Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Παναγιωτόπουλος: «Ενοχλεί η πρώτη θέση του Βόλου»

παναγιωτόπουλος-ενοχλεί-η-πρώτη-θέσ-380178

Πολλή … σκόνη σήκωσε η λανθασμένη απόφαση των διαιτητών του αγώνα του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης το περασμένο Σάββατο να ακυρώσουν το γκολ του Γκρίλο για οφσάιντ στο 60’, ενώ υπάρχει και μία ακόμη φάση στο πρώτο μέρος με περίπτωση πέναλτι πάνω στον Πουρίτα, για την οποία διίστανται οι απόψεις. Για παράδειγμα ο Τάσος Κάκος δικαιώνει τους κυανέρυθρους, ενώ ο Παναγιώτης Βαρούχας τον διαιτητή.

Ωστόσο, στη φάση του Γκρίλο στο 60’ είναι ξεκάθαρο το λάθος, που κρατά για αρκετό διάστημα ακόμη τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι, και κανείς ειδικός δεν διατύπωσε αντίθετη άποψη και δε θα μπορούσε να κάνει άλλωστε και διαφορετικά, καθώς είναι οφθαλμοφανές ότι η μπάλα πηγαίνει στον Αργεντινό αμυντικό από αντίπαλο, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι εκτεθειμένος.

Μάλιστα και ο Αγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο βίντεο με τον σχολιασμό των φάσεων της 5ης αγωνιστικής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και στους οποίους αποκαλύπτονται και οι διάλογοι που είχε με τον VAR ο Παπαπέτρου τονίζει ότι υπήρξε λανθασμένη εφαρμογή των σχετικών οδηγιών, καθώς από τη μία δεν υπάρχει οφσάιντ και από την άλλη υπάρχει βιαστική υπόδειξη του βοηθού και βιαστική απόφαση του διαιτητή.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι ο Κλάτενμπεργκ προσπαθεί να αθωώσει τον VAR, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΚΕΔ αναγνωρίζει ότι ο VAR δεν μπορούσε να παρέμβει σ’ αυτήν την περίπτωση, επειδή ο διαιτητής έχει σταματήσει τον αγώνα, πριν η μπάλα μπει στην εστία».

Να σημειωθεί ότι ο Κλάτενμπεργκ στο βίντεο με τον σχολιασμό των αμφισβητούμενων φάσεων δεν συμπεριέλαβε τη φάση του Πουρίτα.

Η τοποθέτηση Παναγιωτόπουλου

Η διαιτησία βρέθηκε στο επίκεντρο της τοποθέτησης που έκανε στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» στο TRT ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, Μάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πορεία του Βόλου και η πρώτη θέση ενοχλεί και ότι την περασμένη Κυριακή οι παίκτες του Αμπασκάλ κέρδισαν και τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Μπορεί ο Βόλος να κέρδισε, αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα η κουβέντα που κάνουμε για τη διαιτησία του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Θα θυμίσω ότι και πέρσι ο Βόλος στα περισσότερα παιχνίδια αδικήθηκε από τη διαιτησία. Φοβάμαι μην ξαναρχίσουμε πάλι τα ίδια.

Δεν αλλάζει κάτι, επειδή κερδίσαμε, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο Βόλος από τους διαιτητές. Και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Πουρίτα και το γκολ που ακυρώθηκε, είναι με το σκορ στο 1-0. Το αποτέλεσμα είναι ρευστό και κρατά τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Όλα αυτά τα επισημαίνουμε, γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και ας ελπίσουμε η διαιτησία να μην παίξει καθοριστικό ρόλο. Θεωρώ ότι ενοχλεί η πρώτη θέση του Βόλου. Εδώ ενοχλούσε πέρσι που ο Βόλος ήταν στην 7η και 8η θέση. Εννοείται ότι ενοχλεί ο Βόλος.

Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, μην τυχόν και γίνει κάτι, σα να βιάζεται να υποδείξει το οφσάιντ. Το μεγαλύτερο λάθος το έχει κάνει ο Ευαγγέλου στον VAR. Εχει γίνει καταστρατήγηση των κανονισμών στη φάση του Γκρίλο.

Υπάρχει ο VAR και δεν μπορούμε ούτε αυτό να το αξιοποιήσουμε. Κάνουν λάθη οι διαιτητές και δεν τα βλέπουν ούτε μέσω VAR. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές. Και πέρσι επισημαίναμε τα λάθη των διαιτητών με ανακοινώσεις και ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές.

Ας ελπίσουμε ότι οι παίκτες του Βόλου θα είναι τόσο ανώτεροι στα παιχνίδια, που θα κερδίζουν και τους διαιτητές. Ο Βόλος την περασμένη Κυριακή δεν κέρδισε μόνο τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά κέρδισε και τη διαιτησία.

Πέρσι ο Κλάτενμπεργκ έβγαζε τους περισσότερους διαιτητές «λάδι». Όταν δεν πληρώνουν τα λάθη τους οι διαιτητές και δεν υπάρχουν επιπτώσεις, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Τον Παπαπέτρου τον θυμόμαστε από πέρσι. Δεν είναι κάποιος που τον έχουμε ξεχάσει. Τον θυμόμαστε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Γενικά τους θυμόμαστε όλους τους διαιτητές, που μας έχουν αδικήσει. Δεν υπάρχει διαιτητής που να μας έχει ευνοήσει. Εμείς θέλουμε το 50-50, για να είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν γίνεται όλα τα αμφισβητούμενα να είναι υπέρ του αντιπάλου. Θα υπάρχουν και ήττες, αλλά δε θέλουμε αυτές να προέλθουν από εξωγενείς παράγοντες».

Εκτός από τη διαιτησία ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι όλα τα παιχνίδια του Βόλου ο φίλαθλος θα καθίσει να τα δει και θα ευχαριστηθεί, ότι οι παίκτες της ομάδας αντιλαμβάνονται τις μεγάλες δυνατότητες και πως έδειξαν χαρακτήρα και προσωπικότητα έπειτα από μία βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σπουδαίο να είναι πρώτος ο Βόλος μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αλλά χρειάζεται διάρκεια, για να συνεχίσει να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Δέκα μέρες έξω ο Κότνικ

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο Μάτιτς Κότνικ στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού ο Σλοβένος στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα στη Σούπερ Λιγκ τη φετινή σεζόν έκανε καθοριστικές επεμβάσεις και πιστώνεται ένα μέρος της επιτυχίας της ομάδας του.

Ωστόσο, στάθηκε άτυχος, αφού στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Κλέιμαν. Η διάγνωση τελικά για τον έμπειρο γκολκίπερ ήταν θλάση πρώτου βαθμού, το οποίο σημαίνει ότι ο Κότνικ θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου δέκα ημέρες, επομένως έχει πιθανότητες να προλάβει να είναι στην αποστολή για το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου