα όσα συνέβησαν στον προχθεσινό επεισοδιακό αγώνα του Βόλου με τον Αρη (1-2), έξω και στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού και προκλήθηκαν από οπαδούς του Αρη, συνεχίζουν να απασχολούν τη φίλαθλη κοινή γνώμη, με τη βολιώτικη ΠΑΕ να επιρρίπτει ευθύνες στον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος: «Τόσες ώρες από τα τραγικά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας, και συγκεκριμένα ο διευθυντής της Μ. Αλεξάκης, δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Αντιπαρερχόμεθα τις όποιες υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε ένα περιουσιακό στοιχείο της πόλης μας από την εισβολή, κυριολεκτικά, των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που διήνυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να έρθουν εδώ, χωρίς να τους αντιληφθεί η Αστυνομία και φυσικά χωρίς να τους παρεμποδίσει. Στεκόμαστε με δέος, αλλά και οργή και αγανάκτηση στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κινδύνευσαν άμεσα ανθρώπινες ζωές από την κακοποιό δράση των ανθρώπων αυτών.

Οι εικόνες με μικρά παιδιά, πέντε έως δέκα ετών, μαζί με τους γονείς τους να τρέχουν πανικόβλητα να γλιτώσουν από την οπαδική αλητεία, που εκδηλωνόταν είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με τη ρίψη κροτίδων αδιακρίτως και χωρίς συνείδηση του κινδύνου, με την Αστυνομία να περιορίζεται στη ρίψη χημικών επιτείνοντας τη σύγχυση και τον πανικό, θα μας στοιχειώνουν για πολύ καιρό. Φανταζόμαστε, δυστυχώς, ότι δεν θα συμβαίνει το ίδιο με τον κ. Αλεξάκη, που επίσης δυστυχώς μεγαλώνει μια δυσμενή, απογοητευτική παράδοση υπηρεσιακά αποτυχημένων διευθυντών στην περιοχή μας.

Ωστόσο μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η λήψη μέτρων είναι αδήριτη ανάγκη. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα από την εγκληματική δράση αυτών των ομάδων μπορούμε να το αποδώσουμε στη συνετή συμπεριφορά των φιλάθλων του Βόλου, αλλά και την τύχη και σίγουρα όχι στη διορατικότητα και την αποτελεσματικότητα του κ. αστυνομικού διευθυντή, που ενδεχομένως ούτε τώρα έχει καταλάβει τι συνέβη. Σε αυτόν θα πρέπει να αποδοθούν τα δέοντα από την προϊσταμένη του αρχή…».

Επίσης με άλλη χθεσινή ανακοίνωση η ΠΑΕ Βόλος ζήτησε «συγγνώμη» από τους φιλάθλους της για όλα τα απαράδεκτα γεγονότα, που σημειώθηκαν στο Πανθεσσαλικό, ενώ και πάλι αναφέρει ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον αστυνομικό διευθυντή. Η νέα ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βόλος μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν στον αγώνα της Κυριακής με τον Αρη Θεσσαλονίκης και που προκάλεσαν οι οπαδοί του αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους φιλάθλους της και ιδιαίτερα από εκείνους που προσήλθαν με τα παιδιά τους και αντί για να απολαύσουν έναν όμορφο ποδοσφαιρικό αγώνα, βίωσαν συνθήκες ζούγκλας.

Αν και ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας, Μιλτ. Αλεξάκη, εμείς ως ΠΑΕ ζητούμε συγγνώμη και δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για να μην επαναληφθούν τέτοιες θλιβερές καταστάσεις, με διαπιστωμένη πλέον την αδυναμία του συγκεκριμένου αξιωματικού να ανταποκρίνεται στις αρμοδιότητές του.

Στο γήπεδό μας, όπως και σε όλα τα γήπεδα, θέλουμε οικογένειες με τα παιδιά τους και φιλάθλους με υγιή συνείδηση και πολιτισμένη συμπεριφορά. Με αυτόν τον σκοπό θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να προσπαθούμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου