Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στην τετράδα παρά την πρώτη ήττα έδρας

στην-τετράδα-παρά-την-πρώτη-ήττα-έδρας-342142

Την πρώτη ήττα στο Πανθεσσαλικό γνώρισε προχθές ο Βόλος (1-3) από την ΑΕΚ, αλλά συνεχίζει να είναι στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση και της 7ης αγωνιστικής της Super League κι ενώ αύριο Τετάρτη έχει ματς Κυπέλλου στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό, τη στιγμή που το επόμενο ματς πρωταθλήματος είναι την ερχόμενη Δευτέρα (1/11) στη Νεάπολη του Πειραιά με τον Ιωνικό.

Η ποιότητα της ΑΕΚ στην επίθεση ήταν αυτή που της χάρισε την εκτός έδρας νίκη προχθές επί του Βόλου, ο οποίος ήταν άτυχος, χάνοντας πέναλτι με τον Ρεγκατέν κι ενώ η βολιώτικη ομάδα συνεχίζει επίσης να διαθέτει (μαζί με την ΑΕΚ) την καλύτερη επίθεση, αλλά έχει και τη χειρότερη άμυνα (16-15) μαζί με τον Παναιτωλικό που δέχτηκε 5 γκολ προχθές στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την ομάδα του Αμπασκάλ πάντως να είναι η μόνη ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς!

Η 1η ήττα έδρας φέτος ήρθε περίπου 8 μήνες μετά την προηγούμενη στο Πανθεσσαλικό, όταν είχε χάσει τον περασμένο Μάρτιο από τον ΟΣΦΠ (1-2), ενώ πρώτη φορά φέτος δέχτηκε και 3 γκολ στον Βόλο και στα έως τώρα ματς με ΠΑΟ (5-1), ΠΑΟΚ (4-4), ΑΕΚ (1-3) η βολιώτικη εστία παραβιάστηκε 12 φορές!

Η ομάδα του Αμπασκάλ έχασε πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, είδε να δέχεται γκολ, ενώ υπερείχε, πάλεψε πολύ και στο δεύτερο, για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι»

Στον σοκαριστικό τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ μετά το προχθεσινό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό: «Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι η κατάσταση του Γκαρσία που τραυματίστηκε. Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο 32χρονος Ισπανός και πρόσθεσε: « Από εκεί και πέρα, μετά την υγεία είναι και το τι έγινε στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε εμείς τις ευκαιρίες να προηγηθούμε. Δεχτήκαμε όμως τρία γκολ και πρέπει να δούμε τι συνέβη και δεχτήκαμε αυτά τα γκολ. Δεν έχουμε χρόνο, έχουμε αγώνα σε τρεις μέρες για το Κύπελλο, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Τελικά, είναι δύσκολο, όταν αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο που συνέχεια έκοβε το παιχνίδι και δεν το άφηνε να αναπτυχθεί και στο τέλος τις κάρτες τις δεχτήκαμε εμείς. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε με το κεφάλι ψηλά».

Κομβικό σημείο το χαμένο πέναλτι

Στη φάση του 40’ όπου ο Ρεγκατέν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι με το σκορ στο 0-0, στάθηκε ο Σωτήρης Νίνης μετά την ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι είναι πολύ κομβικό το σημείο που χάσαμε το πέναλτι και πιο πριν είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μας έλειψε λίγο η τύχη. Όση τύχη είχαμε με τον ΠΑΟΚ δεν την είχαμε με ΑΕΚ. Είναι σίγουρο ότι παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα και ότι θα το πληρώναμε, αν αφήναμε κενούς χώρους. Προηγήθηκαν από μια φάση που νομίζω ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά, αλλά από εκεί και πέρα δεν αφήσαμε το παιχνίδι, προσπαθήσαμε, θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει, αυτή είναι η ταυτότητά μας και προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο μπορούμε. Οσο πήγαινε προς το τέλος το παιχνίδι, ουσιαστικά γινόταν και λίγο ροντέο. Ή θα βάζαμε ή θα έβαζαν γκολ, δυστυχώς αυτοί έβαλαν το τρίτο γκολ», σχολίασε αρχικά ο 31χρονος μέσος στην Cosmote TV και μετά ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Λιβάι Γκαρσία:

«Η ΑΕΚ στο τέλος οπισθοχώρησε, δεν ήταν ανοιχτή και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να βρούμε κενούς χώρους. Ο τραυματισμός του Γκαρσία πάγωσε τους πάντες και λίγο πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα. Ας ευχηθούμε να είναι καλά το παιδί, να έχει υγεία να μην είναι κάτι σοβαρό κι εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Κλείνοντας ρωτήθηκε για τη φετινή πορεία της ομάδας του που έχει εδραιωθεί ψηλά: «Υπάρχει η δυναμική, υπάρχει η διάθεση, αυτός είναι και ο στόχος μας φέτος, να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αλλά άποψή μου είναι ότι είναι πολλή αρχή ακόμα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και στο τέλος η διάρκεια είναι αυτή που μετράει και θα πρέπει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε καλά, γιατί και πέρσι ξεκινήσαμε καλά, αλλά κάναμε μια «κοιλιά»… Για μένα το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσουμε μια διάρκεια, ώστε να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε».

Θλάση ο Πουρίτα

Υποβασταζόμενος και βουρκωμένος αποχώρησε ο Πουρίτα από το ματς με την ΑΕΚ, με τον πλάγιο μπακ του Βόλου να αντικαθίσταται στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αργεντινός δεξιός οπισθοφύλακας της ομάδας φαίνεται πως έχει υποστεί θλάση και θα λείψει αρχικά σίγουρα από το αυριανό ματς Κυπέλλου. Στο επόμενο ματς πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας θα λείψει ο Φεράρι.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκαρσία, αλλά μένει εκτός

Ευχάριστα (βάσει της ζημιάς που θα μπορούσε να έχει πάθει) ήταν και τα νεότερα για τον Λιβάι Γκαρσία στην ΑΕΚ. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο άσος της «Ένωσης» επιβεβαίωσε αυτό που είχε δείξει και η αξονική, ότι απέφυγε δηλαδή κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Ωστόσο ο παίκτης έχει υποστεί κάκωση συνδέσμων στην αυχενική μοίρα και δεδομένου ότι έχει ένα οίδημα που θα πρέπει να υποχωρήσει, για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, θα μείνει σίγουρα έξω από τα ματς με Άρη και Απόλλωνα (ώστε να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά τη διακοπή).

Με Πανσερραϊκό στο κύπελλο

Ο Βόλος αγωνίζεται αύριο (17:15) στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό για την 5η φάση του κυπέλλου. Στις τρεις προηγούμενες χρονιές του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχει δώσει 12 αγώνες για τον θεσμό και η σερραϊκή ομάδα ήταν ξανά αντίπαλος!

Ο Πανσερραϊκός που φέτος δυσκολεύτηκε, αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας στη Νεάπολη τον Θησέα με σκορ 2-4 στη διαδικασία των πέναλτι, μιας και ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 2-2, είχε δυσκολέψει πρόπερσι τον Βόλο που προκρίθηκε εις βάρος του στα πέναλτι.

Ήταν την περίοδο 2019-20 (1-1 στις Σέρρες) που στο Πανθεσσαλικό που ο Σάκης Γκαραβέλης αποκρούοντας δύο πέναλτι χάρισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου στον Βόλο, ο οποίος κατάφερε να «περάσει», κερδίζοντας με 4-2 στα πέναλτι τον Πανσερραϊκό (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μάντζη, αλλά χαλάρωσε και ισοφαρίστηκε στο 90’ από τον μαχητικό Πανσερραϊκό (1-1) και παρόλο που έπαιξε με δέκα από το 100’ (αποβολή Μάντζη), τελικά επικράτησε 4-2 στα πέναλτι.

Στα πέναλτι, λοιπόν, «μίλησε» ο Γκαραβέλης και ο Λύρατζης ήταν εύστοχος στην τελευταία εκτέλεση των «κυανέρυθρων» για το τελικό 4-2. Η σειρά των πέναλτι: Τσοκάνης 1-0, Τριανταφύλλου 1-1, Tσίκα 2-1, Κόντσι απέκρουσε ο Γκαραβέλης, Τσαούσης άουτ, Κασμερίδης 2-2, Τόρες 3-2, Πολύζος απέκρουσε ο Γκαραβέλης και Λύρατζης 4-2.

Κουκούλας διαιτητής

Ο Παναγιώτης Κουκούλας της Ένωσης Λέσβου θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης Πανσερραϊκός-Βόλος για την πέμπτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, με την αναμέτρηση να διεξάγεται αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις Σέρρες.

Βοηθοί του θα είναι οι Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας) και Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας). 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Παναγιώτης Τσιάρας της Ένωσης Καβάλας, και παρατηρητής ο Κώστας Δάλλας από την Ήπειρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου