Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σωστή διαχείριση και ανασύνταξη στον Βόλο

σωστή-διαχείριση-και-ανασύνταξη-στον-394883

Η γρήγορη ανασύνταξη και η σωστή διαχείριση της βαριάς ήττας από τον Παναθηναϊκό είναι τα ζητούμενα στο στρατόπεδο του Βόλου ενόψει του σαββατιάτικου δύσκολου ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που ανοίγει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Παίκτες και τεχνική ηγεσία οφείλουν τώρα στην πρώτη ήττα και στην πρώτη δύσκολη στιγμή της φετινής πορείας λόγω και του εύρους που πήρε το σκορ στη Λεωφόρο να δείξουν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους και να επαναφέρουν το καλό κλίμα με την επιστροφή στις επιτυχίες κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας, βγάζοντας την απαιτούμενη αντίδραση.

Απαντες γνωρίζουν και επισημαίνουν στο κυανέρυθρο στρατόπεδο ότι το βαρύ 5-1 από τον Παναθηναϊκό δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναιρέσει όσα προηγήθηκαν, δηλαδή τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο ξεκίνημα και το πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που απέδωσε η ομάδα.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στενοχωρημένοι, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι η απόδοση του Βόλου στην αναμέτρηση του «Απόστολος Νικολαΐδης» αντιπροσωπεύει τη συνολική εικόνα κι αυτό ήταν κάτι που τόνισε μεταξύ άλλων και ο Τάσος Τσοκάνης στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας: «Όταν ξεκινάς το παιχνίδι και στο 4’ βρίσκεσαι πίσω με 2-0, τι να πεις από κει και πέρα; Η ομάδα σίγουρα δεν είναι για πέντε γκολ. Δεν είναι αυτή η εικόνα μας. Προσπαθούμε φέτος να βγάλουμε κάτι πολύ ωραίο μες στο γήπεδο, σίγουρα όμως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος στο ματς, οι ομάδες με ποιότητα το αξιοποιούν. Με δύο γκολ πίσω από την αρχή πρέπει να σηκώσεις κεφάλι. «Φάγαμε» τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η ομάδα μας δεν είναι αυτό που έδειξε σήμερα. Πρέπει όμως να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Έχουμε ένα πρωτάθλημα μπροστά μας και πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια.

Είναι ένα παιχνίδι και μία ήττα. Είχαμε ξεκινήσει πολύ καλά, δεν θέλουμε να χαλάσουμε αυτήν την εικόνα που έχουμε και πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Δεν πρέπει να μείνουμε στο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό».

Σχετικά με τον αρχηγό του Βόλου, πρέπει να τονιστεί ότι την περασμένη Κυριακή φάνηκε πως είχε πέσει πάνω του πολύ μεγάλο βάρος, αφού ως μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος και χωρίς στο συγκεκριμένο παιχνίδι να έχει τις βοήθειες που πρέπει από τους εσωτερικούς επιθετικούς χαφ Φερνάντες και Μπαρτόλο, όφειλε να αναχαιτίζει τους αντιπάλους, που γίνονταν πολλές φορές τέσσερις στον άξονα (Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Καρλίτος συν τον Βιτάλ που συνέκλινε πολύ συχνά προς τα μέσα).

Δεν αλλάζει η αγωνιστική φιλοσοφία

Το να παίζει ο Βόλος με έναν καθαρό ανασταλτικό μέσο απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην έδρα της σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο, αλλά αυτή είναι όμως η γενικότερη φιλοσοφία του Αμπασκάλ και δεν αλλάζει ούτε γίνεται πιο συντηρητική ανάλογα με το ποιον έχει απέναντι της η ομάδα του.

Όπως μέρος της φιλοσοφίας του 32χρονου Ισπανού τεχνικού είναι ότι το παιχνίδι χτίζεται από πίσω και συμμετέχει σ’ αυτό ακόμη και ο τερματοφύλακας, κάτι που μπορεί να έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής και φάνηκε και στο πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Βόλος στη Λεωφόρο. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι είναι μία λανθασμένη ποδοσφαιρική επιλογή, αφού αν εφαρμοστεί σωστά δίνει πλεονέκτημα στον Βόλο και εξάλλου αυτό επιτάσσει και το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Οι κυανέρυθροι μένουν λοιπόν πιστοί στην αγωνιστική τους φιλοσοφία και δεν την αλλάζουν, προσπαθώντας να βελτιωθούν μέσα από την ομαδική λειτουργία. Άλλωστε αυτή τους οδήγησε στο αρχικό 3Χ3 και στην πρώτη θέση κι αυτή είναι που τους φέρνει μέχρι στιγμής ισόβαθμους στη δεύτερη με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η ομάδα του Βόλου διαθέτει την καλύτερη επίθεση μαζί με Παναθηναϊκό με εννιά γκολ και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με επτά τέρματα παθητικό μετά τον Απόλλωνα, που έχει δεχθεί 11, αφού ενδιαφέρεται για το επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Και στη Λεωφόρο ο Βόλος προσπάθησε να παίξει επιθετικά ακόμη και μετά το 4-0 κι αυτό είναι κάτι που το αναγνώρισαν και οι αντίπαλοι αλλά και οι ουδέτεροι παρατηρητές, ενώ αποδεικνύεται από ορισμένα στατιστικά στοιχεία, όπως η κατοχή της μπάλας, που ήταν στο 50%-50%, και τα κόρνερ, που ήταν 2-7 υπέρ των φιλοξενούμενων. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την άποψη ότι σ’ αυτήν την αναμέτρηση το σύνολο του Αμπασκάλ πλήρωσε τα ατομική του λάθη κυρίως κι όχι ότι υστέρησε στην παραγωγικότητα.

Το βλέμμα στον Αστέρα

Οπως και να ‘χει το ματς με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν και τα βλέμματα στρέφονται σ’ αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό το Σάββατο. Ο αντίπαλος του Βόλου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κατά κάποιο τρόπο, καθώς δεν έχει ακόμη νίκη και έχει πάρει δύο βαθμούς από ισάριθμες λευκές ισοπαλίες, ενώ ακόμη δεν έχει σκοράρει, αφού και στις ήττες του από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό οι παίκτες του δε βρήκαν δίχτυα. Ο Αστέρας αποτελεί τη μοναδική ομάδα που δεν έχει καταφέρει να πετύχει γκολ μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λιγκ 1 κι αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο.

Πάντως, ο προπονητής της, Μίλαν Ράσταβατς, που έχει δει την ομάδα του να «πετάει» στα φιλικά, αλλά να μην έχει τη συγκομιδή που θέλει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, παρουσιάζεται αισιόδοξος ότι θα λυθεί το επιθετικό πρόβλημα στα επόμενα ματς, δηλώνοντας σχετικά: «Μας έλειψε η ενέργεια με τον Ολυμπιακό. Το γκολ δεν είναι κάτι που θα έρθει με κάποιον άλλον τρόπο. Εχουμε το πλάνο μας και θα έρθει το γκολ».

Αμφίβολος ο Νίνης

Στη χθεσινή προπόνηση δε συμμετείχε ο Νίνης, ο οποίος συνεχίζει τις θεραπείες για την αποκατάσταση της θλάσης πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς, που έχει υποστεί. Ετσι, ο έμπειρος μέσος, που έλειψε και από το ματς με τον Παναθηναϊκό, είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Αίτημα της ΠΑΕ Βόλος

για επιστολή στον Αυγενάκη

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος από την 6η έως και τη 17η αγωνιστική θα ανακοινωθεί μεθαύριο Παρασκευή μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 1. Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται και το αίτημα της ΠΑΕ Βόλος για αποστολή επιστολής στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 01/10/2021 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

  1. Oρισμός αγώνων 6ης έως και 17ης αγωνιστικής Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-22.
  2. Εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του Δ.Σ. για αλλαγές στο πρόγραμμα και τον ορισμό αγώνων, σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
  3. Αίτημα ΠΑΕ Βόλος περί αποστολής επιστολής στον Υφυπουργό Αθλητισμού σε σχέση με την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
  4. Έγκριση καταλόγου παρατηρητών αγώνων.
  5. Προκήρυξη θέσης εμπορικού διευθυντή στο Συνεταιρισμό.
  6. Θέματα ασφάλισης ποδοσφαιριστών.
  7. Αγορά προστατευτικών καλυμμάτων αγωνιστικών χώρων.
  8. Διάφορα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου