Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Επιστροφή στα τρίποντα και την κορυφή για τον Βόλο

επιστροφή-στα-τρίποντα-και-την-κορυφή-387251

Να αποτελέσει η βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό μία παρένθεση ήθελε σήμερα ο Βόλος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό και το κατάφερε, αφού επιβλήθηκε με 2-1 του αντιπάλου του, φτάνοντας στην πρώτη του νίκη απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας μετά από έξι ματς στη Σούπερ Λιγκ 1.Ετσι -προσωρινά ή όχι θα φανεί αύριο Κυριακή- η ομάδα του Αμπασκάλ πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση της Σούπερ Λιγκ 1 με 12 βαθμούς.

Ο Βόλος στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ήταν αποτελεσματικός και τυχερός όπου χρειάστηκε στο πρώτο μέρος, προηγούμενος στο 18’ με πέναλτι του Φαν Βέερτ, ενώ στην επανάληψη διατηρούσε εύκολα το υπέρ του προβάδισμα, μέχρι το 2-0 από τον Φεράρι στο 79’, για να μειώσει απλώς ο Σόνι στο 85’ στο τελικό 2-1.

Καλύτερος ο Αστέρας

στο πρώτο 45λεπτο

Ο Βόλος ξεκίνησε, όπως και στα προηγούμενα ματς, με 4-3-3 και στο 5’ ο Μπαρτόλο προσπάθησε να κάνει το σχεδόν απίθανο, να σκοράρει δηλαδή από τα 45 μέτρα, κρεμώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 10’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν ο Σίτο έκλεψε, έκανε κάποια μέτρα με την μπάλα και σέντραρε από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, όπου βρέθηκε ο αφύλακτος Ρεγκίς. Αυτός έκανε το σκαστό δεξί σουτ, αλλά ο Κότνικ, που ξεκίνησε βασικός στη θέση του Κλέιμαν, απέκρουσε σωτήρια, όπως έκανε και στο 12’.

Σε εκείνο το λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης πλησίασε σε πολύ μικρό διάστημα ξανά κοντά στο γκολ, με τον Σίτο και πάλι να δημιουργεί, σεντράροντας πάλι από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι για τον Μπαράλες αυτή τη φορά, με τον Αργεντινό φορ να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, την οποία ο πορτιέρε του Βόλου απομάκρυνε με τα πόδια, γλιτώνοντας ξανά την ομάδα του από το 0-1.

Το «δώρο» του Παπαδόπουλου

και το πέναλτι που έγινε γκολ

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν απειλητικοί, ο Βόλος στην πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στα αντίπαλα καρέ κέρδισε πέναλτι. Στο 15’ ο Φεράρι έκανε μία σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, με τον Ρεγκατέν με γρήγορη κίνηση να «τσιμπά» την μπάλα και τον υψηλόσωμο γκολκίπερ να τον ανατρέπει με τα χέρια. Τρία λεπτά μετά και τον έλεγχο του VAR ο Φαν Βέερτ άφησε … όρθιο τον Παπαδόπουλο με την άψογη πλασαριστή του εκτέλεση με το δεξί και με την μπάλα να αναπαύεται στην αριστερή γωνία έγραψε το 1-0.

Αυτό το γκολ επέτρεψε στον Βόλο να ελέγξει για το επόμενο δεκάλεπτο το ματς και να πατά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά στον Αστέρα ανήκε η επόμενη σημαντική ευκαιρία του αγώνα, με τον Αλβαρες στο 31’ να βλέπει την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ σε απευθείας δικό του φάουλ, με τον Κότνικ πάντως να έχει πέσει σωστά στη δεξιά του γωνία. Στο 39’ ο Κότνικ έκανε μία νέα σημαντική επέμβαση σε σουτ του προωθημένου δεξιού μπακ Καρμόνα από πλάγια δεξιά της περιοχής μετά από κλέψιμο του ίδιου παίκτη, που προχώρησε και τελείωσε τη φάση.

Νέα φάση για τον Αστέρα Τρίπολης στο 42’, με τον Ριέρα να «τρυπά» και πάλι την άμυνα των γηπεδούχων από τα αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή και να βγάζει για τον Ρεγκίς, το πλασέ του οποίου κόντραρε. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μουνάφο, που έκανε ένα χλιαρό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Κότνικ. Ετσι το πρώτο μέρος τελείωσε με 1-0, με το σκορ να αδικεί τον Αστέρα βάσει ευκαιριών.

Αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον Βόλο, καθώς ο Κλέιμαν πέρασε στο ματς στη θέση του Κότνικ, που είχε ενόχληση στον προσαγωγό. Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά στο 57’ την κεφαλιά του Μπαράλες και το ίδιο έκανε και ο Παπαδόπουλος στην απέναντι εστία στο 58’ στο μακρινό σουτ του Φαν Βέερτ.

Στο 60’ ακυρώθηκε γκολ για οφσάιντ του Βόλου λόγω αντικανονικής θέσης του παρ’ ολίγον σκόρερ Γκρίλο, ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας ότι η μπάλα στον Αργεντινό στόπερ πήγε από αντίπαλο.

«Καθάρισε» ο Βόλος στο 79’

Κι ενώ ο Βόλος κρατούσε εύκολα το υπέρ του σκορ, στο 79’ το διεύρυνε και καθάρισε το ματς. Ο Ρεγκατέν έβγαλε την ασίστ και ο Φεράρι, που είχε ακολουθήσει τη φάση, νίκησε με αριστερό σουτ εντός περιοχής τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

Ο Αστέρας αντέδρασε και με πανέμορφο αριστερό γυριστό από τον Σόνι στο 85’ μείωσε σε 2-1, με τον σκόρερ να έχει ένα λεπτό πριν σουτ που είχε αποκρούσει δύσκολα ο Κλέιμαν. Στο 89’ ο Ροσέρο δεν κατάφερε να κάνει το 3-1 με κεφαλιά, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 95’ ο Τερεζίου νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Παπαδόπουλο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με το 2-1 να μην αλλάζει ως το τέλος.

Κίτρινες: Ρομέρο, Φεράρι – Μπαράλες, Σόνι

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ (46’ λ. τρ. Κλέιμαν), Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (73’ Αλεξ Σοάρες), Μπαρτόλο (59’ Ροσέρο), Ρεγκατέν, Φερνάντες (86’ Γκιουλέν), Φαν Βέερτ (86’ Τερεζίου)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβαρες (75’ Τασουλής), Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο, Ρεγκίς (75’ Ριέρα), Κανελλόπουλος (63’ Μπενίτο), Μπαράλες (63’ Σόνι)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου