Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΠΑΕ Βόλος: Θέλει κλειστό διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο

παε-βόλος-θέλει-κλειστό-διετές-τηλεοπ-457920

Νέο κώλυμα παρουσιάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς τόσο η ΠΑΕ Βόλος, όσο και οι ΠΑΕ Απόλλων, Παναιτωλικός, Ιωνικός ζητούν διετές «κλειστό» συμβόλαιο, ενώ η Cosmote TV προσφέρει «1+1».

Ετσι λοιπόν μοιάζει να εξελίσσεται σε θρίλερ η έναρξη του πρωταθλήματος! Ενώ είχε διαφανεί λύση στο πρόβλημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τον Αστέρα να υπογράφει στη Νοva και ταυτόχρονα να εξοικονομείται μπάτζετ στην Cosmote TV, για να προσφέρει 1,6 εκατ. ευρώ σε Λαμία, Βόλο, Απόλλωνα, Παναιτωλικό και Ιωνικό προκύπτει νέο εμπόδιο. Κι αυτό γιατί οι πέντε προαναφερθείσες ομάδες ζητούν διετές «κλειστό» συμβόλαιο από την Cosmote ΤV (3,2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια), ενώ το συνδρομητικό κανάλι προσφέρει συμβόλαιο για «1+1» με το δικαίωμα ανανέωσης να της ανήκει.

Οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις και οι ζυμώσεις αναμένεται να συνεχιστούν το διήμερο και να κορυφωθούν σήμερα, ενόψει της γενικής συνέλευσης και της συνεδρίασης του ΔΣ που έχει ορίσει η Superleague 1, ώστε να υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι η προκήρυξη μπορεί να υπογραφεί μέχρι και 72 ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα, δηλαδή μέχρι και την προσεχή Τετάρτη (25/8) και ότι ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν υπογράψει με τη Nova για έναν επιπλέον χρόνο, δηλαδή για την εφετινή σεζόν (2021-2022), ενώ οι υπόλοιπες ομάδες πλην ΠΑΟΚ (ο οποίος είναι κοντά σε deal με τη Nova) έχουν συμφωνήσει με Nova και Cosmote για συμβόλαια διετούς ή και τριετούς διάρκειας.

Επομένως, όπως διαμορφώνεται το τοπίο, η έναρξη του πρωταθλήματος είναι έωλη και για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Oι πιθανότητες αναβολής είναι και πάλι αυξημένες για να αναβληθεί με… άγνωστο ορίζοντα εκκίνησης της σεζόν 2020-2021.

Ετοιμος, όποτε και να ξεκινήσει

Πάντως ο ΝΠΣ Βόλος αγωνιστικά αισθάνεται έτοιμος για την έναρξη της σεζόν, όποτε κι αυτή γίνει, είτε το επόμενο Σαββατοκύριακο είτε τον Σεπτέμβρη, με τους κυανέρυθρους να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους υποδεχόμενοι τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό.

Εχει επισημανθεί κι άλλες φορές ότι τα μηνύματα για το σύνολο του Αμπασκάλ είναι θετικά, καθώς παρά τις πολλές μεταγραφές η ομάδα φαίνεται ότι έχει έναν αγωνιστικό προσανατολισμό συγκεκριμένο και μία καλή ομοιογένεια για την εποχή, η οποία, όσο ο καιρός περνάει, θα ενισχύεται.

Υπάρχουν πολλές επιλογές

Ο ΝΠΣ Βόλος με τις μεταγραφές που έκανε έχει γεμίσει σε κάθε σχεδόν θέση. Για παράδειγμα στο τέρμα έχει δύο καλές επιλογές με Κότνικ και Κλέιμαν, στο κέντρο της άμυνας έχει διαμορφωθεί μια δυνατή τετράδα με την προσθήκη των Ρινέρ, Ρομέρο και Γκιουλέν συν την παρουσία του Γκρίλο που έδωσε από πέρυσι τα διαπιστευτήριά του, αλλά και του νεαρού Λογαρά, που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, αλλά δε θα αλλάξει ομάδα προς το παρόν.

Δεξιά στην άμυνα φαίνεται να υπάρχει αναβάθμιση με την απόκτηση του Πουρίτα, αριστερά υπάρχει πάντα η αξιόπιστη παρουσία του Φεράρι, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου η ομάδα είχε ήδη του Τσοκάνη, Μπαριέντος, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ριένστρα ήρθε ο Πορτογάλος Σοάρες.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Ορός, Ρεγκατίν, Φερνάντες, Βοϊτκόφσκι δίνουν αρκετές επιλογές στα χέρια του Αμπασκάλ, μαζί με τον Μπαρτόλο φυσικά που παραμένει, και στην κορυφή της επίθεσης ο Φαν Βέερτ αποκτήθηκε ως αντι-Δουβίκας, ενώ εκεί χρησιμοποιείται και ο Ροσέρο.

Οι πολυθεσίτες

Εκτός από την πληρότητα που παρατηρείται στο ρόστερ, η οποία είναι μεγαλύτερη και από αυτό της περσινής επιτυχημένης σεζόν, ο τεχνικός Γκιγέρμο Αμπασκάλ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει διάφορους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σε πάνω από μια θέσεις.

Κι αυτό ασφαλώς είναι πολύ σημαντικό, καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν ακόμα και προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών να προκύψουν, οι κυανέρυθροι θα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν με περισσότερη ευκολία.

Για παράδειγμα ο Ρομέρο εκτός από το κέντρο της άμυνας μπορεί να δώσει λύση και ως δεξί μπακ. Το ίδιο και ο Γκρίλο στο αριστερό άκρο της άμυνας αν χρειαστεί. Εκεί, αν ο Φεράρι λείψει σε κάποιο παιχνίδι, μπορεί και ο Μπαρτόλο να παίξει, κάτι που το έκανε με επιτυχία σε κάποια ματς πέρυσι, ενώ ο Πουρίτα δείχνει ικανός να παίξει σε όλη τη δεξιά πτέρυγα. Ο Νίνης μπορεί να προσφέρει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, ενώ οι Φερνάντες, Ρεγκατίν και Ορός αγωνίζονται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον καθαρό επιθετικό.

Κάνουν τη διαφορά

Σίγουρα, η ομοιογένεια και η συνολική δουλειά είναι το παν, ωστόσο στο ρόστερ του Βόλου υπάρχουν οι παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το κάτι παραπάνω και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Είτε παίκτες από το περσινό ρόστερ, όπως ο εξαιρετικός σε όλη την αριστερή πλευρά Φεράρι ή στον άξονα ο Νίνης που έδωσε ξανά πνοή στην καριέρα του, είτε παίκτες που ήρθαν το φετινό καλοκαίρι. Για παράδειγμα, ο Ρεγκατίν και ο Ορός, οι οποίοι δείχνουν με την ποιότητα που διαθέτουν ότι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στη μεσοεπιθετική γραμμή, ή ο Φαν Βέερτ, ο οποίος καλείται να βρει τα περσινά πολύτιμα γκολ του Δουβίκα και αν κρίνουμε από τους αριθμούς στην καριέρα του μπορεί να το κάνει πράξη. Φυσικά όλα θα φανούν στο γήπεδο για όλους στη διάρκεια της σεζόν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου