Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ευκαιρία για ψυχολογική αποφόρτιση έχει ο Βόλος

ευκαιρία-για-ψυχολογική-αποφόρτιση-έ-381939

Ο Βόλος έκανε το καθήκον του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και με την επιστροφή στα τρίποντα με σκορ 2-1 σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι και πάλι πρώτος στη Σούπερ Λιγκ 1 με δώδεκα βαθμούς.

Εχει, ωστόσο, συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλός του στις 17 Οκτώβρη στις 16.00 στην Τούμπα μετά τη διακοπή που υπάρχει για παιχνίδια των Εθνικών ομάδων.

Η εβδομάδα που διανύουμε ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ θέλει να αξιοποιηθεί αφενός για να δουλέψουν οι παίκτες του πάνω στα λάθη τους, αλλά και για ψυχολογική αποφόρτιση, κάτι που τόνισε ο ίδιος ο 32χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, η οποία επανήλθε από φέτος χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, αλλά μόνο κάμεραμαν για υγειονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής ανέφερε: «Το σημαντικότερο ήταν μετά την ήττα που είχαμε να αντιδράσουμε, να «σηκωθούμε» και να κερδίσουμε. Είχαμε αντιξοότητες, όπως ο τραυματισμός του τερματοφύλακά μας. Εχω να επισημάνω την πολύ καλή προσπάθεια και των δύο τερματοφυλάκων, την προσπάθεια όλων των παιδιών που έπαιξαν, αλλά και την προσπάθεια όλων των παιδιών που δεν έπαιξαν, γιατί δημιουργούμε αυτό το κλίμα υπεράσπισης των αξιών της ομάδας. Ηταν μία νίκη της ομάδας με την ευρύτερη έννοια.

Στο πρώτο που εστιάσαμε, ήταν στο ψυχολογικό θέμα, γιατί είχαμε συναίσθηση των λαθών που μας οδήγησαν στην ήττα από τον Παναθηναϊκό. Επίσης δώσαμε βάρος στα λάθη που ήταν κάτι προσωρινό και που δεν έχουν να κάνουν με τη γενικότερη δική μας εικόνα. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και για την αντίδραση που έβγαλαν και για όσα έδωσαν στο παιχνίδι. Εμείς πάμε πάντα, εστιάζοντας στον προσεχή μας αντίπαλο. Δε βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και τώρα κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο.

Έχουμε κλείσει έναν άτυπο κύκλο πέντε παιχνιδιών, οπότε έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε λίγο ψυχολογικά, να εντοπίσουμε όποια λάθη έχουν γίνει μέχρι τώρα και πάνω σ’ αυτό να εστιάσουμε».

Η ανάγκη για ψυχολογική ξεκούραση στη διακοπή του πρωταθλήματος και ειδικά πριν από δύο δύσκολα ματς με ΠΑΟΚ εκτός και ΑΕΚ εντός, έχει σχέση και με την πίεση που ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές από το εις βάρος του 5-1 από τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα από τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί φέτος.

Κλέιμαν: «Πολλή πίεση»

Σχετική αναφορά έκανε και ο Μπόρις Κλέιμαν στη δήλωσή του, με τον Ισραηλινό, που μπήκε στο ματς στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης λόγω τραυματισμού του Κότνικ, να επισημαίνει: «Θεωρώ ότι υπάρχει πολλή πίεση, γιατί οι προσδοκίες είναι υψηλές αυτή τη σεζόν. Ξεκινήσαμε με τρεις συνεχόμενες νίκες, χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και τα πράγματα έγιναν κάπως δύσκολα για μας. Ετσι, με τον Αστέρα έπρεπε να κερδίσουμε σε κάθε περίπτωση».

Σε ό,τι αφορά τον Κότνικ, που είχε καθοριστική συμβολή στο τέταρτο τρίποντο της ομάδας του στην πρώτη δική του εμφάνιση στην ενδεκάδα, ήταν προγραμματισμένο χθες το απόγευμα να κάνει τη μαγνητική και αναμένονται τα αποτελέσματά της. Ευχάριστο νέο ήταν η συμμετοχή του Νίνη στο πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης στο ΕΑΚ, έχοντας αποθεραπευτεί.

Ο Βαρούχας για τις διαιτητικές αποφάσεις

Ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, σχολίασε στον Sport Fm της Αθήνας τις αποφάσεις των διαιτητών στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και μεταξύ αυτών ασφαλώς αναφέρθηκε και στην απόδοση του Παπαπέτρου και των συνεργατών του στην αναμέτρηση Βόλος-Αστέρας Τρίπολης, τονίζοντας σχετικά: «Στο 15’ ζητά πέναλτι ο Βόλος, για μια πτώση εντός περιοχής, αλλά δεν υπάρχει παράβαση. Σε μαρκάρισμα στον Πουρίτα επίσης δεν υπάρχει κάτι. Στο 43’ ζητά πέναλτι ο Αστέρας, ούτε εδώ υπάρχει πέναλτι. Σε ένα κόρνερ του Βόλου, η μπάλα χτυπά στον ώμο ενός παίκτη του Αστέρα που είναι γυρισμένος και φτάνει σε παίκτη του Βόλου που δημιουργεί το γκολ. Το γκολ έπρεπε να μετρήσει, δεν υπάρχει οφσάιντ, γιατί ο παίκτης στον οποίο εξοστρακίζεται η μπάλα είναι νεκρό σημείο. Ο Παπαπέτρου παρασύρθηκε από τον βοηθό που βιάστηκε να σηκώσει σημαία. Ο Ευαγγέλου ως VAR δεν μπορούσε να τοποθετηθεί, γιατί το σφύριγμα ήταν πιο νωρίς από το γκολ. Στο 83’ ζήτησε πέναλτι ο Αστέρας, δεν υπήρχε όμως παράβαση».

Τα 60 ματς Super League στο Πανθεσσαλικό

και η τέταρτη διαδοχική νίκη έδρας του Βόλου

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Super League, μετά την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Βόλος έφτασε τις 4 διαδοχικές νίκες στην έδρα του, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε τρία διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα του μέσα στην ίδια σεζόν.

Επίσης 3 είναι τα εντός έδρας παιχνίδια του Βόλου, που έχει σκοράρει στη σειρά ο Τομ Φαν Βερτ. Έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του Χουάν Μουνίθ, που πριν από δύο χρόνια σκόραρε επίσης σε τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια του Βόλου. Ακόμη μετά το ματς Βόλος Αστέρας Τρίπολης 60 αγώνες Super League έχουν γίνει πλέον στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. 36 έχει ο Βόλος, 18 ο Ολυμπιακός Βόλου και 6 η Νίκη Βόλου.

Αλλα ενδιαφέροντα στατιστικά μετά την 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League είναι τα εξής:

100… φορές αλλαγή έχει βγει ο Γιώργος Μασούρας, που αντικαταστάθηκε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Έχει ξεκινήσει 142 φορές στην καριέρα του στη Super League και τις 42 από αυτές έμεινε μέσα σε όλο το ματς.

100… είναι πλέον οι ποδοσφαιριστές, που έχουν σκοράρει με τον Αστέρα Τρίπολης στην ιστορία της Super League. Ο Καμερουνέζος Κεβίν Ολιβιέ Σονί, που πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ της ομάδας ήταν ο 100ος. Οι 100 παίκτες έχουν πετύχει τα 503 γκολ του Αστέρα ως τώρα.

80… νίκες στη Super League έφτασε ο Ράσβαν Λουτσέσκου σε 152 αγώνες. Οι 29 είναι με την Ξάνθη και οι 51 με τον ΠΑΟΚ.

30… νίκες στη Super League συμπλήρωσε η Λαμία, με την πρώτη της φετινή. Χρειάστηκε 131 αγώνες για να τις συμπληρώσει, ενώ έχει ακόμα 51 ισοπαλίες και 50 ήττες.

11… αγώνες χωρίς ήττα ήταν ο ΟΦΗ στη Super League, μέχρι να χάσει από τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι πλέον το νέο του ρεκόρ στην κατηγορία.

Τέλος, ο Σλοβένος Γιάσμιν Κούρτιτς του ΠΑΟΚ κατάφερε να σημειώσει το πρώτο γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ για το φετινό πρωτάθλημα στο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα για φέτος, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννενα να παραμένουν αήττητοι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου