Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ορόζ: «Λυπημένος που δεν πήραμε τη νίκη»

ορόζ-λυπημένος-που-δεν-πήραμε-τη-νίκη-329784

Ο Νικολάς Ορόζ χαρακτηρίστηκε το καλοκαίρι ως η καλύτερη μεταγραφή που έκανε ο Βόλος βάσει του βιογραφικού του. Ο Αργεντινός εντυπωσίασε σε κάποια φιλικά, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία και δημιουργικά και εκτελεστικά, αλλά τραυματίστηκε, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, με μία θλάση βαριάς μορφής να τον κρατά εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο μήνες.

Τελικά, προχθές Δευτέρα όχι μόνο επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους υγιής, αλλά κατάφερε στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή να χριστεί και σκόρερ, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 86’, που κόντραρε και στον Ρομαό, ο οποίος επηρέασε με την παρέμβασή του την πορεία της μπάλας, ωστόσο σημασία έχει ότι η Σούπερ Λιγκ χρέωσε το τέρμα στον ποδοσφαιριστή του Βόλου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Αμπασκάλ, που ήταν και πάλι στην κερκίδα, αλλά πίσω από τον πάγκο της ομάδας του, έχοντας άμεση συνεννόηση με τον Κώστα Μπράτσο, ο οποίος κατηύθυνε τους παίκτες, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα με την ΑΕΚ. Κυρίως κράτησε τη διαφορά των τριών βαθμών (14-11) από τον πέμπτο Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας στην τέταρτη θέση.

Πάντως, η «χρυσή» αλλαγή των φιλοξενούμενων, Νικολάς Ορόζ, μιλώντας στην κάμερα του Cosmote Tv μετά το παιχνίδι δήλωσε λυπημένος που η ομάδα του δεν πήρε τους τρεις πόντους, ενώ μίλησε και για το δύσκολο και μεγάλο διάστημα της απουσίας του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν ένα μεγάλο διάστημα δύο μηνών, χωρίς να μπορώ να αγωνιστώ. Ήταν για μένα πολύ δύσκολο, όμως τώρα με την υποστήριξη των προπονητών, των συμπαικτών μου και όλης της ομάδας επέστρεψα. Η αποθεραπεία μου πήγε πολύ καλά και πλέον έπαιξα και προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου.

Το γκολ που πέτυχα, ήταν μία πολύ ωραία έκπληξη για μένα. Είναι δύσκολο, όταν έχεις καιρό να παίξεις, να τα δώσεις όλα και να παίξεις με την ταχύτητα που πρέπει. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα, αλλά κάπως λυπημένος, γιατί είχαμε έρθει να πάρουμε τους τρεις πόντους, αλλά πήραμε μόνο έναν».

Το παιχνίδι της Νίκαιας αδικείται από το 1-1, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο και μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, με τους φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς καλύτεροι μετά το 1-0 που δέχθηκαν από τον Βαφέα στο 51’ σε στημένη φάση, με τον στόπερ των γηπεδούχων να κάνει τη ζημιά, νικώντας για μοναδική φορά τον πολύ καλό Κότνικ. Ο Βόλος, με το που βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε τα ηνία του αγώνα, ενώ στα τελευταία λεπτά άλλαξε τον σχηματισμό του σε 3-5-2, με την είσοδο στο 84’ του νεαρού Τερεζίου.

Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκινήσει με 4-3-3 με δύο πλάγιους μπακ ως αναγκαστικές λύσεις, ελλείψει των κλασικών Πουρίτα και Φεράρι, τους Ρομέρο και Μπαρτόλο (τον πρώτο τον «σημάδεψαν» για μεγάλο διάστημα στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι και έκαναν επιθέσεις, φορτώνοντας την αριστερή τους πλευρά) και τον Νίνη στο πρώτο ματς ως βασικός στο πρωτάθλημα να έχει μεγάλη συμβολή στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Τελικά, στο 84’ ο Κώστας Μπράτσος θέλησε να δώσει ένα στήριγμα στον Φαν Βέερτ στην επίθεση, που ήταν ο νεαρός Τερεζίου. Τους τρεις κεντρικούς χαφ αποτέλεσαν οι Μπαριέντος, Ορόζ, Βοϊτκόφσκι, οι Ρεγκατέν και Μπαρτόλο έπαιζαν όλη την πλευρά, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Γκρίλο, Ρινέρ και Τσοκάνης.

Δύο λεπτά μετά ήρθε το 1-1 από τον Νίκολας Ορόζ ως επιστέγασμα της ανωτερότητας για πάνω από μισή ώρα του Βόλου, ο οποίος εκτός των άλλων στερήθηκε και των υπηρεσιών του Φερνάντεζ, που ήταν στην 20αδα, αλλά ένα χτύπημα στον αστράγαλο στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό τον άφησε εκτός παιχνιδιού. Ο Ισπανός σε ένα γήπεδο με μικρές διαστάσεις, με την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός θα ήταν πολύ χρήσιμος και η απουσία του φάνηκε.

Μπράτσος: «Δεν είμαστε

ευχαριστημένοι με τον βαθμό»

Ο Κώστας Μπράτσος αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ιωνικό δήλωσε: «Αν λάβουμε υπόψιν όλα τα στοιχεία του αγώνα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο. Είχαμε κι εμείς και ο αντίπαλος μία καλή περίοδο. Στο δεύτερο δεχθήκαμε γκολ από στατική φάση κόντρα στη ροή του ματς, στη συνέχεια κυριαρχήσαμε στο μισό γήπεδο, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να μετουσιώσουμε μία ακόμη φάση σε γκολ».

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες σχολίασε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι μέσα στο πλάνο. Η έλλειψη ευκαιριών έχει να κάνει και με εξωτερικές συνθήκες, καθώς ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που αμύνεται χαμηλά σε ένα γήπεδο σε μικρές διαστάσεις. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και να έχουμε κατοχή, αλλά ίσως αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχαμε τις ευκαιρίες άλλων παιχνιδιών».

Από τη μεριά του τεχνικός του Ιωνικός, Δημήτρης Σπανός, υπογράμμισε: «Ειδικά στα πρώτα 60 λεπτά ήμασταν καταιγιστικοί. Βγάλαμε ωραία πράγματα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες.

«Πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα, να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, πρέπει να συνεχίσουν μ’ αυτόν τον τρόπο και νομίζω ότι δεν θα γίνεται πάντα έτσι. Ο κόσμος μπορεί να αναγνωρίσει την προσπάθεια των παικτών και το έκανε. Όταν κάνεις την προσπάθειά σου στο 100% πρέπει να αναγνωρίζεται. Δεν πρέπει να χαθεί το DNA του Ιωνικού. Αυτή η δύναμη, το πάθος και η ενέργεια».

Τέλος, ο σκόρερ των Νικαιωτών, Νίκος Βαφέας, είπε: «Μας απογοητεύει το 1-1, γιατί σε όλο το παιχνίδι ήμασταν αρκετά καλοί. Κρατάμε τον έναν πόντο και συνεχίζουμε. Πίστευα ότι θα πετύχω ένα γκολ. Ήταν το πρώτο με τη φανέλα του Ιωνικού και εύχομαι να πετύχω πιο πολλά και η ομάδα να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους πόντους, αλλά σε κάποια παιχνίδια χάναμε τη συγκέντρωσή μας και το πληρώναμε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, γιατί και ο Βόλος έπαιξε πολύ καλά».

Ναζλίδης: Πεισμώσαμε και

πάμε στον Βόλο για τη νίκη

Ο γενικός αρχηγός του Άρη Θωμάς Ναζλίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, τονίζοντας: «Πλέον είναι μονόδρομος το ματς με τον Βόλο για την ομάδα μας, πρέπει να κυριαρχήσει και να κερδίσει. Τα όσα έγιναν με την ΑΕΚ μας έχουν πεισμώσει περισσότερο και θα πάμε στον Βόλο με στόχο να πάρουμε τη νίκη».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου