Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Βαθμολογικό άλμα για την Κ17 του Βόλου, χωρίς ν’ αλλάζει ο βασικός στόχος

βαθμολογικό-άλμα-για-την-κ17-του-βόλου-χ-374244

Επτά βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει συγκεντρώσει η Κ17 του Βόλου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και βρίσκεται έπειτα από πέντε αγωνιστικές στην 3η θέση του β’ ομίλου με οκτώ βαθμούς σε σύνολο οκτώ ομάδων, αλλά ο βασικός στόχος που είναι η βελτίωση των νεαρών παικτών παραμένει αδιαπραγμάτευτος.

Η ομάδα του Γιώργου Δανόπουλου έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής τον Αρη (έχει επτά βαθμούς και είναι ο επόμενος αντίπαλος εκτός έδρας μεθαύριο Κυριακή), τον Παναιτωλικό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Λαμία και την ΑΕΛ, που έγινε δεκτή στο πρωτάθλημα, παρότι η ανδρική ομάδα υποβιβάστηκε, κάτι που συνέβη και με την Ξάνθη, παρόλο που η πρώτη ομάδα των Θρακιωτών παίζει στη Σούπερ Λιγκ 2.

Οι Ξανθιώτες είναι δεύτεροι με εννιά πόντους και πρώτος ο ΠΑΟΚ με 13. Από τον δικέφαλο του Βορρά η Κ17 του Βόλου υπέστη συντριπτική ήττα στη 2η αγωνιστική με 8-0 εκτός έδρας κι αυτό το αποτέλεσμα μάλλον λειτούργησε θετικά, αφού ακολούθησαν δύο νίκες (2-1 τον Παναιτωλικό και 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας) και μία ισοπαλία (1-1 με την Ξάνθη εκτός έδρας), που προστέθηκαν στην ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Λαμία (2-2 στο βοηθητικό του ΕΑΚ).

Στον ΤΑΥΧΔΡΟΜΟ μιλά ο προπονητής της Κ17, Γιώργος Δανόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι η διοίκηση τους παρέχει τα πάντα και πως στόχος είναι η βελτίωση των παιδιών, ώστε να στελεχώσουν αρχικά την Κ19 την επόμενη σεζόν και στη συνέχεια όσοι ξεχωρίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για την πρώτη ομάδα.

O Γιώργος Δανόπουλος σε προπόνηση της ομάδας του

Σε ό,τι αφορά στα τελευταία τρία επιτυχημένα αποτελέσματα ο νεαρός τεχνικός και αν έκανε τελικά καλό το βαρύ 8-0 από τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων αγωνιστικών βασίζονται στη δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία. Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ καλά, με διπλές προπονήσεις για τρεις βδομάδες, ενώ και στα φιλικά είχαμε καλή εικόνα. Επίσης και η πρεμιέρα με τη Λαμία που φέραμε 2-2 στο ΕΑΚ, συνοδεύτηκε με πάρα πολύ καλή παρουσία.

Με τον ΠΑΟΚ κάναμε τη χειρότερή μας εμφάνιση σε φιλικά και επίσημα ματς στο πιο δύσκολο παιχνίδι με τον πιο δυνατό αντίπαλο. Η ομάδα μας είναι προθάλαμος επαγγελματικής κατηγορίας και τα παιδιά έρχονταν από ακαδημίες. Ήταν πολύ νωρίς να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ, που δουλεύει επαγγελματικά εδώ και χρόνια. Αυτή η ήττα λειτούργησε ως «καμπανάκι», με την έννοια ότι μας πείσμωσε.

Στεναχωρήθηκαν και οι παίκτες και εμείς ως τεχνικό τιμ, αλλά και στεναχωρήσαμε τους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα κι έτσι κάναμε τα πάντα, για να γυρίσουμε το κλίμα και να αποδείξουμε ότι η ομάδα μας δεν είναι αυτή, που παρουσιάστηκε με τον ΠΑΟΚ. Κληθήκαμε να αποδείξουμε ότι αυτό ήταν μία κακή παρένθεση κι ότι δεν θα επαναληφθεί».

Για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα:

«Εχουμε δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ. Φέτος η ομάδα έκανε μία κίνηση να μαζέψει παιδιά όχι μόνο από τον Βόλο, αλλά και εκτός Βόλου, κάνοντας τον Μάιο δοκιμαστικά. Βρέθηκαν γύρω στα 100 παιδιά στον Βόλο από όλη την Ελλάδα και κρατήσαμε αρκετά παιδιά και για την Κ19 και για την Κ17 και μαζί με τους ποδοσφαιριστές από τον Βόλο δημιουργήσαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο και παιδιά που προσπαθούν να ισοσταθμίσουν την έλλειψη μεγάλου ταλέντου με τη δουλειά και το πάθος. Όλοι προσπαθούν φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορούν, παίζοντας σε μία ομάδα Σούπερ Λιγκ, έστω και στην Κ17».

Για το τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίον η Κ17 του Βόλου νίκησε με 2-1 με τέρματα των Μακρονάσιου και Μπασαγιάννη:

«Το τελευταίο παιχνίδι μπορεί να συνοδεύτηκε με νίκη, αλλά η απόδοσή μας δεν ήταν η αναμενόμενη. Είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα τακτικά. Την Κυριακή αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα, που παραδοσιακά διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα στην Κ17. Αυτό το είδαμε και φέτος. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να πιάσει τον ρυθμό που ήθελε και μετά το ισορροπημένο πρώτο μέρος, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο πρώτο λεπτό του πρώτου μέρους.

Εκεί τα πράγματα έπρεπε να γίνουν πιο απλά για μας, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε την υπεροχή και του ακυρώθηκαν δύο γκολ οριακά για οφσάιντ. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο μας βοήθησαν, μέχρι που στο 87’ δεχθήκαμε την ισοφάριση σε στημένη φάση από δική μας αδράνεια. Στο επόμενο λεπτό σκοράραμε και πήραμε τη νίκη, παρόλο που αρκετά παιδιά βρέθηκαν σε μέτρια μέρα. Η τύχη μας έδωσε με τον ΠΑΣ Γιάννινα ό,τι μας στέρησε με τη Λαμία την 1η αγωνιστική».

Για τη φιλοσοφία της διοίκησης:

«Η γραμμή που υπάρχει από τη διοίκηση είναι το αποτέλεσμα να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν έχω την πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά για τη βελτίωση των παιδιών. Η βαθμολογική πρόοδος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που ενδιαφέρει την ομάδα είναι οι παίκτες της Κ17, αν είναι δυνατόν και όλοι, να πλαισιώσουν του χρόνου την Κ19 και γιατί όχι και τη μεγάλη ομάδα αργότερα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με προοπτική και σε μας και στην Κ19, όπου ο Στέφανος Ξηροφώτος δουλεύει πολύ καλά, γιατί παρακολουθώ τις προπονήσεις του. Είμαστε σε μία κοινή γραμμή με τον Στέφανο όσον αφορά στο κομμάτι της δουλειάς. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά η μεγάλη ομάδα θα πλαισιώνεται με περισσότερα παιδιά από την Κ19.

Οφείλω να πω ότι η διοίκηση μας παρέχει τα πάντα. Από τον κ. Αντώνη Μπέο ό,τι θέλουμε το έχουμε και ο κ. Χρήστος Οικονόμου μας λύνει ό,τι πρόβλημα έχουμε. Υπάρχουν πράγματα που έχουμε εμείς και μπορεί να μην τα έχουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Ποτέ δεν έχει γίνει έκπτωση σε τίποτα σε ό,τι έχουμε ζητήσει από το πιο απλό, για παράδειγμα τα φρούτα, μέχρι την κάμερα υψηλής ανάλυσης και τα gps. Θα είναι κρίμα να μην αναφερθούμε και στον δήμαρχο, τον οποίον ευχαριστούμε για όσα κάνει για την ομάδα. Ερχεται και παρακολουθεί ακόμη και τις προπονήσεις της Κ17. Βοηθά έμπρακτα, έχει έρθει να μας μιλήσει πριν την έναρξη και μας παρέχει τα πάντα».

Για την παρουσία του 16χρονου τερματοφύλακα Πέτρου Χάιτα, που είναι στην Κ17 του Βόλου, σε δοκιμαστικά της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία:

«Εγιναν αρχικά κάποια δοκιμαστικά στην Αθήνα και είδαν τα παιδιά και άνθρωποι της Ατλέτικο και επέλεξαν δώδεκα απ’ αυτά, για να πάνε στη Μαδρίτη. Εκεί κράτησαν δύο παιδιά και τα υπόλοιπα μας πληροφόρησαν ότι θα τα ξανακαλέσουν σε νέο καμπ στην Πορτογαλία. Μέχρι στιγμής με τη Λαμία έπαιξε ο Χάιτας και στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Καποτάς, που είχε «κουμπώσει» καλά με την ομάδα, αλλά και οι δύο θα πάρουν παιχνίδια».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δανόπουλος ευχαριστεί για τις υπηρεσίες τους τον φροντιστή Αποστόλη Βασιλάρα, τον Θοδωρή Πολυχρόνου και τον Θανάση Νατσικόπουλο, που είναι υπεύθυνοι για την ανάλυση των παιχνιδιών και των προπονήσεων, αλλά και τον άμεσο συνεργάτη του, Κώστα Δεληογλάνη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου