Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης ο ΝΠΣ Βόλος

ζητά-παρέμβαση-της-κυβέρνησης-ο-νπσ-βό-464947

Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και τελικά η σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Super League, που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο, αναβλήθηκε, που σημαίνει ότι ο ΝΠΣ Βόλος, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα μείνουν μακριά από την επίσημη αγωνιστική δράση και αναγκαστικά θα αναζητήσουν αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια, εφόσον παρατείνεται η προετοιμασία τους.

Οπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, δεν επιτεύχθηκε απαρτία στην α’ επαναληπτική γενική συνέλευση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 12.30 μ.μ. Από τη συνεδρίαση απουσίασαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία, για να εγκριθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η έναρξη της Super League παραμένει στον «αέρα», καθώς, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία στη β’ επαναληπτική γενική συνέλευση αύριο Πέμπτη (12:00), το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει το Σαββατοκύριακο, αφού ο ΚΑΠ ορίζει ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα τουλάχιστον 96 ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων.

Πλέον η έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και τα της τηλεοπτικής διαχείρισης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση της Super League που ορίστηκε για το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (23/8, 12:00).

Η ανακοίνωση της Super League για τη χθεσινή γενική συνέλευση έχει ως εξής:

«Λόγω μη επίτευξης απαρτίας στην α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00».

Δεδομένο πρώτο: Η Super League Interwetten έχει άλλες δύο ευκαιρίες να τα βρουν μεταξύ τους οι ομάδες είτε αύριο Πέμπτη, είτε τη Δευτέρα.

Τα νέα δεδομένα

και η 11η Σεπτεμβρίου

Τα νέα δεδομένα που πλέον δημιουργούνται σε ό,τι αφορά στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι τα εξής:

Δεδομένο πρώτο: Η Super League Interwetten έχει άλλες δύο ευκαιρίες να τα βρουν μεταξύ τους οι ομάδες είτε αύριο Πέμπτη, είτε τη Δευτέρα.

Δεδομένο δεύτερο: Εάν επέλθει συμφωνία είτε αύριο Πέμπτη, είτε τη Δευτέρα, μπορεί το πρωτάθλημα να αρχίσει στις 28-29 Αυγούστου, που είναι Σαββατοκύριακο.

Δεδομένο τρίτο: Εάν δεν προκύψει συμφωνία μεταξύ των ομάδων και δεν ψηφιστεί ούτε την προσεχή Δευτέρα η προκήρυξη, τότε τα πράγματα αλλάζουν και πάμε για σέντρα μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Δεδομένο τέταρτο: Στην περίπτωση που πάμε για τη σέντρα της πρεμιέρας τον Σεπτέμβριο, τότε το νωρίτερο που μπορεί να έχουμε πρωτάθλημα είναι 11-12 Σεπτεμβρίου (η Εθνική Ελλάδας έχει τους αγώνες της 5 και 8 Σεπτεμβρίου).

Συμπερασματικά, ή πάμε σε σέντρα στα τέλη Αυγούστου, εφόσον βέβαια θα προκύψει συμφωνία στο Δ.Σ. αύριο Πέμπτη ή στη Γ.Σ. της Δευτέρας (κάτι που με τωρινά δεδομένα δεν φαντάζει τόσο πιθανό) ή πάμε για σέντρα το νωρίτερο στις 11 Σεπτεμβρίου. Και έπεται και συνέχεια προφανώς…

Η αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος

Οι παραπάνω εξελίξεις έφεραν την αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με σκωπτικές αναφορές, καθώς τονίζεται ότι ούτε η Παναγία μπόρεσε να βοηθήσει όλους όσοι καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Μόνη ελπίδα, πλέον, βάσει της ανακοίνωσης της βολιώτικης ΠΑΕ, είναι η ΕΠΟ και η κυβέρνηση, από τις οποίες και ζητεί να προβούν στις νομοθετικές πρωτοβουλίες με την εφαρμογή της διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος: «Δυστυχώς ούτε η Παναγία μπόρεσε να βοηθήσει όλους αυτούς, που με τις ενέργειές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να συνειδητοποιήσουν ποιο κακό πράττουν, μακροπρόθεσμα ακόμα και στα ίδια τους τα συμφέροντα. Ετσι και πάλι, με τη μέθοδο της τεχνητής έλλειψης απαρτίας, αναβλήθηκε η ΓΣ της Super League και μαζί χάθηκε άλλη μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και γενναιότητα τα χρόνια προβλήματα που βυθίζουν στο τέλμα και την ανυποληψία το ποδόσφαιρό μας.

Μόνη πλέον ελπίδα είναι η ΕΠΟ και η Κυβέρνηση να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και να προχωρήσουν επιτέλους σε παρεμβάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες με την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα του κόσμου και όπως ρητά προβλέπει η ολιστική μελέτη που εκπονήθηκε από την FIFA και την UEFA.

Σε αντίθετη περίπτωση ο κατήφορος προς τον πάτο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με ξέφρενο ρυθμό. Μόνο φρένο η διοργάνωση ενός αξιόπιστου και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, με όρους ισοτιμίας και δίκαιης αντιμετώπισης, που με τέτοιες ιδιοτελείς και συμφεροντολογικές συμπεριφορές, ωστόσο, δεν πρόκειται να υπάρξει. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Επιβεβαίωση για Ντορ Ελο

Ο Κούζντρα δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του και ο Ντορ Ελο είναι ο εκλεκτός, για να τον αντικαταστήσει στη θέση του δεξιου μπακ, σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας.

Τις τελευταίες μέρες η είδηση «έπαιξε» και στα ΜΜΕ της χώρας, που τόνιζαν πως η συμφωνία του 27χρονου παίκτη με τη βολιώτικη ομάδα επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον του.

Νεότερες πληροφορίες, όμως, υποστηρίζουν πως έχει μπει σφήνα και μία ομάδα από την πατρίδα του. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο Ισραήλ, αυτή είναι η Μπεϊτάρ. Οι άνθρωποι της τελευταίας, μάλιστα, αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να κερδίσουν τη μάχη της απόκτησής του ποντάροντας πως ο παίκτης θέλει να μείνει στη χώρα του. Αυτό φυσικά θα ξεκαθαρίσει εντός των ημερών.

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει κάνει τις κινήσεις που έπρεπε και περιμένει. O 27χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα και στη συνέχεια πήγε στην Χάποελ Μπερ Σεβά. Μία χρονιά δόθηκε δανεικός στη Μπνέι Γεχούντα και τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Ιρόνι Κιγιάτ Σμόνα. Με την τελευταία είχε 32 ματς πρωταθλήματος και μία ασίστ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου