Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στην τελική ευθεία από σήμερα για το ντέρμπι κορυφής ο Βόλος

στην-τελική-ευθεία-από-σήμερα-για-το-ντ-369304

Σίγουρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ελάχιστοι θα περίμεναν ότι στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και στο ματς ΠΑΟΚ-Βόλος οι δύο ομάδες θα έδιναν στην Τούμπα ντέρμπι κορυφής. Ωστόσο, η φοβερή πορεία της ομάδας του Αμπασκάλ την έχει φέρει έπειτα από πέντε ματς ισόβαθμη στην πρώτη θέση με δώδεκα βαθμούς με τον «δικέφαλο του Βορρά» την επόμενη Κυριακή στις 16.00.

Γι’ αυτό το παιχνίδι μετά το χθεσινό ρεπό, ο Βόλος αρχίζει σήμερα την προετοιμασία του, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την Τούμπα. Ο Κότνικ κάνει αγώνα να προλάβει, ενώ απών θα είναι ο Ορός για μία ακόμη φορά, ωστόσο ο Αργεντινός τα πάει όλο και καλύτερα και εκτιμάται ότι με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στις 24 Οκτώβρη θα μπορέσει να είναι τουλάχιστον στην αποστολή.

Ο Βόλος φιγουράρει, όπως αναφέρθηκε, μαζί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της κορυφαίας κατηγορίας και συμβολή σ’ αυτό έχουν όλοι οι παίκτες, ωστόσο βάσει στατιστικής εκτός του πρώτου σκόρερ Φαν Βέερτ με τέσσερα τέρματα έχουν ξεχωρίσει στη μέχρι στιγμής πορεία άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, χωρίς φυσικά κανείς από όσους έχουν χρησιμοποιηθεί να έχει υστερήσει και να μην έχει προσφέρει περισσότερο ή λιγότερο στην ομάδα.

Ενας απ’ αυτούς είναι ο Χουλιάν Μπαρτόλο, ο οποίος μετρά έως τώρα δύο γκολ και μία ασίστ. Ο Αργεντινός εκτός του ότι προσφέρει θέαμα έχοντας πετύχει και μια «γκολάρα», κάνοντας το 0-3 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, έχει κερδίσει ένα πέναλτι και από δική του προσπάθεια είχε γίνει και το 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό. Είναι ένας παίκτης από τον οποίο περνάει όλο το ματς του Βόλου, ενώ και ανασταλτικά δεν είναι αυτός που δεν θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά, έχοντας συνολικά 8 κλεψίματα.

Ακόμη, βάσει αριθμητικών δεδομένων αισθητή την παρουσία του έχει κάνει ο Φάουστο Γκρίλο. Ο Αργεντινός αμυντικός είναι ο στυλοβάτης της άμυνας του Βόλου, μια άμυνα που με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τα έχει πάει εξαιρετικά. Οπως εξαιρετικά τα έχει πάει και ο Γκρίλο, ο οποίος εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα είναι και επικίνδυνος στις στημένες φάσεις, έχοντας συνολικά ως τώρα κερδίσει έξι κεφαλιές. Οσον αφορά την άμυνα, ο Λατινοαμερικάνος στις 5 πρώτες αγωνιστικές έχει 20 επεμβάσεις και 12 κλεψίματα, αριθμοί που μπορεί πάντα να μην λένε την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη την λένε και με το παραπάνω. Επίσης είναι ο παίκτης από τον οποίο ξεκινάει σε πολλούς αγώνες το παιχνίδι του Βόλου, με τις μεταβιβάσεις του να είναι αλάνθαστες και στα 28 του αν συνεχίσει έτσι δεν θα είναι απίθανο να ασχοληθούν πολλές ομάδες με την περίπτωσή του.

Γενικότερα, είναι εμφανές ότι το εξαιρετικό ξεκίνημα των κυανέρυθρων στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι τυχαίο. Αλλωστε πριν την έναρξη της σεζόν ο πήχης έχει μπει ψηλά για το φετινό πρωτάθλημα, μετά την αξιοσημείωτη περσινή πορεία.

Φυσικά, ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και άπαντες στις τάξεις της ομάδας παραμένουν προσγειωμένοι. Αυτό που κρατάνε από τις πρώτες αγωνιστικές είναι η διαφορά που έχει αναπτυχθεί βαθμολογικά από ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, με τις οποίες ο Βόλος θα παλέψει για τον στόχο της εισόδου στην εξάδα. Γι’ αυτό και οι νίκες απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες ήταν σαν εξάποντα για τον φετινό στόχο που έχει τεθεί.

Ενα από τα «κλειδιά» της περσινής επιτυχημένης πορείας του Βόλου που τον έφερε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης και πολύ κοντά στον στόχο της υπέρβασης της συμμετοχής στα πλέι οφ ήταν αναμφισβήτητα και το γεγονός ότι πήρε βοήθειες από ένα μεγάλο φάσμα του ρόστερ.

Ο Βόλος δεν εξαρτιόταν από έναν παίκτη μεμονωμένα. Φυσικά και ο Δουβίκας ήταν εκείνος που ξεχώρισε με τα 14 τέρματα και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς, κάνοντας στη συνέχεια το βήμα παραπάνω στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην Ουτρέχτη, ωστόσο αυτό δεν θα μπορούσε να το πετύχει χωρίς τη συνεισφορά των συμπαικτών του. Τα υπόλοιπα γκολ και τις ασίστ μοιράστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, κάτι που χαρακτηρίζει τον Βόλο και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Επτά διαφορετικοί σκόρερ

Ηδη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές υπάρχουν επτά διαφορετικοί σκόρερ (Φαν Βέερτ 4, Μπαρτόλο 2, Φερνάντες 1, Φεράρι 1, Ροσέρο 1, Τερεζίου 1, Ροσέρο 1), ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο κομμάτι της δημιουργίας με έξι διαφορετικούς παίκτες να μετρούν τουλάχιστον από μία ασίστ (Ρεγκατέν 2, Μπαρτόλο 2, Φαν Βέερτ 1, Φερνάντες 1, Πουρίτα 1, Μπαριέντος 1).

Η μεσοεπιθετική ποιότητα αναβάθμισε το ρόστερ και κάλυψε αυτούς που έφυγαν

Εκτός από την πολυφωνία, προφανώς και η ποιότητα της μεταγραφικής ενίσχυσης την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο κάνει τη διαφορά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Η μεγάλη υπόθεση ήταν η αντικατάσταση του Δουβίκα και η επιλογή ενός φορ που θα μπορούσε να βρει τα 14 περσινά γκολ του Έλληνα επιθετικού. Και ο Φαν Βέερτ δείχνει από το ξεκίνημα ότι… μπαίνει στα παπούτσια του, σκοράροντας «σεντερφορίσια» γκολ, μετρώντας ήδη τέσσερα στα πέντε πρώτα παιχνίδια.

Πίσω από τη γραμμή κρούσης ο Φερνάντες, ο Ρεγκατέν, ο ελπιδοφόρος Ροσέρο και ο Μπαρτόλο, που συνεχίζει από πέρυσι και εμφανίζεται με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, δείχνουν ικανοί ως το τέλος της σεζόν να κάνουν τη δουλειά ακόμα πιο αποτελεσματικά και από την περσινή των Περέα, Ουάρντα, Μαρτίνες και Μπουένο. Συν τοις άλλοις υπάρχει και ο Ορός, ο οποίος αποτελεί ενδεχομένως την ποιοτικότερη μεταγραφή που πραγματοποίησε ο Βόλος στη μεσοεπιθετική του γραμμή και ακόμα δεν έχει δείξει την αξία του στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν εξαιτίας της θλάσης που υπέστη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου