Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτη ήττα στο Πανθεσσαλικό για τον Βόλο με 1-3 από την ΑΕΚ

πρώτη-ήττα-στο-πανθεσσαλικό-για-τον-βό-344610

Την πρώτη ήττα στο Πανθεσσαλικό ως γηπεδούχος γνώρισε ο Βόλος με σκορ 1-3 από την ΑΕΚ, με το πιο κομβικό σημείο του παιχνιδιού να είναι το χαμένο πέναλτι του Ρεγκατέν στο 40’. Αντί να γίνει το 1-0, η ΑΕΚ ως μεγάλη ομάδα τιμώρησε αμέσως τους κυανέρυθρους με δύο γκολ των Ανσαριφάρντ (42’) και Τσούμπερ (45+3’) ως τη λήξη του πρώτου 45λεπτου και πήγε προηγούμενη με 0-2 στα αποδυτήρια.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Από κει και πέρα στο 79’ ο Βόλος ξαναμπήκε στο ματς με αυτογκόλ του Βράνιες, αλλά δε βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και στο 90+9’ η ΑΕΚ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Χατζισαφί.

Οι καθυστερήσεις ήταν δικαιολογημένες λόγω του τραυματισμού στο 94’ στον αυχένα του Λιβάι Γκαρσία, που έφυγε με νάρθηκα στον λαιμό από το γήπεδο έπειτα από πολύ άτσαλη πτώση του στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ρομέρο, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να πηγαίνει στο νοσοκομείο του Βόλου για εξετάσεις.

Οι αρχικοί σχηματισμοί

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά στ’ αριστερά αποτέλεσαν οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, ενώ στην επίθεση στα άκρα κινούνταν οι Ρεγκατέν, Μπαρτόλο και στην κορυφή ο Φαν Βέερτ.

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, ενώ ρόλο πλάγιου μπακ είχαν οι Ρότα και Μοχαμάντι και στόπερ οι Βράνιες και Μήτογλου. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιμόες και Σιμάνσκι, ενώ πίσω από τον φορ Ανσαριφάρντ βρίσκονταν οι Μάνταλος στον άξονα, Τσούμπερ και Αμραμπατ στις πτέρυγες.

Τις δύο πρώτες μεγάλες φάσεις ο Βόλος

Στο 6’ ο Βόλος είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Φαν Βέερτ να πιάνει την κεφαλιά σε κόρνερ του Μπαριέντος, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Μοχαμάντι, ο οποίος με το σώμα απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή.

Στο 10’ η ΑΕΚ απάντησε με τους Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ και Αμραμπατ να βγάζουν συνεργασία, αλλά ο τελευταίος, παρόλο που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε ένα άστοχο σουτ πέφτοντας. Στο 17΄καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς, με τον Μήτογλου να γυρίζει απρόσεκτα με το κεφάλι στον Στάνκοβιτς, βγάζοντας … άθελά του τετ-α-τετ τον Μπαρτόλο, ο οποίος σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία, αφού το τελείωμά του πήγε πάνω στο εξερχόμενο Στάνκοβιτς.

Στο 18’ ο Μάνταλος έκανε ωραία ντρίμπλα, αλλά το διαγώνιο σουτ με το που μπήκε στην περιοχή πέρασε αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 28’ ο προωθημένος Μήτογλου στην εξέλιξη της φάσης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ γύρισε το σώμα του μέσα στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Εξι λεπτά (34’) οι γηπεδούχοι έφτασαν για δεύτερη φορά μία ανάσα από το γκολ, με τον Ρομέρο, αν και καθυστέρησε να σουτάρει, να το κάνει τελικά, η μπάλα βρήκε σε σώματα, στρώθηκε στον Γκρίλο, που έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Στάνκοβιτς σε εκπληκτική απόκρουση στη δεξιά του γωνία, αποσοβώντας το 1-0.

Στο 39’ ήταν η ΑΕΚ που φάνηκε επικίνδυνη, με τον Ανσαριφάρντ να βρίσκει την ευκαιρία να σουτάρει μετά την ντρίμπλα που έκανε στον Ρομέρο, αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε.

Χαμένο πέναλτι για τον Βόλο

Στην επόμενη φάση ο Βόλος κέρδισε πέναλτι για καθαρή ανατροπή του Πουρίτα από τον Σιμόες, αλλά ο Ρεγκατέν, που παραδόξως ανέλαβε να το εκτελέσει, αφού ο σπεσιαλίστας Φαν Βέερτ έχει στα δύο στα δύο, γλίστρησε και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Βόλο, δέχθηκε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δύο γκολ.

«Χτύπησε» δύο φορές η ΑΕΚ

στο τέλος του πρώτου μέρους

Στο 42’ ο Τσούμπερ σέρβιρε από τα αριστερά για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και φάτσα με το γκολ πλάσαρε ιδανικά και έγραψε το 0-1. Οι κυανέρυθροι διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του fair play, καθώς είχε τραυματιστεί ο Πουρίτα. Στο 45+3’ έγινε για δεύτερη φορά η ζημιά για τον Βόλο, αφού ο Αμραμπατ βγήκε στην αντεπίθεση από τον άξονα, ντρίμπλαρε τον Κλέιμαν, που είχε βγει εκτός περιοχής και τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής Τζοβάρας άφησε το πλεονέκτημα και σε κενή εστία ο Τσούμπερ έκανε εύκολα το 0-2.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με ένταση, αφού δεν έλειψαν οι αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ενώ να σημειωθεί ότι με την αναγκαστική αλλαγή του Πουρίτα με τον Ρινέρ, το σύστημα της ομάδα του Αμπασκάλ άλλαξε, αφού πλέον υπήρχε τριάδα στην άμυνα.

Φοβερό ματς στην επανάληψη

Στο 57’ χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον Βόλο με Φαν Βέερτ και Μπαριέντος. Ο πρώτος πλάσαρε στην κίνηση πάνω στα πόδια του Μήτογλου και ο δεύτερος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ στο 61’ βρέθηκε μία ανάσα από το 0-3. Ο Αμραμπατ έφυγε σε μπαλιά του Μάνταλου μόνος σε κόντρα επίθεση από το ημικύκλιο του κέντρου, με τον Βόλο να είναι όλος μπροστά, αλλά στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Κλέιμαν, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 70’ από πλάγια αριστερά της μικρής περιοχής ο Φαν Βέερτ αφύλακτος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με κεφαλιά, μην μπορώντας να ξαναβάλει τον Βόλο στο παιχνίδι.

Μπήκε ξανά στο ματς στο 79’ ο Βόλος

Το έκανε ωστόσο στο 79’ ο …. Βράνιες. Ο Ρινέρ έπιασε το αριστερό σουτ εκτός περιοχής, που κόντραρε στο κεφάλι του Κροάτη, με την μπάλα, που άλλαξε τελείως πορεία μετά την παρέμβαση του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ, να καταλήγει λίγο κάτω από το αριστερό παραθυράκι, για να γίνει έτσι το 1-2 με αυτογκόλ.

Το ματς πήρε φωτιά και στο 81’ ο Λιβάι Γκαρσία είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 82’ ο Φαν Βέερτ στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ από τα δεξιά του Νίνη πήρε την κεφαλιά, που έφυγε άουτ σε σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν.

Στο 84’ ο Αμραμπατ βρέθηκε μόνος ανάμεσα απ’ το πέναλτι και τη μικρή περιοχή μετά το σκάψιμο του Λιβάι Γκαρσία, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Κλέιμαν. Ο Αμραμπατ ήταν πρωταγωνιστής και στο 89’, καθώς είδε τον Κλέιμαν την τελευταία στιγμή να πέφτει στα πόδια του και να μην τον αφήνει να τσιμπήσει την μπάλα σε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας.

Τρόμαξαν όλοι με Λιβάι Γκαρσία

Στο 93’ ο Αμπασκάλ αποβλήθηκε με κόκκινη, ενώ στο 94’ τραυματίστηκε σοβαρά ο Λιβάι Γκαρσία και μάλιστα το ιατρικό τιμ των φιλοξενούμενων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το παιχνίδι παιζόταν και η ΑΕΚ έφευγε στην κόντρα, με συνέπεια ο Τζοβάρας να διακόψει το ματς. Σχεδόν ένα τετράλεπτο μετά το παιχνίδι ξανάρχισε και στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Τσούμπερ έφυγε μόνος κάτω από τη γραμμή του κέντρου, έφτασε ως την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Χατζησαφί, που ουσιαστικά σε κενή εστία με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Παρά το κακό αποτέλεσμα για τον Βόλο, ο πολύς κόσμος που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό απόλαυσε υψηλού επιπέδου θέαμα, ενώ να τονιστεί ότι το δικό τους χρώμα έδωσαν οι φίλοι της ΑΕΚ στο πέταλο.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
Α’ Βοηθός: Θεόφιλος Μωϋσιάδης
Β’ Βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
Διαιτητής VAR: Στέφανος Κουμπαράκης
Διαιτητής AVAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα (λ. τρ. 45’ Ρινέρ), Φεράρι, Ρομέρο, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77’ Νίνης), Μπαρτόλο, Ρεγκατέν (68’ Ροσέρο), Φερνάντες, Φαν Βέερτ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Βράνιες, Σιμάνσκι, Σιμόες (77’ Σάκχοφ), Μάνταλος (66’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Άμραμπατ (91’ λ. τρ. Χατζισαφί), Ανσαριφάρντ (66’ Λιβάι Γκαρσία)

Αποτελέσματα (7η)

Ατρόμητος-Ιωνικός 0-2

(23’ Τουράμ, 65’ Άοσμαν)

Απόλλων-Γιάννινα 1-0

(48’ Ιωαννίδης)

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-1

(33’ Μπαράλες, 44’ Σονί-30’ Καρλίτος)

Αρης-Παναιτωλικός 5-1

(18’ πέν. Καμαρά, 34’ Μπερτόλιο, 37’ Σούντγκρεν, 44’ πέν. Μπρούνο Γκάμα, 52’ Μπαντού Εντιάιγ – 67’ πέν. Βέργος)

Βόλος-ΑΕΚ 1-3

(79’ αυτ. Βράνιες – 42’ Ανσαριφάρντ, 45’+3 Τσούμπερ, 90’+9’ Χατζισαφί)

ΟΦΗ-Λαμία 0-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

(22’ Α. Καμαρά, 31’ Μασούρας-81’ Μουργκ)

Επόμενη (8η)

Σάββατο 30/10

19:30 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

19:30 ΠΑΟΚ-Απόλλων

Κυριακή 31/10

15:00 Λαμία-Ατρόμητος

17:15 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

19:30 ΑΕΚ-Αρης

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

Δευτέρα 1/11

19:30 Ιωνικός-Βόλος

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 17
  2. ΑΕΚ 16
  3. ΠΑΟΚ 13
  4. Βόλος 13
  5. Παναθηναϊκός 10
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 9
  7. Αρης 8
  8. ΟΦΗ 8
  9. Αστέρας Τρίπολης 8
  10. Ιωνικός 8
  11. Λαμία 5
  12. Παναιτωλικός 5
  13. Απόλλων Σμύρνης 5
  14. Ατρόμητος 2

Εναέρια μονομαχία του Ρότα με τον μοιραίο του Βόλου, Ρεγκατέν

Διεκδίκηση ανάμεσα σε Γκρίλο και Μοχαμάντι

Η φάση που κόστισε τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου