Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Το μεγαλύτερο βαθμολογικό κέρδος σε σχέση με πέρσι έχει ο Βόλος

το-μεγαλύτερο-βαθμολογικό-κέρδος-σε-σ-377846

Η πιο κερδισμένη βαθμολογικά ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 είναι ο Βόλος φέτος σε σχέση με πέρσι, καθώς στην πεντάδα των φετινών της αγώνων με τους ίδιους αντιπάλους διπλασίασε τη συγκομιδή της, από τους έξι βαθμούς στους δώδεκα.

Μπορεί πέρσι, όπως και φέτος, να έχασε μόνο ένα από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, η μεγάλη προς όφελός του διαφορά, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός πως, ενώ την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό και στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, την τρέχουσα περίοδο κέρδισε τα δύο αυτά ματς, ενώ ο ένας πόντος «μείον» που προκύπτει από την ήττα της Λεωφόρου (πέρσι απέσπασε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ) «υπερκαλύπτεται» από τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς πρόσφατα επικράτησε, ενώ πέρσι ηττήθηκε.

Πιο αναλυτικά:

Τα φετινά αποτελέσματα του Βόλου ήταν:
με Λαμία νίκη με 2-1
με Απόλλωνα Σμύρνης νίκη με 1-3

με Ατρόμητο νίκη με 3-0
με Παναθηναϊκό ήττα με 5-1
με Αστέρα Τρίπολης νίκη με 2-1
Σύνολο: 12 βαθμοί (4-0-1)

Τα περσινά αποτελέσματα με τις ίδιες ομάδες:

με Λαμία ισοπαλία με 1-1
με Απόλλωνα Σμύρνης ισοπαλία με 3-3
με Ατρόμητο νίκη με 1-0
με Παναθηναϊκό ισοπαλία με 1-1
με Αστέρα Τρίπολης ήττα με 0-1
Σύνολο: 6 βαθμοί (1-3-1).

Σε σχέση με πέρσι ο Βόλος έχει +6 βαθμούς, ο ΟΦΗ +4 βαθμούς, ο Παναιτωλικός +3, ο ΠΑΟΚ +2, ο Παναθηναϊκός τους ίδιους, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Λαμία -1, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αρης και ο Ατρόμητος -2, η ΑΕΚ -3, ο Ολυμπιακός -4 και ο Αστέρας Τρίπολης -8 πάντα στα ματς με τους ίδιους αντιπάλους, με τους οποίους έχουν αγωνιστεί τις πέντε πρώτες αγωνιστικές (σ.σ. για τις υπόλοιπες ομάδες υπολογίζεται στη θέση του αγώνα με την ΑΕΛ αυτός κόντρα στον Ιωνικό).

«Στηριζόμαστε στη δουλειά,

όχι στα ακριβά συμβόλαια»

Ο ποδοσφαιριστής του Βόλου, Τάσος Τσοκάνης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την καταπληκτική πορεία της ομάδας του στη φετινή Super League, τη διακοπή, τις σχέσεις με τον 32χρονο προπονητή, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πού το πηγαίνει φέτος ο Βόλος: «Είναι πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα έτσι. Έχουμε κάνει πολύ καλό και δυνατό ξεκίνημα. Είναι όμως πολύ νωρίς να μιλάμε για παραπάνω πράγματα. Κοιτάμε κάθε ματς χωριστά. Κοιτάμε τη δυναμική που έχουμε ως ομάδα».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά τη διακοπή: «Δύσκολο ματς εκτός έδρας. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Φέτος έχουμε δείξει ότι δεν προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο και κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Είμαστε όλοι μαζί, είμαστε μια δυνατή οικογένεια και βγάζουμε ωραία πράγματα στο γήπεδο. Θέλουμε να έχουμε καλή παρουσία σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να μείνει ψηλά ο Βόλος: «Έχει δείξει ότι η ομάδα χτίστηκε για κάτι καλύτερο. Εξ αρχής υπήρχε αυτό. Το ίδιο δείχνουμε και εμείς οι ίδιοι και θέλουμε να βγάζουμε κάθε εβδομάδα ανταγωνιστικό πρόσωπο».

Για το ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό, απέναντι σε έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τα κατάφεραν: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν ήταν η εικόνα που είχαμε δείξει στα προηγούμενα ματς. Δεν ήμασταν έτοιμοι, όπως δείξαμε, για ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι μπροστά μας κι άλλα τέτοια ματς και θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα επόμενα μεγάλα παιχνίδια».

Για το αν η διακοπή κρίνεται ευνοϊκή ή όχι: «Η διακοπή μάς δίνει χρόνο να βελτιωθούμε περισσότερο. Ό,τι γίνεται φέτος είναι θέμα δουλειάς. Στη δουλειά των προπονήσεων στηριζόμαστε. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα συμβόλαια ως ομάδα. Δουλεύουμε πάνω στο πλάνο του προπονητή με στόχο να παρουσιαζόμαστε όσο καλύτεροι γίνεται».

Για το ότι είναι νέος σε ηλικία ο προπονητής της ομάδας: «Είναι νεαρός ο προπονητής μας. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες και ηλικιακά. Όλοι μαζί αυτό που δείχνουμε στο γήπεδο είναι συνολική δουλειά και προσπαθούμε να το κρατήσουμε. Υπάρχει ο σεβασμός ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες, παρά τη μικρή διαφορά ηλικίας, για να γίνεται σωστή δουλειά».

Για το αν μπορεί να συνεχιστεί η εικόνα μικρομεσαίων ομάδων να είναι ψηλά στη βαθμολογία: «Πέρσι είχαμε 3-4 μεγάλες ομάδες ψηλά και όλοι οι μικρομεσαίοι ήταν στην ίδια βαθμίδα. Είμαστε ακόμη στην αρχή φέτος, αλλά το πρωτάθλημα έχει φανεί ότι είναι πιο ανταγωνιστικό. Θα δείξει το βάθος του χρόνου τι μπορούμε να καταφέρουμε. Τα πρώτα δείγματα όμως λένε ότι είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου