Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με Νίνη κόντρα στον Απόλλωνα

με-νίνη-κόντρα-στον-απόλλωνα-420529

Η προετοιμασία του Βόλου για τον αγώνα κόντρα στην Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 16.00, έχει ξεκινήσει από προχθές Τρίτη.

Το θετικό νέο είναι πως ο Σωτήρης Νίνης ξαναμπήκε στις προπονήσεις, βγάζοντας όλο το πρόγραμμα. Επομένως υπολογίζεται κανονικά για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 από τον προπονητή του, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ο οποίος στερήθηκε τις υπηρεσίες του στο ματς της πρεμιέρας.

Ο Νίνης έκανε πέρσι μία εξαιρετική σεζόν με την κυανέρυθρη φανέλα, πραγματοποιώντας ένα πολύ δυνατό come back στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα το όνομά του μπλέχτηκε το φετινό καλοκαίρι σε μεταγραφικά σενάρια μεγάλων ομάδων, όπως του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον ανέδειξε, και της ΑΕΚ.

Έμεινε πάντως στον Βόλο, θέλοντας να συνεχίσει τις περσινές του εμφανίσεις, ωστόσο φέτος φαίνεται πως δεν είναι στις βασικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, αφού στον άξονα της μεσαίας γραμμής προτιμώνται ο Τσοκάνης ως κλασικός αμυντικός μέσος και οι Μπαριέντος και Φερνάντεζ ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του, ενώ υπάρχει και ο Αλεξ Σοάρες, που ακόμη δε βρίσκεται στο επίπεδο ετοιμότητας των τριών προαναφερθέντων. Το αποτέλεσμα, λόγω και κάποιων τραυματισμών, είναι ο Νίνης να έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα. Βέβαια, είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και με δεδομένη την αξία του ποδοσφαιριστή, ο ίδιος θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ξαναχτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας.

Από κει και πέρα, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για ένα νέο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία βασίζεται αφενός στην εικόνα της ομάδας στη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Λαμία, αφετέρου στο γεγονός ότι τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο μέρος, έχουν εντοπιστεί και επισημανθεί και πεποίθηση όλων είναι ότι δε θα επαναληφθούν.

Με τα λάθη και τις αγωνιστικές του παραλείψεις -πέρα από τη δεδομένη ατυχία- που οδήγησαν στη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ασχολείται και ο κυριακάτικος αντίπαλος του Βόλου, Απόλλων Σμύρνης, καθώς αυτά αναλύθηκαν σε βίντεο που έδειξε ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του στους ποδοσφαιριστές τους. Με πιο καθαρό μυαλό όλοι τους είδαν κάποιες επίμαχες φάσεις, που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν διαφορετικά στο μέλλον και τις οποίες πλήρωσαν ακριβά στο παιχνίδι της Λεωφόρου.

Πάντως, ο Απόλλωνας μπορεί να είναι μία ομάδα απολύτως στα μέτρα του Βόλου, ο οποίος αντικειμενικά είναι το φαβορί την Κυριακή, αλλά κανείς στο στρατόπεδο της βολιώτικης ομάδας δεν παραγνωρίζει ότι οι κυανόλευκοι του Γιάννη Πετράκη έδειξαν πολλές αρετές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι στην πρεμιέρα και είναι μία επικίνδυνη ομάδα, η οποία όμως έχει τις αδυναμίες της μεσοαμυντικά και ειδικά, όταν επιτίθεται. Αυτό το αγωνιστικό στυλ εκτιμάται ότι ταιριάζει απόλυτα στον Βόλο, ο οποίος θέλει να χτυπήσει τον αντίπαλό του στους ανοιχτούς χώρους, σε ένα γήπεδο που συν τοις άλλοις του … πηγαίνει, καθώς πέρσι ήρθε ισόπαλος τόσο με την ΑΕΚ (2-2), όσο και με τον Απόλλωνα (3-3) σε ένα απίστευτο ματς, στο οποίο ο ΝΠΣ Βόλος επανήλθε, ενώ είχε μείνει πίσω στο σκορ με 3-0.

Στον Βόλο πιστεύουν ότι, όσο κι αν είναι νωρίς, το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και αυτό κόντρα στον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό την επόμενη Πέμπτη στην εμβόλιμη 3η αγωνιστική, θα δείξουν πού μπορεί να φτάσει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Αύριο το άνοιγμα της αυλαίας

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής θα ανοίξει αύριο Παρασκευή με το ματς Ιωνικός-Αρης για λόγους ασφαλείας, αφού το Σάββατο 18/9 έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας λόγω της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, η δεύτερη μέρα της Σούπερ Λιγκ 1 θα γίνει σε τρεις δόσεις, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

19:00 Ιωνικός -Άρης

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

20:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

16:00 Απόλλων Σμύρνης-ΝΠΣ Βόλος

18:15 Ατρόμητος-Παναιτωλικός

18:15 ΟΦΗ-ΑΕΚ

20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

20:30 Λαμία-Ολυμπιακός

Κλήση σε απολογία

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία αύριο Παρασκευή και ώρα 10:30 τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου