Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Φιλικό με ΑΕΚ σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος

φιλικό-με-αεκ-σήμερα-ο-νπσ-βόλος-449273

Ενδιαφέρον και δυνατό φιλικό παιχνίδι έχει σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος, που στις 7 το απόγευμα θα αγωνιστεί με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό κι αφού η επίσημη σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 έχει μετατεθεί πλέον για τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

H αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για τον ΝΠΣ Βόλος δίνει τη δυνατότητα στον Ισπανό προπονητή της ομάδας Γκιγιέρμο Αμπασκάλ να μετρήσει δυνάμεις και ετοιμότητα απέναντι στην ΑΕΚ που θεωρητικά θα είναι πιο έτοιμη αφού έπαιξε και Ευρώπη και με την οποία στη νέα Super League 1 η βολιώτικη ομάδα θα συναντηθεί την 7η αγωνιστική.

Ο ΝΠΣ Βόλος θα φτάσει τις 70 μέρες φετινής προετοιμασίας μέχρι την επίσημη σέντρα του πρωταθλήματος και έχει δώσει και 10 φιλικά σε Ελλάδα και Ολλανδία.

Η ομάδα του Γκιγέρμο Αμπασκάλ ξεκίνησε τα φετινά φιλικά στην Πορταριά όπου νίκησε με 7-0 τον Θησέα Αγριάς με γκολ των Μπαριέντος, Πουρίτα, Φερνάντες, Ροσέρο (2), Γκρίλο και Φερράρι, ενώ σχετικά ανέτοιμή στη συνέχεια έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα χάνοντας 3-1 και τον Φαν Βέερτ να σκοράρει…

Η συνέχεια δόθηκε στην Ολλανδία όπου αρχικά η βολιώτικη ομάδα επικράτησε εύκολα της ομάδας Γ’ κατηγορίας Βικτόρια ’03, με 9-0, με τον Ολλανδό Τομ Φαν Βέερτ να σημειώνει τέσσερα γκολ, ενώ τα άλλα τέρματα σημείωσαν οι Ροσέρο και Νίνης, Πουρίτα, Γκρίλο, ενώ ένα τέρμα προήλθε από αυτογκόλ, μετά από προσπάθεια του Κύρκου.

Κόντρα στη βελγική Μαλίν ο ΝΠΣ Βόλος έχασε μεν 2-1 (γκολ ο Φερνάντες) αλλά έδειξε καλό πρόσωπο, ενώ χάνοντας πέναλτι με τον Μπαριέντος έχασε 1-0 από την Ντάινζε και η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε στην ήττα με 6-2 από την Ουτρέχτη του Δουβίκα που μάλιστα σκόραρε δις. Για τη βολιώτικη ομάδα τα δύο γκολ σημειώθηκαν από τον Φαν Βέερτ στο 37’ και τον Νίνη στο 56’ μειώνοντας σε 3-1 και 3-2 αντίστοιχα.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα στις 3/8 ο ΝΠΣ Βόλος επικράτησε με 1-0 επί του Παναιτωλικού σε ματς που διεξήχθη στη Λαμία και η φιλική νίκη ήρθε χάρη σ’ ένα πολύ όμορφο γκολ του Ρομέρο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο φιλανθρωπικό τουρνουά στο Πανθεσσαλικό στις 8/8 ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε τον ΟΦΗ 2-1 με σκόρερ τους Αργεντινούς Ορόζ και Μπαρτόλο και 10/8 έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης 1-0, ενώ τελευταίο φιλικό ήταν 14/8 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και το «γεμάτο» 4-3 (20’Φαμπιάνο, 27’ Μπερτόγλιο, 49’πεν.Γκάμα, 90’πεν.Ματίγια-43’ Πουρίτα, 45’ Μπαρτόλο, 80’ Τερεζίου).

Σήμερα (19:00) για τον ΝΠΣ Βόλος υπάρχει το επίσης δυνατό φιλικό προετοιμασίας που έχει με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό και στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρεται ότι έχει οριστεί γενική είσοδος 15 ευρώ (για όλες τις θύρες εκτός της θύρας των VIP), ενώ τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ, απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου είναι η επίδειξη είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού covid-19, είτε του πιστοποιητικού νόσησης covid-19.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο φιλικός αγώνας ΝΠΣ Βόλος – ΑΕΚ δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, ενώ η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 5 μ.μ. από το εκδοτήριο στη 2η πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου από όπου θα γίνεται και η είσοδος των φιλάθλων, ενώ οι κάτοχοι των VIP εισιτηρίων διαρκείας θα εισέρχονται στο γήπεδο από την κεντρική πύλη και την είσοδο των VIP.

Ο ΝΠΣ Βόλος πέρσι με την ΑΕΚ έπαιξε 4 φορές, αφού εκτός από το πρωτάθλημα που πήρε 2-2 στη Ριζούπολη και κέρδισε 1-0 στο Πανθεσσαλικό είχε και ματς κυπέλλου χάνοντας 4-2 στο ΟΑΚΑ και κερδίζοντας 1-0 στον Βόλο.

Σοκ και με Ορόζ

Δεν έλειπαν οι ήδη σοβαροί τραυματισμοί στον ΝΠΣ Βόλος και ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας αυτός του Νικολά Ορόζ, ο οποίος υπέστη θλάση στην τελευταία προπόνηση, που θα τον αφήσει έξω για ένα διάστημα 6-8 εβδομάδων.

Επίσης σήμερα θα λείπουν ο Ριένστρα που θα μείνει για τους επόμενους μήνες εκτός μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη και για τον ίδιο λόγο λείπουν και οι νεαροί Πέτρος Κύρκος και Θανάσης Τριανταφύλλου. Κάποιες ενοχλήσεις θα κρατήσουν εκτός σήμερα και τον Ελβετό Ζαν Πιέρ Ρινέρ.

Από αύριο ο ΝΠΣ θα περιμένει τη σέντρα στη Super League 1, για τις 11-12 Σεπτεμβρίου που έχει προκύψει καθώς δεν έχει υπογραφεί η προκήρυξη, δεν υπάρχουν επίσημα τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ΠΑΕ, ενώ αναμένεται και η τροποποίηση για την κεντρική διαχείριση.

Αναμονή για Φράνκο Φεράρι

Αναμονή για την κατάληξη που θα έχει το ξαφνικό, αλλά έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Αργεντινό αριστερό μπακ Φράνκο Φεράρι που δεσμεύεται με τον ΝΠΣ Βόλος με συμβόλαιο ώς το 2023 και το γεγονός ότι έχει κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος δεν αποτελεί έκπληξη να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά μπορεί να αφήσει ένα κενό στην ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Ο 29χρονος Αργεντινός βρίσκεται στην Ελλάδα απ’ το 2019, μετρά 69 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ και είναι από τους πλέον βασικούς παίκτες στην 11άδα του ΝΠΣ Βόλος που αν προχωρήσει σε μια νέα “πώληση” είναι μεν θετικό, αλλά θα αναπροσαρμόσει και τα μεταγραφικά του πλάνα, αφού εκεί που ήταν πλήρης θα κινηθεί για να καλύψει τη θέση στα αριστερά.

Ο Φεράρι είναι εκ των αρχηγών του φετινού ΝΠΣ Βόλος και ο Παναθηναϊκός έκανε αρχικά μια διερευνητική επαφή και με την ομάδα ώστε να ενημερωθεί για τα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με τη μεταγραφή του. Φαίνεται πάντως ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να αποκτήσει τον παίκτη, που δείχνει ότι θέλει και η τεχνική ηγεσία του και το οικονομικό δεν φαίνεται να μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Το «ξαφνικό» βέβαια για τον Αργεντινό αριστερό μπακ μόνο ξαφνικό δεν είναι αφού στη διάρκεια του περασμένου πρωταθλήματος υπήρξε έντονη κινητικότητα για την απόκτησή του από τον ΠΑΟΚ ενώ ενδιαφέρον έστω και θεωρητικά υπήρξε και από την ΑΕΚ.

Μάλιστα η ΠΑΕ Βόλος φρόντισε από τον περασμένο Φεβρουάριο να ανανεώσει το συμβόλαιο του Φεράρι μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και μάλιστα η ανακοίνωση της ανανέωσης συνεργασίας με τον Αργεντινό έγινε την ίδια μέρα με αυτή του Μήτογλου που τελικά μεταγράφηκε στην ΑΕΚ.

Ο Φράνκο Φεράρι είναι ήδη στην τρίτη του χρονιά στην Ελλάδα και στον Βόλο είναι πρώτος σε συμμετοχές (62) με τον ΝΠΣ Βόλος στη Super League. Την πρώτη χρονιά έπαιξε με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος σε 31 ματς 2.741 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στην 2η περσινή είχε επίσης 31 συμμετοχές (2787’ λεπτά) με ένα γκολ.

Ο Φεράρι, που γεννήθηκε 9/5/92 πριν έρθει στον Βόλο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αργεντινής με τη φανέλα της Μίτρε Σαντιάγκο και έχει αγωνιστεί επίσης στις αργεντίνικες Τίρο Φεντεράλ και στην Ντεπορτίβο Σάντα Μαρίνα.

Θυμίζουμε ότι από την περσινή καλή χρονιά του ΝΠΣ Βόλος «κέρδισαν» μεταγραφή στην Ολλανδία και την Ουτρέχτη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Τάσος Δουβίκας και στην ΑΕΚ ο κεντρικός αμυντικός Γεράσιμος Μήτογλου, ενώ για τον νεαρό Λογαρά υπάρχει συμφωνία να πάει στον ΠΑΟΚ αλλά από την επόμενη χρονιά.

Οσον αφορά στον Φεράρι αν το ενδιαφέρον γίνει συμφωνία οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες κάτι που είναι απόλυτα λογικό καθώς η μεταγραφική περίοδος μπαίνει στο τελευταίο τριήμερο ουσιαστικά, οπότε τα πάντα πρέπει να «τρέξουν».

Κάποιες πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι μπορεί να έρθει δανεικός ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης στον ΝΠΣ Βόλος που πάντως σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει άμεσα αντανακλαστικά με μεταγραφικές λύσεις.

Ο 24χρονος Χατζηθεοδωρίδης που «μπαίνει» από τον Παναθηναϊκό ως bonus για να «κερδίσει» τον Φεράρι έχει παίξει 49 ματς στη Σουπερλίγκα (+10 στο κύπελλο με 1 γκολ) κι ενώ πέρσι αγωνίστηκε μόνο σε 6 ματς τις δυο προηγούμενες χρονιές του στους «πράσινους» είχε 23 και 20 συμμετοχές.

Την Τρίτη η νέα ΓΣ

Η ΠΑΕ Βόλος, όπως και οι Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία λέγεται πως τα έχουν βρει στο οικονομικό με την COSMOTE TV, αλλά ένα ακόμη ζητούμενο αφορά στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από τη σεζόν 2023/24 και η Super League αποφάσισε όπως οριστεί ΓΣ μεθαύριο Τρίτη 31/8/2021 στις 12:00 (με θέματα την έγκριση της προκήρυξης και την τροποποίηση του καταστατικού).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου